Kävijöitä:

Kausi 2009

Matias Mika Salo Academyn koulutuksessa - 30.09.2009

Matias kuuluu Mika Salo Academyyn, jonka tarkoitus on tarjota nuorille kuljettajille ohjeistusta ja opastusta rata-autoiluun liittyvissä asioissa sen eri osa-alueilla. Academyssa on mukana useita kokeneita henkilöitä ja kuljettajia on edustettuna eri ikä- ja kilpailuluokista. Keskiviikkona 30.09 harjoiteltiin haastattelutilanteita, esiintymistä ja saatiin myös vinkkejä tiedottamiseen. Academyn rehtori Mika Salo oli aktiivisesti mukana koulutuksessa ja kuulimme myös viimeisiä kuulumisia maailmalta. Mika näytti esimerkkejä kuinka ammattitiimit laativat tiedotteita. Rennon ilmapiirin vallitessa annettiin nuorille neuvoja, pilkettä silmäkulmassa unohtamatta. Ohessa myös linkki faktaan, kuinka nuorena voi joutua tositoimiin mediassa Mika Mikroautoilija Ammattimiehen ottein Mika hoitaa median jo 11-vuotiaana. Raket-mekaanikkona työskennellyt voi kiinnittää videossa huomiota kuinka moottori ja pakoputki on hieman eri asennoissa kuin tänä päivänä.

Burning
Matias Mika Salon tentattavana.

Matiaksella hankala kisa KF2 Syyspäräyksessa, sijoitus 4. - 27.09.2009

Sunnuntaina ajettu KF2-luokan kilpailu alkoi aamulla märällä radalla warmupilla, Matias kellotti toiseksi nopeimman ajan. Se ajettiin saderenkailla mutta kuivan kelin säädöillä.

Aika-ajossa Matiakselta meni sytytystulppa heti kun radalle oli menty, joten prefinaaliin startattiin joukon peräosastolta. Matias otti hyvän lähdön, mutta toisessa mutkassa Matiaksen auton perään osuttiin sen verran kovaa että auto lennähti toista autoa päin ja molemmat autot tilanteessa ajautuivat ulos. Ennenkuin Matias pääsi takaisin radalle pääjoukko oli jo kaukana. Lisäksi ohjaus oli vaurioitunut raidetangon väännyttyä ja ohjauskulmat näin pielessä, joten Matias kurvasi varikolle säästääkseen renkaat pitkään finaaliin. Muutoin olisi renkaat loppuneet jo 17 kierroksen prefinaalissa.

24 kierroksen finaaliin startattiin jälleen joukon takaosastolta, Matias otti hyvän lähtölinjan ulkokautta ja oli jo melkein saamassa unelmastarttia kunnes eteen mutkan kolarissa pyörähti toinen auto. Tilanteessa Matias suoritti näyttävän ilmalennon ja ajautui ulos radalta. Matias lähti kuitenkin hänniltä jatkamaan matkaa muun joukon jo ollessa kaukana. kolarissa ohjaus jälleen vaurioitui rattiputken mennessä 'banaanille'. Siitä huolimatta Matias päätti puristaa mitä autosta irti saa.

Vaikka ohjaus ravisti melkoisesti jarrutuksissa ja söi finaalin kuluessa toisen eturenkaan, Matias onnistui puristamaan itsensä neljänneksi ja ajoi myös finaalin nopeimman kierrosajan. Pettymystä oli tietenkin ilmassa koska kärkipaikkoja oltiin lähdetty tavoittelemaan ja vauhdin puolesta olisi voitu ajaa voitosta.

Kausi on nyt kilpailumielessä paketissa. Jatkamme kuitenkin säiden niin salliessa vielä harjoituksia, etenkin sadetreenejä KF2-luokassa on vielä vähän alla. Ensi kautta ruvetaan valmistelemaan heti nyt kilpailukauden päätyttyä ja tavoitteena on kattava kisaohjelma luokassa KF2.

Burning
Matias Syyspäräyksessä KF2-luokassa.

