Kävijöitä:

Kausi 2010

Formulatesti 26.10.2010 , Le Mans, Ranska

Matias kävi 26.10 testaamassa Le Mansissa Ranskassa F4-luokan Formula-autoa, joka on varustettu 1.6 litran Renault-moottorilla. Testipäivä meni hienosti ja Matias sai ajaa runsaasti kilometreja, yli 70 ratakierrosta. Matiaksen tukena mukana testissä oli Formulakokemusta omaava Kartingin lajipäällikkö Mika Mäki. Matias paransi tasaisesti päivän aikana kierrosaikoja jokaisessa harjoituksessa.

"Oli todella mahtava kokemus päästä testaamaan Formulaa. Testipäivä meni läpi ilman virheitä ja tämä antaa taas uutta puhtia tehdä töitä oman ajouran eteen. Formula-autolla ajaminen isolla moottoriradalla on aivan eri maailma verrattuna Karting-autolla ajamiseen" toteaa testireissuunsa erittäin tyytyväinen kuljettajalupaus.

Syksy jatkuu Matiaksella kiireisenä sekä koulun, harjoittelun että ensi vuoden kisakauden suunnittelun merkeissä. Myös palkintotilaisuuksia on tulossa eri muodoissa sekä kerhon, Kartingliiton, AKK:n ja viimeisenä muttei pienimpänä Monacossa FIA:n palkintotilaisuuden muodossa.

Burning
Penkin sovitus.

Burning
Valmiina radalle.

Burning
Valmiina radalle.

Burning
Kuski tositoimissa.

Nuorten U18 MM osakilpailu 3 1-3.10.2010 , Val D'Argenton, Ranska

CIK-FIA U18 MM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin Val D'Argentonissa Ranskassa. Matias lähti kisaan rauhallisin mielin valmiina iskemään takaisin Alcanizin jälkeen. Sillä aikaa kun jotkut olivatkin jo näyttävästi istuttamassa mestarin kruunua omille suosikeilleen, Matias valmistautui kisaan omalla tavallaan valmiina antamaan parhaansa kun sen aika koittaa. Ranskaan Matias saapui sarjan 4. sijalla.

Perjantain harjoituksissa Matias löysikin heti hyvän rytmin ajoon. Kisassa oli vielä kaikki auki ja kymmenellä kärjessä olevalla kuskilla oli kaikilla vielä mahdollisuus mestaruuteen saakka.

Lauantaina aika-ajossa Matias rykäisi paalupaikalle. Alkuerät Matias ajoi varman päälle tienaten ekaan prefinaaliin lähtöpaikan 3. Alkueristä Matias voitti 2 ja kahdessa oli toinen.

Prefinaaleista ensimmäinen lähti hyvin liikkeelle ja Matias siirtyi puolen välin jälkeen johtoon, mutta lopussa joutui taipumaan toiselle sijalle. Toinen prefinaali ajettiin käännetyssä lähtöjärjestyksessä ja siinä paikalta 31 noustiin maaliin sijalle 9. Sillä saatiin finaalin lähtöruutu 3.

Finaalissa ei loppujen lopuksi ollut 24 kierroksesta huolimatta kuin muutama jännittävä vaihe. Lähdön jälkeen Matias ahdisteli johdossa ollutta Thaimaan Tanart Sathienthirakulia, mutta hän oli sunnuntaina sen verran kovassa vauhdissa että Matias totesi tilanteen ja he ajoivat sijalla 1 ja 2 maaliin. Finaalin puolivälissä hieman satoi ja kuskit joutuivat ajamaan tarkasti kun sade hieman liukasti rataa. Hyvin kuitenkin kärkikuskit hoitivat homman ja maaliin Matias kaasutteli toisena. Kahden kärkikuskin takana paikkoja vaihdeltiin ahkerasti, jälkeenpäin selvisi että Matias olisi voinut vielä viedä mestaruudenkin voittamalla Ranskan finaalin, mutta tilannetta oli ajon aikana mahdoton laskea. Toisaalta se on myös turhaa spekulaatiota, koska aina kuskit ajaa ao. tilanteessa niin kovaa kuin sillä hetkellä on mahdollista.

Ranskan finaalin 2. sija nosti Matiaksen MM-sarjassa upeasti hopealle. Matias otti sarjassa kaksi 2. sijaa podiumilla. Sarjan voittanut Jake Dennis vieraili podiumilla vain kerran mutta otti myös Espanjassa pisteitä ja näin vei mestaruuden 4 pisteen etumatkalla Matiaksen 40 pistettä vastaan.

Matiaksen kommentti sarjasta "Vahva aloitus Saksassa ja erittäin vahva comeback Ranskassa. Kaikilla kärkiviisikon kuskeilla osui yksi heikompi kisa sarjassa, minulla se oli Alcanizissa ja siksi ehkä olin ns. musta hevonen täällä viimeisessä osakilpailussa. Lopputuloksiin kuitenkin lasketaan kaikki pisteet ja olen erittäin iloinen ja ylpeä MM-hopeastani".

Matias saa MM-hopeasta palkinnon FIA palkintogaalassa Monacossa yhdessä F1- ja Ralli-maailmamestareiden kanssa, COOL.