Syyspäräys Preview - 23.09.2009

Porin Syyspäräys päättää meidän kilpailukauden ja sinne on tosi makea aina lähteä. Jotenkin porukka on rennommalla päällä kun on kovimmat kisat jo takana. Meillä on tietysti extramukavaa kun on uuden luokan peli alla, samoin monet muut kokeilee uutta luokkaa tai uusia vehkeitä. Jotkut taas haikeana ajaa vikaa kisaa tutussa luokassa. Myös yllätysnimiä ja vanhoja konkareita nähdään radalla turauttamassa. Omalla tavallaan monelle Syyspäräys on erityinen kilpailu, oikeastaan perinne.

Toivotaan taas kaunista säätä Syyspäräykseen kuten monena muunakin vuonna, meidän Kausi jatkuu Porin jälkeen vielä harjoituksilla kelien salliessa ja tietysti aloitetaan tulevan kauden suunnittelut ja valmistelut.

Sarno MM - Matias taisteli sijalle 16 - 06.09.2009

Sarnossa oli jos mahdollista vieläkin kuumemmat olosuhteet kuin Zuerassa Heinäkuussa, lämpöä oli yli 35 astetta ja ilman kosteus korkea joka sai hien valumaan kuskin ja mekaanikon työskennellessä kaikki 5 päivää. Matias odotetusti antoi aluksi hieman tasoitusta oudolla radalla. Tasoitusta ei tullut niinkään radan oppimisessa, ajolinjat löytyi nopeasti, mutta radan ja olosuhteiden tunteminen tulee testaamisen ja vastaavissa olosuhteissa ajamisen kautta. Se näkyy radan ja kelin muuttuessa päivän jopa tunnin aikana.

Harjoituksissa saimme aika-ajoihin mennessä rungon säädöt kohtuullisen hyviksi, mutta toista moottoriamme emme saaneet kunnolla pelaamaan koko viikonloppuna. Ajoimme käytännössä yhdellä koneella koko kisan, onneksi se leikkasi kiinni vain kerran harjoituksissa. Toinen kone piti olla ns. ykkösmosa, ainakin Zuerassa sama kone pelasi hyvin.

Aika-ajoja oli 2, päätimme mennä toisin kuin monet myös ekaan aika-ajoon koska taivaalle nousi tummia pilviä. Eka aika-ajo ei mennyt ihan nappiin ruuhkan takia. Tokassa aika-ajossa uudet renkaat oli jo käytetty eikä aika parantunut. Koko aika-ajojen tuloksen sotki pienet sadekuurot ja koska yhdestä aika-ajoryhmästä ei kukaan mennyt ekaan aika-ajoon astui 102 % lottosääntö voimaan. Tässä on kyllä säännöissä epäkohta, koska kaikilla oli ekassa aika-ajossa mahdollisuus ajaa kuivalla säällä. Aika-ajon hyvä sija suli sijaksi 37. joka teki alkueristämme tosi haastavat, lähtöpaikat 3 kertaa 15 ja kerran 16 ulkoa.

Lauantain warmupissa Matias joutui kolariin, jouduimme rakentamaan toisen auton ennen lauantain ekaa alkuerää ja ehdimme juuri ja juuri valmiiksi. Ekassa alkuerässä Matiaksen keulan yli ajettiin ja ratti kääntyi pystyyn, Matias sai vääntää hampaat irvessä auton maaliin sijalla 20 ja taas autoa kursittiin kasaan. Muut alkuerät sujuivat auton jälleenpaikkauksen jälkeen hyvin. Toinen alkuerä lauantaina ok sijalla 10, vauhtikin kohtalaisen hyvä.

Sunnuntaiksi oli taas autoa muutettu parempaan ja kolmas alkuerä sijalla 5. maaliin. Viimeinen neljäs alkuerä sijalla 10. maaliin ja finaali paikka saavutettiin, prefinaaliin ruudusta 21.

Prefinaalin lähdössä Matias työnnettiin oikein kunnolla pihalle takasuoran päässä ja lähti ajamaan viimeisenä muita takaa sadan metrin päästä. Muutama auto saatiin kiinni ja joku myös keskeytti, mutta finaaliin tuli hieman lohduton lähtöruutu 27. Prefinaalissa rungon säädöt ei toimineet, mutta niille ei paljon ennen finaalia pystytty tekemään, koska aikaa jäi alle 10 minuuttia säätöihin. Jotain pientä keulalle ja vaihdettiin takanavat.

Finaalin lähtö sujui hyvin, Matias nousi ekoilla kierroksilla sijalle 12. Pian selvisi ettei runkoa oltu saatu kuitenkaan paremmaksi prefinaalista ja finaalista muodostui selviämistaistelu vaikka aluksi haaveiltiin noususta reilusti kympin sakkiin. Lopulta maaliin tultiin sijalla 16.

Kokonaisuutena voidaan sanoa että selvittiin hyvin kisasta ja Matias toi parhaan Suomalaissijoituksen kisasta. Tulos oli hyvä erityisesti kun Matias ajoi radalla ekat metrinsä vasta kisan harjoituksissa. finaalipaikka saavutettiin ja suurimmaksi osaksi vauhtikin oli hyvä. Sunnuntai-iltapäivälle autoa ei saatu sellaiseen iskuun että ihan kärkipaikkoja oltaisi pystytty saavuttamaan, ja hieman epäonneakin oli joissakin asioissa. Ilo oli kuitenkin todeta että Matias pystyy petraamaan koko ajan kisan edetessä ja säilyttämään hermonsa vaikeissakin tilanteissa, taistelutahdosta homma ei missään vaiheessa jäänyt kiinni. Kun taustat ja palikat saadaan kohdalleen voidaan tehdä tulosta. Tästä kisasta oppina on että testaaminen oikeissa olosuhteissa ja kisakokemus on ensiarvoisen tärkeää.

Kausi jatkuu vielä Porissa Syyspäräyksessä ja KF2-luokassa. Stay tuned !

Burning
Prefinaalin lähtöruudukko radalla, Matias lähti Carlos Sainz juniorin takaa.

Burning
Lähtösuoralle parijonossa.

Burning
Mclarerin juniorikuskin Oliver Rowlandin mekaanikon kanssa juttutuokio.

Burning
Maxterin koneinsinöörin kanssa palaveri. Tosi pätevä kaveri jonka kanssa ollaan tultu hyviksi kavereiksi.

Burning
CRG Teamin teltta keskellä. Pikkuisen isompi kompleksi kuin meitin Jortsa.

Burning
Kaarre lähtösuoralle kisan tiimellyksessä. Takasuoran päässä Matias ohitti kaikki kolme kerralla.

Burning
Suomalaiset finalistit MM-kisassa. Matias, Nikke Tiihonen, Juuso Pajuranta ja Simo Puhakka.

Sarno Preview - 30.08.2009

Ensi viikolla matkustetaan Italiaan World Cupiin Sarnoon Matiaksen ehkä suurimpaan kisaan toistaiseksi ja samalla viimeiseen kisaan KF3-luokassa. Matias on jo viimeiset viikot harjoitellut KF2-luokassa, mutta eiköhän KF3-luokan niksit ole vielä tuoreena muistissa.

Käytännössä kaikki muut kisassa ajavat ovat siellä käyneet harjoittelemassa viime viikkojen tai päivien aikana. Matiaksella ei ole ollut mahdollisuuksia harjoitella radalla eikä ole siellä ennen ajanut, joten itse kisan 6 harjoitusvetoa täytyy käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi jotta säädöt löytyvät. Tämän pienen tasoituksen ei anneta haitata ja itse kisassa ratkaisevaa tulee olemaan kuten aina pelisilmä kisatilanteissa.

Kovasti luottavaisena siis lähdetään kisaan, Lahdessa vaivannut flunssa on lähestulkoon voitettu ja kalusto Sarnoon tulee CRG:n Racing tiimiltä. Kuten EM-kisoissakin me voidaan olla korkealla jos kaikki osuu kohdalleen. Ohessa linkki Sarnon kisan sivuille, stay tuned. Sarnon sivut

Lahden SM-kisa - Matias flunssan kourissa - 23.07.2009

Lahden SM-osakilpailuun Matias osallistui KF2-luokassa. Edellisen viikonlopun harjoituksissa Matias oli varsin kilpailukykyisessä vauhdissa. Kisaviikonlopun perjantain viralliset harjoitukset meni moottoriosastoa säätäessä ja siinä olosuhteessa todellista vauhtia ei päästy kokeilemaan.