Nyt on kauden 2010 kisat ajettu. Matiaksella saattaa olla ohjelmassa jotain testejä vielä Syksyllä, MM-sarjasta Matias sai palkinnoksi Formula-testin Lemansissa Ranskassa vielä Lokakuussa. Ensi kauden suunnitellua ollaan vasta aloittamassa ja siitä sitten lisää myöhemmin kun sopimuksiin toivottavasti hyviin sellaisiin päästään.

Syyspäräys 25.9.2010, Pori

Olemme ylpeitä että suomessa on korkea taso KF-luokissa ja Porin Syyspäräys on mielestämme yksi kotimaan klassikkokisoista. Siksipä lähdimme mielellämme Poriin ajamaan kotimaan kauden päättävää kisaa ja täyttämään osaltamme lähtöruudukkoa. Kisan hyvänä puolena on myös se että sen yhteydessä myös paljon verkostoidutaan.

Itse kisa oli vaiherikas sateineen ja kuivuvine ratoineen. Matiaksen kisa meni hyvin ja tuloksena Syyspäräyksen voitto KF2-luokassa ja komea kiertopokaali.

CIK-FIA MM Kisa 17-19.9.2010 , Zuera, Espanja

CIK-FIA MM-kilpailu ajettiin tänä vuonna KF2-luokan säännöillä. Tämä vaikutti suotuisasti kilpailijamäärään, joita oli peräti 120 kuskia verrattuna n. 40 kuskiin edellisvuonna 2009 Macaossa. Kilpailun formaatti oli laadittu hieman merkillisesti käsittäen vain yhden 8 minuutin aika-ajon ja 3 alkuerää. Tämä formaatti teki kisasta harmillisen sensitiivisen ja koituikin monen hyvän kuskin kohtaloksi aika-ajon ja erityisesti alkuerien osalta.

Matias ajoi kisan CRG:n tehtaan ainoana kuskina kisassa, se ei sinänsä haitannut vaikka muita kuskeja teltassa ollut koska tiimillä oli dataa ao. radalta ennestään. Harjoituksissa Matias kellottikin hyvän ajan uusilla renkailla ollen suomalaisista parhaassa vauhdissa siinä vaiheessa.

Aika-ajoihin osui kunnon sade ja Matias epäonnistui siinä saamatta vapaata tilaa ja yhtään puhdasta kierrosta. Joka sektorille jouduttiin ohittamaan ja sinänsä hyvää sadevauhtia ei saatu realisoitua hyväksi aika-ajokierrokseksi. Aika-ajo oli vain 5 kierrosta pitkällä radalla ja aiheutti monelle harmillisen tuloksen.

Lauantai-aamuna juuri ennen ensimmäistä alkuerää tuli jälleen sadekuuro, joka kasteli radan. Pitkän odottelun jälkeen Matias joutui lähtemään alkuerään ainoana radalla sadevälityksen kanssa ratastuksessa. Sillä ei voittoja ole mahdollista hakea ja tuloksena oli vaiherikkaan "suorilla turpaan" ja "mutkissa takas ohi" erän jälkeen sijalla 19. maaliin varsin pettyneenä.

Toinen alkuerä meni ok, ruudusta 20 maaliin sijalla 10 ja vauhtikin ok. Kolmas alkuerä alkoi myös hyvin mutta jo toisella kierroksella vauhti hiljeni ja lopulta päättyi kokonaan. Koneesta oli katkennut männänrengas. Ei siis hyvää karmaa pätkääkään tässä kisassa, kahdessa alkuerässä kolmesta kuskista riippumaton ongelma niskassa.

Sunnuntaille jäi ajettavaksi b-finaali eli 'consolation final'. Se ajettiin sinänsä mielellään, koska siellä oli kohtalotovereina monta muuta kivenkovaa kuskia, jolla myöskään ei ollut se paras tuuri tällä kertaa. Ja toisaalta tällaiset olosuhteet pitää aina pyrkiä käyttämään kokemuksen kartuttamiseen tulevaisuutta ajatellen.

Consolation finaali meni Matiaksen osalta ok, sijoituksena 11. Hyvin laihana lohtuna MM-kisasta kokonaisutena tuli toiseksi paras suomalais-suoritus. Tavoite oli kuitenkin A-finaalissa rima pitää olla korkealla. Eli kisasta saatiin tuloksena lähinnä kokemusta. Tiimin kanssa työ sujui hyvin, fiilis ja työmoraali säilyi koko ajan korkealla vaikka ongelmaa oli ongelman perään. Virheitä sattui molemmin puolin eikä ne korjaannu jälkiviisauksilla.

Kiitokset hyvästä työstä Lorenzo, Fabio, Bolla, Filippo, Omar ja Giancarlo.

Nuorten U18 MM osakilpailu 2 27-29.8.2010 , Alcaniz, Espanja

CIK-FIA U18 MM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Aragonin Motorlandissa Alcanizissa. Perjantain harjoituksissa oli 40 asteen helle ja nestetasapainon säilytys oli tärkeää. Matias löysi harjoituksissa heti Suomalaisista parhaan vauhdin.