Lauantai koitti Matiakselle hiukan ankeana flunssakuumeen muodossa, päivä päätettiin kuitenkin koittaa klaarata lääkkeiden voimalla. Aika-ajo meni hiukan pieleen rengaspaineiden osalta, mutta ensimmäisessä alkuerässä Matias oli jo hyvässä vauhdissa ja nousi sijalle 7. maaliin. Toisessa alkuerässä Matias oli jo korkeammassa kuumeessa ja siinä tuli myös kolari jonka takia toinen alkuerä jäi kesken.

Finaalipäiväksi sunnuntaiksi kuume oli ottanut Matiaksesta jo niin kovan otteen että päätettiin jälkitautien välttämiseksi jättää Sunnuntai ajamatta, reilun viikon päästä on Matiaksella MM-kisat Sarnossa. Harmi sinänsä, mutta onneksi kuitenkin edessä on vielä KF2-luokassa ainakin Syyspäräys tänä syksynä. Nyt kuitenkin keskitytään Sarnon reissuun.

Matias tuplavoittoon Töysän SM-osakilpailussa - 26.07.2009

Töysän SM-osakilpailun harjoitukset ajettiin kauniissa säässä. Harjoituksissa emme onnistuneet löytämään autoon hyviä säätöjä ja harjoitusten perusteella näytti kisasta tulevan Matiakselle haasteellinen. Emme kuitenkaan olleet erityisen huolestuneita, koska viikonlopun säästä oli luvattu vaihtelevaa joka tarkoittaa yleensä sitä että optimikelillä tehdyt säädöt eivät välttämättä ole optimaaliset kisaolosuhteissa.

Lauantai alkoikin sateisena ja ensimmäinen aika-ajo ajettiin hieman märällä ja toinen aika-ajo puolikosteallla. Aika-ajoissa Matias onnistui hyvin ollen toinen, paalupaikkakin olisi ollut mahdollinen mutta nopeimmalla kierroksellaan Matias ajoi märässä kohdassa leveäksi.

Alkueristä ensimmäiseen Matias lähti kakkosruudusta ja otti johtopaikan. Väärien välitysten johdosta Matias ei pystynyt siinä johtopaikkaa pitämään vaan tuli maaliin kakkosena. Toiseen alkuerään lähdettiin kuivan kelin renkailla ja säädöillä, jo lähtöruudussa alkoi ripeksimään vettä. Matias starttasi paalulta toiseen alkuerään ja liukkaalla kelillä pystyi helposti ajamaan muilta karkuun ja ykkösenä maaliin. Alkuerien perusteella Matias nappasi paalupaikan ekaan sunnuntain finaaliin.

Finaalipäivä Sunnuntai koitti aurinkoisena. Olimme hieman epävarmoja kuinka vauhti kuivalla pitkissä finaaleissa riittää, mutta teimme finaaleja varten vielä hieman pieniä säätömuutoksia autoon. Ekassa finaalissa Matias otti paalupaikalta varman lähdön ja pikkuhiljaa kasvatti eroa kakkosena ajaneeseen Niklas Tiihoseen. Finaali menikin Matiaksen kontrolloidessa vauhtiaan ja ruutulipulle Matias ajoin lähes 2 sekunnin johdossa. Olimme erittäin iloisia Matiaksen kilpailukyvystä finaalissa vaikeiden harjoitusten jälkeen ja toisaalta ekan finaalin voitto oli sarjatilanteenkin kannalta strategisesti todella tärkeä.