Lauantaina ilma hieman viileni, Matiaksen vauhti oli aamulla vielä ok, mutta aika-ajossa vauhti ollut harjoitusten tasolla ja sijoitus oli vasta 15. Alkuerät meni nousujohteisesti, paitsi neljännessä alkuerässä tuli kolari ja sijoitus oli alkuerien jälkeen 15.

Prefinaaleista ensimmäinen ei mennyt nappiin, mutta toinen meni kohtuullisesti ja finaaliin tuli lähtöpaikka 13.

Finaalissa ei parasta tilanteesta saatu irti ja paikkoja vaihdeltiin useita kertoja kunnes ruutulipulle tultiin paikalla 16.

Alcanizin tulos oli selkeä pettymys, harjoituksissa oltiin vielä hyvässä vauhdissa mutta parasta ei kisassa onnistuttu kaivamaan esiin. Tämä tietysti toi kovasti lisää haastetta MM-haaveiden suhteen.

SM 4, Joensuu 20 - 22.8.2010

Joensuun haastavalle ja nopealle kartingradalle on mieluisa lähteä ajamaan kisaviikonloppua. Matiaksen osalta vapaat harjoitukset sujui hyvin ja oltiin kärkivauhdissa.

Lauantain aika-ajo meni ok 5. nopein aika. Ekassa alkuerässä Matias oli hyvässä vauhdissa, mutta moottorista hajosi keskilaakeri kesken leikin. Toinen alkuerä meni ilman ongelmia maaliin kakkosena. Finaaliin jouduttiin konerikon takia lähtemään taaempaa kymppipaikalta. Onnistuneen lähdön jälkeen Matias nousi jo paikalle 6. Finaalissa Matiaksella oli ongelma pakoaukon säätimen kanssa ja ihan parasta marssivauhtia ei pystytty pitämään, sijoitus 8.

Sunnuntain aika-ajot ajettiin sateella, siinä sijoitus hieman alavireisesti neljäs ottaen huomioon että sadekeli ei yleensä ole ollut ainakaan haitaksi. Ekan alkuerän Matias voitti, mutta tuomaristo antoi Matiakselle 10 sekunnin rangaistuksen ennen radalle lähtöä tapahtuneen tapahtumasarjan seurauksena. Emme edelleenkään ymmärrä logiikkaa jolla rangaistus langetettiin mutta sellainen Matiakselle kuitenkin annettiin.

Toinen alkuerä ajettiin kunnon kaatosaateessa, hyvä kisa Jarin kanssa ja sijoitus maalissa toinen.

Finaaliin päästiin alkuerien perusteella ruudusta 6. Ekassa mutkassa Matias sai exclusion-pusun ja tipahti viimeiseksi. Vauhti Matiaksella oli kohdallaan ja kaukaa muiden takaa nousi viidennelle paikalle. Tuloksesta huolimatta positiivisena seikkana oli se, että sateisella radalla ei radalla nopeampaa kuskia löytynyt.

Nuorten U18 MM osakilpailu 1 23-25.7.2010 , Wackersdorf, Saksa

Matias matkusti CIK-FIA U18 MM-sarjan ensimmäiseen osakilpailuun vahvan kipulääkityksen voimalla. Lisäksi Matiakselle oli valmistettu erikoistyönä uudet kylkiliivit kisaan valamalla ne suoraan vartalon myötäisiksi. Vielä lähdön alla Matias kävi fysioterapeutilla käsiteltävänä.

Nuorten U18 MM-sarjan Matias ajaa Redstep-tiimissä kalustona Maranello/WKE ja mekaanikkona on kokenut Henkka Niskanen. Kaluston yms. järjestelyt huolehtii Petri Ovaska Maranello Kart Finland Oy:stä.

Suomalaisittain ensimmäinen MM-osakilpailu olikin historiallisen menestyksekäs kahden kuljettajan noustessa palkintokorokkeelle: Matias sijoittui toiseksi ja Teemu Suninen kolmanneksi. Heidän takanaan Ville Mäntylä oli 5:s. Matiaksen lääkitys ja uudet kylkisuojat mahdollistivat ajamisen lähes normaalisti.

Jo sarjan testipäivinä heinäkuun alussa Ranskassa Matias oli hyvässä vauhdissa ja sama tahti jatkui nyt ensimmäisessä osakilpailussa Saksassa. Lauantain aika-ajot ajettiin sateessa, Matiaksen tulos oli neljäs. Alkueristä ensimmäisessä Matiaksella ei ollut ihan optimaalinen ratasvälitys ja sijoitus 4. Toisessa alkuerässä Matias oli kolmannella kierroksella jo n.kahden sekunnin johdossa kun ketjut katkesivat, ilmeisesti valmistusvika ketjuissa. Kolmannessa alkuerässä kaikki toimi ok ja Matias voitti.

Sunnuntaina ajettiin viimeinen neljäs alkuerä jossa Matias joutui ekassa mutkassa kolarisuman takia hännille, mutta nousi sieltä vielä kymmenenneksi, alkuerien tuloksilla Matias selviytyi finaalilähtöihin ja ensimmäisen prefinaalin lähtöpaikka oli 15. Ensimmäinen prefinaali sujui ilman ongelmia ja sijoitus 8. Toinen prefinaali ajettiin käännetyssä lähtöjärjestyksessä ja siinä Matias nousi sensaatiomaisesti lähtöpaikalta 20 neljänneksi. Onnistuneiden prefinaalilähtöjen ansiosta Matias lähti finaaliin eturivistä sijalta 2.

Finaalin startti sujui Matiakselta hyvin ja toiselle kierrokselle Matias nousi johtoon.Kierroksella 5 Matias joutui luopumaan johtopaikasta ja seuraavat 10 kierrosta käytiin kärkiviisikossa ankaraa kamppailua. Kierroksella 15 Matias otti kolmospaikan Teemu Suniselta ja lähti ajamaan kiinni kakkospaikalla ajanutta irlantilaista John Norrista. Matias otti kakkospaikan kierroksella 18 ja Teemu kolmospaikan. Matias ajoi johtopaikalla ollutta englannin Jake Dennisiä kiinni kasvattaen eroa kolmosena olleeseen Teemuun, mutta kierrokset loppui kesken ja maaliin tultiin järjestyksessä 1) Jake Dennis GB 2) Matias Köykkä FIN +0.8 sekä 3) Teemu Suninen FIN +2.2 sek.

Matiaksen suoritus puolikuntoisena EM-kisat pilanneen kylkivaivan takia oli hieno ja tästä on hyvä jatkaa MM-sarjaa toiseen osakilpailuun elokuussa Espanjassa sarjapaikalla 2. Sitä ennen ajetaan viimeinen KF2-luokan SM-osakilpailu Joensuussa 20 - 22.8. Hyvästä kisatuloksesta kuuluu aina suuri kiitos myös mekaanikolle, eli kiitos Henkka.

KF2 EM-finaali 7-11.7.2010, Genk, Belgia

EM-kisasta tuli Matiakselle hyvin hankala kokemus hänen sairastuttuaan flunssakuumeeseen ja siihen päälle vielä vioittunut kylki käytännössä esti täysipainoisen ajamisen. Kisan testit menikin flunssaa ja kipeytynyttä kylkeä hoitaessa ja treeneistä jouduttiin jättämään osa ajamatta.

Aika-ajojen koittaessa auton säädöt ei olleet kohdallaan ja alkueriin joita oli 4 kpl jouduttiin starttaamaan taka-osastosta. Alkuerien edetessä itse autoa saatiin parempaan säätöön ja viimeisissä alkuerissä vauhti oli jo lähempänä parempaa, mutta itse ajosuoritus oli kivuista johtuen pelkkää tuskaa. Vaikka ílman yhden alkuerän keskeytystä olisi noustu finaalieriin, itse ajaminen olisi kuitenkin finaalipäivänä ollut kysymysmerkki, joten tällä kertaa kisan EM-kisa jätti lähinnä kipeitä muistoja kotiin vietäväksi.

Kylkivamman takia jouduttiin tekemään myös päätös olla ajamatta KF1-luokan Oulun SM-kisa, johon oli jo kaikin puolin valmistauduttu. Tällä haluttiin koittaa saada kuski ajokuntoon ensimmäiseen nuorten U18 MM-kisaan Saksaan 23-25.7

U18 MM-sarjan testit 5-6.7.2010, Ostricourt, Ranska

Matias ajoi Ranskassa Ostricourtissa CIK-FIA U18 MM-sarjan testit 5-6 heinäkuuta. Sarjan kalusto vaikuttaa testien perusteella tasaiselta, mikä on ollut sarjan ideanakin, eli kuskin taidot esille. CIK panostaa kovasti tähän alle 18-vuotiaiden MM-sarjaan, ja kisat mm. televisioidaan Eurosport 2 kanavalla. Matias oli testeissä kärkivauhdissa ja myös tekniikka yms. pelasi testeissä ilman ongelmia.

SM 3, Lahti 1 - 3.7.2010

Lahden SM-osakilpailu ajettiin tällä kertaa kokonaisuudessaan hienossa kesäsäässä. Vaikka Lahden osakilpailuun olimme jälleen tutkineet ja huoltaneet kauden alkupuoliskon ongelmia aiheuttaneen toisen moottorimme, päätimme kuitenkin minimoida riskit ja ajaa vain toisella moottorilla jonka kanssa ei ole ollut ongelmia molemmat kilpailupäivät.

Lahden radalle odotettiin entistäkin tiukempaa kisaa vauhdillisesti ja sitä se olikin, kierroaikaerot mitattiin lähinnä sekunnin sadasosissa tai jopa tuhannesosissa. Tällä kertaa kisapäivät oli perjantai ja lauantai, sunnuntaina osa kilpailijoista Matias mukaanlukien matkasi jo ulkomaille MM-sarjan testeihin. Matias takoi harjoituksissa odotetusti hyvää ja tasaista kierrosaikaa, mikä on tärkeää kisan pitkiin finaaleihin.