Toiseen finaaliin Matias selvästi henkisesti latautui antamaan kaikkensa. Paalulta hyvän startin jälkeen Matias repikin autosta kaiken mahdollisen vauhdin irti ja onnistui kymmenen kierroksen jälkeen olemaan n. 3 sekunnin johdossa jo hieman varmistellen. Tässä vaiheessa kakkoseksi siirtyi viikonloppuna hieman epäonninen Pajurannan Juuso, joka oli ollut kovassa vireessä viikonlopun harjoituksissa. Tämän tapahduttua Matias joutui taas kiristämään vauhtia ja onnistuikin pitämään riittävän välimatkan ruutulipulle saakka ottaen tärkeän voiton myös toisesta finaalista.

Töysän SM-osakilpailu olikin loppujen lopuksi Matiaksen kontrollissa, vaikka se ei siltä vielä harjoituksissa näyttänytkään. Tuplavoitto on aina kisoissa kuin kisoissa merkittävä tulos ja nyt se osui vielä SM-sarjan kannalta kriittiseen kohtaan. Kisan jälkeen kotiin saavuttuamme vasta saimme pistetilanteen selville ja sen mukaan Matias on nyt riittävässä pistejohdossa varmistaakseen Suomen Mestaruuden itselleen.

Burning
Ekan finaalin ruutulipulla. Kuva akifoto.net

Burning
Lehtihaastattelussa toisen finaalin jälkeen. Kuva akifoto.net

Matiakselta vahva kisa EM-finaalissa Zuerassa, Espanjassa 12.07.2009

EM-finaali ajettiin Espanjassa Zuerassa erittäin haastavissa olosuhteissa. Lämpöä riitti parhaimmillaan yli 40 astetta varjossa. Matiakselle kisassa oli todella paljon uusia elementtejä. Ensimmäistä kertaa Matias ajoi ammattitallissa ja mekaanikkona oli CRG:n tiimissä normaalisti Davide Foren mekaanikkona toimiva Mansel Smith. Mansel osoittautui sekä rautaiseksi ammmattilaiseksi että erittäin sympaattiseksi kaveriksi ja he tulivat Matiaksen kanssa toimeen erinomaisesti heti alusta saakka. Myös koko muu CRG:n tiimi päällikkö Tininiä myöten otti Matiaksen todella hyvin vastaan ja loivat hienot puitteet ajaa kisaa.

Ohessa Stopandgo sivustolla CRG:n kisaraportti, jossa Matias esillä. Stopandgo

Aluksi keskityttiin säätämään autoa Matiakselle sopivaksi ja myös radan opetteluun annettiin aikaa. Torstain ja perjantain harjoitukset ja myös perjantain aika-ajot meni koko ajan vauhdin kehittyessä paremmaksi. Monet tiimit olivat ajaneet radalla kisaa ja käyneet harjoittelemassa, johon meillä ei ollut mahdollisuutta. Tämä tietysti näkyisi siinä että aluksi jouduimme antamaan muille tasoitusta. Kuitenkin aika-ajon tulos sija 36 oli alle sen mihin uskottiin pääsevän edellisen harjoituksen perusteella, kuuma keli aiheutti säätöihin asioita, joita oli vaikea hallita ilman etukäteisiä testejä.

Lauantain aamun warmup aiheutti harmaita hiuksia, koska Matiakselle annettu 'ykkös-moottori' oireili ja loppupäivä päädyttiin ajamaan toisella koneella. Lauantain alkueristä ensimmäinen meni hyvin sijalle 8 lähtöruudusta 15. Toinen alkuerä alkoi huonosti Matiaksen joutuessa kolariin, Matias kuitenkin raahasi auton takaisin radalle ja ajoi maaliin nousten hänniltä kolme sijaa ylöspäin sijalle 27. Nämä nousupisteet osoittautuivat myöhemmin tärkeiksi. Kolmas alkuerä oli myös hieman kokkareinen kontaktien muodossa, maaliin sijalla 15.