Perjantain osalta aika-ajossa oltiin hieman pettymykseksi 9. Ekassa alkuerässä Matias otti hyvän lähdön ja nousi nelospaikalle, mutta ekalla kierroksella neulansilmän ulostulossa joutui takaa tulevan auton työntämäksi ja pyörähti viimeiseksi. Matias ajoi kuitenkin sisuuntuneena maalin ohitellen ja vikassa mutkassa hiukan agressiivisestikin ohitti, josta saatu aika-sakko tiputti viimeiseksi. Toka alkuerä meni ehjästi ja nelosena maaliin. Eka alkuerä tiputti finaalin lähtöruudun sijalle 13. Perjantain finaali alkoi huono-onnisesti, ekassa mutkassa takaa tullut autoletka työnsi Matiaksen auton keulan edellä olevan auton alle vaikka Matias jarrutti aivan täysillä ja molemmat ao. tilanteen uhriksi joutuneet kuskit jäivät hännille. Sieltä Matias nousi viimeiseltä paikalta kaukaa takaa sijalle 12. ymmärrettävistä syistä kiukkuisena kuin ampianen. Finaalin jälkeen oli jutut aika vähissä.

Lauantain aika-ajoon saatiin autoa paremmaksi, mutta se ei mennyt ihan nappiin Matiaksen oman aika-ajotaktiikkavirheen takia. Matias ajoi kiinni edessä ajaneen kuskin pari kertaa kiinni hieman liian aikaisin ja ei saanut ihan optimaalista aika-ajokierrosta tuloksena 7. nopein aika. Alkuerät Matias ajoi varman päälle sijoille 4. ja 3., josta finaaliin jännittävä lähtöruutu 4.

Finaali lähtö meni kuitenkin hyvin ja ekan kierroksen jälkeen oli lähtösijalla 4. Pian Matias ohitti sijalla 3. olleen Teemu Sunisen ja ajoi kierrokset 3 - 17 kasvattaen eron tasaisesti Suniseen n. pariin sekuntiin. Kierroksella 18 kakkospaikalla ollut Teemu Petjoi keskeytti tekniseen ongelmaan ja Matias nousi sijalle 2. Koska johdossa olleeseen Johannes Heinoseen ja takana tulevaan Teemu Suniseen oli molempiin reilusti matkaa, Matias totesi tilanteen ja hieman keventäen vauhtia tyytyi tuomaan auton ehjänä maaliin kohtuullisella sijalla 2.

Lahden kisaviikonloppu oli Matiakselle siis tälle kaudelle tyypillisesti kaksijakoinen, Perjantaina vastatuulta ja Lauantaina hieman myötätuulta. Sunnuntai-aamulla Matias matkusti Ranskaan CIK-FIA U18 MM-sarjan testeihin Redstep-tiimin kanssa. Testit ajetaan Ostricourtissa ma - ti. Tiistai-illalla Matias siirtyy Belgiaan Genkiin, jossa ajetaan Tällä viikolla KF2- ja KF3-luokan EM-finaalit. Matiaksen lisäksi KF2-luokan EM-finaalissa ajaa 4 muuta Suomalaista. Genkistä siirrymme suoraan ensiviikolla Ouluun, jossa ajamme 'kerrasta poikki' KF1-luokan Suomen mestaruudesta. Genkin kisaa voi seurata livenä ja tulossivulla netissä osoitteessa www.cikfia.com/News2010/Genk.htm

SM 2, Töysä 18 - 20.6.2010

Viime kaudesta Matiakselle jäi Töysästä hyvät muistot, koska voitti siellä molemmat finaalit ja varmisti samalla Suomen mestaruuden. Tänä vuonna SM-kisoissa ajetaan kunakin kisaviikonloppuna 2 erillistä kisaa la ja su. Helppoa viikonloppua ei kuitenkaan ollut odotettavissa, koska rata on melko syheröinen ja siellä on vaikea saada runko toimimaan hyvin ja renkaat kestämään.

Löysimme harjoituksissa autoon ja kuskiin kohtuulliset säädöt joilla rengas saatiin kestämään riittävän hyvin pitkää finaaleja ajatellen ja kisavauhtikin pitkissä vedoissa tuntui hyvältä. Aika-ajovauhtia emme ihan onnistuneet löytämään parasta mahdollista, joten kompromissina satsattiin enemmän pitkiin vetoihin.

Lauantain osalta aika-ajo ajettiin sateella ja siinä oltiin 7. Alkueristä tuli sija 3. ja 2. joilla lauantain finaaliin tienattiin lähtöpaikka 3. Finaalin alkukierroksilla Matias kävi johtopaikallakin kunnes sijoitukseksi vakiintui kolmas tila. Suurimman osan finaalin 22. kierroksesta Matias ajoi takana ajaneen kilpakumppanin ahdistellessa aivan perässä, mutta lopussa Matias onnistui ottamaan hieman eroa ja maaliin podiumille oikeuttavalla sijalla 3.

Sunnuntain aika-ajo ajettiin kuivalla ja se ei mennyt ihan nappiin mutta 8. sija kuitenkin. Ekaan alkuerään lähtiessä moottoriin iski sähkövika jota paikallistettiin ihan viimeiselle minuutille, jolloin hieman onnekkaastikin saatiin auto lähtöruutuun ja starttaamaan (yksi startterissa oleva johto koneen sisällä poikki).

Eka alkuerä ei mennyt ihan nappiin ja maaliin sijalla 11. Toiseen alkuerään vaihdettiin varmuuden vuoksi moottori ja siinä Matias ajoi maaliin sijalla 5. Sunnuntain finaali sai Matiaksen osalta kuitenkin melko lyhyen lopun, kun toinen moottori alkoi hyytymään jo alussa ja jo tokalla kierroksella Matias joutui keskeyttämään erittäin harmillisesti moottoririkkoon.

Uskomaton huono onni moottorien kanssa sai siis jälleen jatkoa. Pientä lohtua saimme lauantain podium-sijoituksesta ja siitä että vehkeiden kestäessä pystymme ajamaan kärkisijoituksista. Tästä taas jatketaan analysoimalla moottori-ongelmia ja koittamalla saada ne ongelmat kuriin, Lahdessa ajetaan SM-kisat 1 - 3.7 poikkeuksellisesti finaalit siis perjantaina 2.7 ja lauantaina 3.7. Siellä teemme taas parhaamme ja laitamme ison ja lihavan madon koukkuun.

SM 1, Pori 21 - 23.5.2010

Porin SM kisan harjoitukset ajettiin lähes ongelmitta ja vauhdillisesti oltiin hyvissä asetelmissa 3. ja 5. nopein aika ajetuissa harjoitusvedoissa.

Lauantain aika-ajojen ja alkuerien jälkeen finaaliin lähdettiin paikalta 11. Startissa Matias joutui uusintalähdön jälkeen kolariin ja joutui lähtemään hänniltä. Kolarissa auto oli saanut suorituskykyyn vaikuttavia vaurioita ja maaliin tultiin turhauttavasti sijalla 15.

Sunnuntaina ekassa alkuerässä tultiin sijalle 3. Tokassa alkuerässä Matias oli jo sijalla 4. hyvässä nousussa kun autoon tuli sähkövika ja maaliin pätkien hännillä. Vika yritettiin korjata finaaliin, mutta vika toistui ja kisa jouduttiin keskeyttämään tekniseen ongelmaan.

Laiha saalis ekasta SM-kisasta, mutta tämä kuuluu lajin luonteeseen. Laitetaan uutta uutta lihavampaa matoa koukkuun tokaan SM:ään Töysään.

EM-karsinta, Thy, Tanska - 28.4 - 2.5.2010

Euroopan mestaruuden pohjoisen lohkon karsintakilpailu ajettiin 28.4 - 2.5 pohjoisessa Tanskassa, Thy:ssä. Thy:n rata on tunnetusti haastava radalla olevan pölyn ja hiekan johdosta.

Kisat aloitettiin normaaleilla harjoituksilla ja perjantain aika-ajoilla. Harjoituksissa vauhti oli hyvällä tasolla ja aika-ajoa ennen rupesi satelemaan. Matias ajoi aika-ajossa itsensä sijalle 16. Harjoituksissa kohtasimme teknisiä ongelmia, joiden ansiosta jouduimme hieman pelaamaan moottorien osalta varman päälle -strategiaa koko kisaviikonlopun.

Alkuerien strategia oli ajaa säilyttäen moottori ja kalusto ehjänä joka kerta ruutulipulle, tämä onnistuikin ja Matias selvitti itsensä sunnuntain finaalilähtöihin.

Sunnuntaina jatkoimme samalla moottori- ja kisastrategialla eli päästä molemmissa finaaleissa varman päälle maaliin. Tämäkin onnistui ja näin Matias selvitti itsensä Heinäkuussa Belgiassa ajettavaan EM-finaalikilpailuun.

Suomalaisia oli karsinnassa luokassamme ennätykselliset 16 kuskia, joista 5 selvitti itsensä jatkoon Belgian EM-finaaliin. Belgian Genkin rata on meille ennestään jo tuttu ja Matiakselle mieluisa. Odotamme siis EM-finaalia positiivisin mielin.

Porin Kevätpäräys - 23-25.4.2010

Porin perinteinen kevätpäräys kokoaa aina kunnioitettavan määrän kilpailijoita Viasveden radalle useassa eri luokassa kylmästä ilmasta huolimatta. Matiaksen pääteema kevätpäräykseen oli ajaa uusilla moottoreilla kierroksia jotta saamme tietoa erityisesti koneiden luotettavuudesta ajatellen seuraavalla viikolla ajettavaa EM-karsintaa Tanskan Thy:ssä.

Kisan harjoitukset menivätkin suureksi osaksi moottoreiden kanssa askartelussa ja rungon säätöihin ei ehditty paneutua riittävästi ajatellen tätä kisaa. Aika-ajoissa sijoitus oli 8. joka oli myös lähtöpaikka prefinaaliin.

Prefinaalin startissa Matias sai ulkopuolelta siirrettyä itsensä hyvin sisälinjalle ekaan mutkaan, mutta takaa tultiin Matiaksen perään niin kovaa että auton perä nousi ilmaan ja moottori sammui. Matias lähti viimeiseltä sijalta ajamaan muuta porukkaa kiinni ja ehti nousta oikein hyvillä otteilla ruutulipulla sijalle 7.

Finaalin startista sisäreunasta odotettiin helpompaa kuin prefinaalin ulkoreunan startista, mutta jälleen tultiin perään kovaa ja Matiaksen keula nousi edellä menevän auton perän päälle. Siinä sitten kiikuttiin sen verran kauan että taasen alkoi nousu peräosastolta kohti parempia sijoja. Jälleen kovalla työllä noustiin ylöspäin ja ruutulipulle ehdittiin sijalla 6., viimeinen ohitus viimeisessä mutkassa.