Sunnuntaille kasautui lauantain alkuerien takia hieman paineita, sunnuntain neljännessä alkuerässä oli selvittävä vähintään kymmenen sakkiin jotta finaalipaikka olisi mahdollinen. Warmupissa Matiaksella oli kiinni ns. ykköskone ja se toimi nyt hyvin, Matias oli selkeästi kilpailukykyisemmässä vauhdissa. Neljäs alkuerä lähti hyvin liikkeelle ja maaliin Matias kurvasi kilpailukykyisellä kierrosajalla sijalle 6. kestäen ao. tilanteet suorityspaineen loistavasti. Tavoitteeksi asettamamme EM-finaalipaikka siis saavutettiin, vaikka lauantain tapahtumien takia lähtöpaikka prefinaaliin olikin melko haastava 29.

Prefinaalin startti sujui Matiakselta suorastaan loistavasti ja tiimiltä hyvää palautetta saaneen prefinaalin ajon siivittämänä maaliin sijalla 11., nousua siis kokonaista 18 sijaa. Tämä nosti hyvän vireen koko tiimissä ja finaaliin autoa sekä kuskia valmistellessa oli tunteella mukana koko porukka.

Finaali ajettiin kaikkein kuumimpaan aikaa päivästä, sitä edelsi kuljettajien esittely ja myös lähtömuodostelma radalle yli 40 asteen helteestä. Kun finaali starttasi niin kuskeilla oli todella helteinen urakka edessä. Matias otti hyvän lähdön ja kävi armottoman taistelun koko 26 kilometriä pitkän finaalin ajan, maaliin saavuttiin kaikkensa antaneena sijalla 11. mikä on tämän tason ja erityisesti näissä olosuhteissa ensikertalaisena ajaneelle erinomainen saavutus.

Vaikka prefinaalin jälkeen odotukset olivat jopa saavutettua sijoitusta korkeammalla silti olimme erittäin tyytyväisiä kisaan. Tiimiltä tuli Matiakselle paljon hyvää palautetta ja työskentely kokeneen ammattitallin kanssa sujui todella mainiosti. Tästä on hyvä jatkaa. Seuraavaksi edessä on Töysän SM-kisa 24 - 26.7.

Burning
Mansel in action

Burning
Mansel ja Matias.

Burning
Mansel, would you take my hat, please.

Matias voitokas SM-osakilpailussa Joensuussa - 05.07.2009

Joensuun SM-osakilpailu jatkoi säiden puolesta edellisten kisojen linjoilla, eli välillä satoi ja välillä paistoi ilman ollessa poikkeuksellisen viileä. Harjoituksissa haettiin autoon radalle sopivia säätöjä, mutta lopulliset säädöt jäivät kuitenkin kisaviikonlopun päänvaivaksi, koska ilma muuttui täysin edellisen viikonlopun helteestä ja vielä kisa-viikonlopun harjoituksista.

Lauantai alkoi aika-ajoilla, joissa oli todellinen lottoarvonta käynnissä. Aika-ajoon lähtiessä alkoi sadella tihkuen ja ne ketkä ehtivät ajaa pari nopeaa kierrosta saivat edes jonkinlaisen ajan. Alkuerät ajettiin toinen sadekelin säädöillä ja toinen kuivankelin. Matias oli ekan alkuerän 2. puolinaisilla sadesäädöillä ja toisessa alkuerässä hyvällä sijalla kunnes joutui päälleajetuksi ja ajoi viimeisen kierroksen vioittuneella autolla sijalle 7. Tällä lähtöruutu 5. sunnuntain ekaan finaaliin.

Ekaan finaaliin mentiin auton osalta hieman epäedullisissa säädöissä koska viimeiseen asti näytti että tulee sadetta eikä ehditty täysin muuttamaan autoa. Se meni aluksi hyvin Matiaksen ollessa parhaimmillaan toisena, mutta sitten tuli sarja tiukkoja nahisteluja joissa Matias putosi välillä sijalle 9. asti, mutta lopulta nousi vielä sijalle 7. Tästä tuli Sm-pisteitä 7., koska edellä ollut Venäläinen Orudzev ei kerää pisteitä.