Kisan tulos ei ollut sitä tasoa mitä tavoitellaan emmekä saaneet auton säätöjä tähän kisaan parhaaseen iskuun Porin radalle, tämän asian korjaamiseen palaamme ennen Porin ekaa SM-kisaa Toukokuussa. Moottoreiden kanssa työskenneltiin ja edistyttiin, uskomme että EM-karsintaa ajatellen asiat on hyvällä mallilla ja nyt ajatukset on suunnattu EM-finaalipaikan tavoitteluun. Thy:n rata on haastava ja Pohjoisen Euroopan lohkon karsinta on ehkä kaikkein kovin, joten ao. kisassa pitää onnistua hyvin jotta finaalipaikka saavutetaan.

Lonato WSK - 24-28.3.2010

Matias osallistui WSK Eurosarjan toiseen osakilpailuun Lonatossa 24 - 28.3. Harjoituksissa Matias oli varsin kilpailukykyisessä vauhdissa ja perjantain aika-ajoista odotettiin hyvää suoritusta. Aika-ajo kuitenkin epäonnistui mekaanikon virheen takia. Matiakselle oli kiireessä asennettu virheellisesti väärän levyinen toinen takavanne ja aika-ajossa sen ansiosta myös ao. renkaan napa pääsi liikkumaan akselin pohjaan. Ao. virheet tekivät odotusten mukaisen aika-ajosuorituksen mahdottomaksi.

Alkueristä muodostui kolarivyöhykkeellä olevan lähtöpaikan johdosta haastavat, lauantaina ekassa alkuerässä Matias kuitenkin otti hyvän lähdön ja nousi 22 paikalta parissa kierroksessa sijalle 11. Alkuerän puolivälin kieppeillä tuli toisen kuljettajan kanssa kuitenkin tiukka kinastelu sijasta ja molemmat ao. kuljettajat joutuvat keskeyttämään autojen vaurioiduttua nujakoinnissa. Toisessa alkuerässä lähdössä Matias sai kovan osuman takapuskuriin joka vääntyi renkaan taakse toimien pari kierrosta jarruna, puskuri kuitenkin sahautui sitten irti ja Matias ehti nousta jälkipäästä n. kymmenkunta sijaa vauhdin ollessa oikein kilpailukykyinen. Lauantain kolmannessa alkuerässä lähdössä ajettiin jälleen kovaa perään ja Matias pyörähti ulos ja kone sammui. Sieltä Matias lähti perään mutta tällä kertaa moottori sanoi yhteistyön irti kesken erän ja leikkasi kiinni.

Sunnuntain aamun warmupissa korjattu moottori ajettiin sisään, mutta viimeisessä alkuerässä se ei kulkenut normaalisti, huippukierroksista puuttui n. 300 rpm ja näin sillä ei kovin ylös voinut nousta. Yllättävien lukuisten vastoinkäymisten takia Matias ei saavuttanut tavoitteena ollut finaalipaikkaa kisassa.

Positiivisena seikkana oli kuitenkin hyvä vauhti, runsas ajomäärä ja useat kisalähdöt, jotka antavat hyvää pohjaa alkavaan SM-sarjaan ja EM-karsintoihin. Matiaksen vauhti pantiin myös tiimissä merkille, jo Winter Cupissa Matias väläytti nopeuttaan ja tämä antaa positiivisen käsityksen kilpailukyvystä.

Lonato WSK Preview - 20.3.2010

CRG tehdastiimin kautta Matiakselle avautui mahdollisuus osallistua WSK Eurosarjan toiseen osakilpailuun 24 - 28.3 Lonatossa. WSK-sarjahan on tällä hetkelle maailman kovin sarja, jossa kaikkien isojen valmistajien tehdastiimit ovat mukana. Isot tiimit boikotoi CIK/FIA:n kisoja ja sarjoja mm. teknisiä sääntöjä koskevien erimielisyyksien takia. Erityisesti WSK-eurosarjan KF2-luokkaa pidetään kaikkein kovimpana luokkana pärjätä ja täällä myös kuskien edesottamuksia seurataan erityisen tarkasti. Tällä hetkellä WSK sarjan KF2-luokassa ei aja yhtään Suomalaista, varmastikin osin taloudellisen matalasuhdanteen takia.

Matiakselle tämä kilpailu on erinomaista lisävalmistautumista EM-karsintoihin ja SM-sarjaan, koska tässä kisassa harjoituksia on monta ennen kisalähtöjä alkaen jo keskiviikko-aamusta. Koska KF2-luokassa on paljon kuskeja myös itse kisassa on paljon lähtöjä. Kisaan lähdetään hyvillä mielin ja positiiviset metkut mielessä. Kisa on myös hyvä tilaisuus olla esillä kansainvälisellä areenalla. Matias ajaa kisan CRG-tehdastiimissä ja mekaanikko toimii Jukka-isä. Kisaa voi seurata livenä netissä osoitteessa WSK Series

Winter Cup, Lonato - 19-21.2.2010

Kausi 2010 KF2-luokassa päätettiin avata Winter Cup kilpailussa Lonatossa, treenien ja kisan tarkoituksena oli tutustua uuteen kalustoon sekä saada Matiakselle ajokierroksia ja lähtöjä alle.