Toiseen finaaliin saatiin laitettua kunnolliset säädöt, koska sateen vaaraa ei ollut. Siinä Matias otti paikalta 7. hyvän lähdön, nousi ekalla kierroksella kolmanneksi ja meni toisella kierroksella johtoon pysyen siinä koko finaalin. Kärkikaksikolla oli tasaista mutta Matias etenkin loppua kohti oli selkeästi vahvempi ja ajoi maaliin lähes kahden sekunnin johdossa finaalin toiseksi nopeimmalla kierrosajalla. Voittopytty siis Tuusulaan !

Hankalista vaiheista huolimatta Joensuusta oli tuliaisina voittopytty ja 22 / 30 SM-pistettä. Matias johtaa sarjaa nyt 70 pisteellä. Kauan ei ehditä levätä vaan jo tiistaina lennämme Espanjaan Zueraan, jossa ajetaan ensi viikonloppuna KF3-luokan Euroopan mestaruudesta. Matias edustaa siellä CRG:n tehdastiimiä. Odotettavissa on kuumat olosuhteet ja esim. nestetasapaino näyttelee tärkeää osaa ao. kisassa, lämpöä on n. 35 astetta varjossa.

Matias vahvisti SM-sarjajohtoaan Vihdissä - 07.06.2009

Matias selvisi hyvin myös toisessa SM-osakilpailussa jälleen suhteellisen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Torstain harjoitukset ajettiin kunnon sateessa ja perjantaina oli sekakeli joten sen päivän harjoituksissa ei käyty kuin 2 kertaa radalla.

Lauantai-aamuna warmupissa rata oli kostea, Matias kellotti siinä nopeimman ajan välikelissä. Ekassa aika-ajossa rata oli vielä kostea, joten kaikki ajoivat molemmat aika-ajot. Toisessa aika-ajossa rata oli nopeampi ja Matias kellotti paalupaikan viimeisellä kierroksella.

Juuri ennen ensimmäistä alkuerää tuli sadekuuro ja siihen lähdettiin sadekelin säädöillä. Matias ajoi siinä paalupaikalta maaliin suhteellisen helposti n. 6 sekunnin erolla seuraavaan. Toiseen alkuerään lähdettiin kuivalle radalle ja siinä Matias kaasutteli kakkosena maaliin tienaten sunnuntain ekaan finaaliin paalupaikan.

Sunnuntai koitti aurinkosena, warmupissa kokeiltiin hieman keulan säätöjä ja huomattiin samalla että taka-akseli oli lauantaina mennyt kieroksi, se vaihdettiin ennen finaalia. Ekassa Finaalissa Matias ja Juuso ottivat hyvän lähdön ja karkasivat samantien muilta. Juuson vauhti oli ekassa finaalissa alkuosiossa hiukan vahvempi ja lopun finaalia menivät samaa vauhtia. Lopussa Matias alkoi olla jo hiukan vahvempi mutta ei pystynyt enää haastamaan, maaliin pojat tulivat n. puolen sekunnin erolla ja Juuso vei ekan finaalin Vammalaan. Matias otti hyvät 12 pistettä kakkostilallaan.

Tokan finaalin startissa tuli isoja kokkareita Vihdin haastavassa ekassa mutkassa ja koko kärki kolme ekaa riviä jäi ekaan mutkaan, mm. Matias ja Juuso tippui melko hännille, harmi sillä olisi ollut hauska nähdä Matiaksen ja Juuson 'revanssi' tokassa finaalissa. Mutta sieltä Matias lähti kuitenkin hieman sisua keränneenä ajamaan kohtia pistesijoja ja tekikin oivan nousun jopa viidennelle sijalle asti, mikä ei enää näyttänyt alussa kovinkaan todennäköiseltä. Kun Finaalin voittanut Venäjän Egor Orudshev ei kerää SM-pisteitä Matias sai loppujen lopuksi tokasta finaalista tyydyttävät 9 pistettä ja näin yhteensä Vihdin kisasta 21/30 pistettä.

Vihdin kisassa tokasta finaalista huolimatta Matias siis onnistui jopa vahvistamaan sarjatilannettaan ja johtaa nyt 48 pisteellä. SM-sarjassa on nyt lähes kuukauden tauko ja se jatkuu Joensuussa 3 - 5.7. Heti sen perään on sitten yksi kauden kohokohdista eli EM-finaali Espanjan Zuerassa.