Kisapaikalle saavuttiin maanantaina, jolloin pystytettiin teltta ja alettiin kasata kalustoa. Tiistaina päästiin radalle pari kertaa kauden 2009 kalustolla, ja sillä jatkettiin vielä keskiviikko. Keskiviikko-iltapäivällä päästiin ajamaan toista uutta moottoria sisään ja torstaina oli toisen moottorin sisäänajo iltapäivällä aamupäivän ollessa märkä ja jatkuessa vanhalla kalustolla sadeajolla. Vaihtelevien kelien ansiosta kuivalla kelillä ei päästy kokeilemaan ajaa uudella kalustolla kunnolla kovaa kuin yhden vedon verran.

Perjantaina oli vuorossa koko päivän kestävä vesisade sekä aika-ajot ja eka alkuerä. Aika-ajossa Matias onnistui kohtalaisesti ajaen koko 109 kuljettajan joukosta 11. nopeimman ajan, mutta sateen määrän vaihdellessa tuomaristo käytti 107 % sääntöä ja aika-ajon lopputulos oli tämän johdosta vasta 28. Tällä Matias sai alkueriin lähtöpaikan 10. Alkueriä oli yhteensä 5 kpl, joista eka heti perjantaina.

Ekaa alkuerää odoteltiin jonkin aikaa ryhmäjakojen viipyessä. Alkuerän lähdön eka yritys ei onnistunut ja toiselle lämppärille mentäessä Matiaksen sormet oli niin jäässä ettei saanut kaasuttimen ruuvia pienelle ja tulppa meni tuloksena keskeytys. Lauantaina oli vuorossa toinen alkuerä, johon rata alkoi kuivua. Matiakselle jäi liian kovat rengaspaineet saderenkaisiin ja suli alle eikä niihin tullut pitoa, tuloksena rankka pudotus 25. sijalle. Kolmas alkuerä meni kohtuullisesti ilman ongelmia tuloksena 7. sija.

Neljäs alkuerä startissa Matiaksen eteen syntyi ruuhkasuma jonka johdosta ei voinut kuin hidastaa, takaa tullut auto ei kyennyt hidastamaan ja osui Matiaksen autoon kääntäen sen 180 astetta keula tulosuuntaan. Vaarallisesta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä eikä yksikään yli 100 kmh tullut auto ajanut päin. Matias joutui lähtemään 50 metriä muiden takaa ja nousi maaliin ohittaen toistakymmentä autoa sijalle 19. Viides alkuerä sunnuntaina meni hieman hankalien ajotilanteiden jälkeen sijalle 13.

Alkuerät menivät siis oletettua hankalammin tällä kertaa, tämän takia Matias joutui sekkariin ja sai sinne lähtöpaikan 26. Viimeiset 47 kuskia karsiutui suoraan eikä päässeet sekkareihin. Sekkarin ruudusta 26. on aika epätodennäköistä nousta lähtörytäköiden jälkeen 6 joukkoon, jotka pääsee jatkoon. Vaikka Matias ajoikin erittäin hyvin jopa hieman agressiivisesti sekkarissa nousten 17. paikalle peli päättyi tällä erää siihen.

Vaikka kisatulokseen ei oltu tyytyväisiä niin muutoin viikon anti oli hyödyllinen ja lupaava ajatellen tulevaa kautta. Matias oli sateella nopeimpien joukossa ja myös kuivalla löydettiin heti hyvä vauhti vaikka varsinaisesti ei uutta kalustoa ehditty ollenkaan testailla. Matias jäi kisan jälkeen vielä viikoksi ajamaan harjoitusta ja testailemaan pieniä juttuja joita ei pystytty ennen kisaa kokeilemaan mekaanikon matkustaessa heti kisan perään kotiin. Kisan aikana käytiin myös CRG:n ja Maxterin kavereiden kanssa asioita läpi ja saatiin lisää hyödyllistä informaatiota.

Tästä jatketaan kauden yksityiskohtien hiomista tiimimme ollessa luottavaisin mielin kuskin ja kaluston iskukyvyn suhteen.

Burning
Perjantaina oli sateista ja kylmää.

Burning
Vesi ei ole Matiakselle vieras elementti radalla.

Kausi starttaa - 14.2.2010

Kaudella 2010 Matias siirtyy KF2-luokkaan ja kaluston osalta jatkamme yhteistyötä Racing Service Jaatisen kanssa CRG/MAXTER-yhdistelmällä. Kausi starttaa 19-21.2 Italiassa Winter Cupissa. Tulemme ajamaan mm. SM-sarjan ja EM-kisat. Muilta osin vielä kisakalenteria työstetään. SM-sarjassa tavoitteena on mestaruus, kova tavoite mutta niin ne kuuluu asettaa. EM-kisoissa tavoite on ensin päästä Tanskan karsinnasta finaaliin ja finaalissa Belgiassa sitten tehdä kova tulos.

 
K-citymarket Vantaa Tammisto Oulunkylän K-rauta Kartmotorsport Jaatinen Fin-Seula
MikaSaloAcademy Nitor Marakon Autoliitto Puustelli Kastelli Fatpipe