Matias SM-sarjajohtoon Lappeenrannassa - 24.05.2009

Matias esitti ensimmäisessä SM-osakilpailussa vakuuttavia otteita erittäin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Perjantain harjoitukset ajettiin kuivassa säässä ja autoon löydettiin hyvät säädöt.

Lauantai-aamu valkeni sateisena ja warmupissa Matias kellotti kolmanneksi nopeimman ajan. Aika-ajossa auto toimi uusilla saderenkailla hyvin ja Matias ajoi ekassa aika-ajossa kolmen sekunnin kymmenyksen pohjat. Tämä aika riittikin aika-ajon voittoon ja toisessa aika-ajossa käytiin kokeilemassa hieman eri säätöjä.

Ensimmäinen alkuerä lähdettiin vielä kostealle radalle kuivankelin renkaalla ja siinä Matias otti paalupaikalta heti kaulaa muihin, kuitenkin kolmanneksi viimeisellä kierroksella teki ajovirheen ajamalla muutaman sentin kuivan ajouran sivuun ja kävi sen verran radan ulkopuolella että tippui kolmanneksi.

Toiseen alkuerään lähdettiin radan uudelleen kastuttua sateessa sadekelin varustuksessa ja siinä Matias ajoi heti lähdöstä karkuun ja saderenkaita säästelleen parin sekunnin eron turvin ykkösenä maaliin.

Ekaan finaaliin lähdettiin kuivalla säällä, Matias starttasi kakkospaikalta Venäjän Stepan Karasovin vierestä ja startin jälkeen Matias siirtyi johtoon Karasov perässään. Pojat ajoivatkin ekat 9 kierrosta muilta karkuun. Kierroksella 9. Karasov siirtyi johtoon ja Matias oli tilanteen tasalla koska Karasov ei kerää SM-pisteitä ja tyytyi ajamaan renkaita säästellen kakkospaikalla maaliin ottaen täydet 15 SM-sarjapistettä.

Tokan finaalin alussa pieni sadekuuro oli kastellut radan ja startissa tuli sen verran kokkareita että kärkeen päässyt kuski karkasi muiden nahistellessa ekoilla kierroksilla keskenään. Nahisteluissa Matias tipahti pahimillaan sijalle 6. Rata ensin kuivui muutamalla ekalla kierroksella mutta sitten luonto antoi kilpailijoille lisää vettä. Matias hyödynsi tilanteen välittömästi ja siirtyi muutamassa hetkessä kakkospaikalle ottaen pienen kaulan takana olevaan muutaman auton letkaan. Kärjessä ajaneeseen kaveriin oli jo tullut liian pitkä etumatka joten Matias ajoi kakkospaikalla rauhassa maaliin. Lopussa Matiaksen piti hiukan kiristää tahtia koska takana tullut kolmanneksi sijoittunut kaveri ajoi todella kovaa vauhtia ja oli lähellä tavoittaa. Mutta maaliin siis kakkosena ja 12 SM-sarjapistettä.

Lappeenrannan eka SM-osakilpailu toi siis lähes täyden pistepotin 27/30 ja Matias on jaetussa johdossa Niklas Tiihosen kanssa. Tästä jatketaan valmistautumalla toiseen SM-osakilpailuun 5-7.6 Vihdissä.

Burning
Ekan finaalin lähtöruudussa.

Burning
Tokan finaalin palkintojenjako.

Matias EM-finaaliin - 03.05.2009

Belgian Genkissä ajettu EM-karsinta tuotti Matiakselle haetun tuloksen, eli Matias selvitti tiensä Heinäkuussa Espanjan Zuerassa ajettavaan KF3-luokan EM-finaalikisaan.

Kisassa Matias koki dramaattisia vaiheita aika-ajosta lähtien ketjujen lähdettyä päältä. Alkuerien tuloksia heikensi yksi rumanpuoleinen päälleajo, muutoin Matias piti hyvää tahtia yllä ja viimeisessä alkuerässä oli koko porukan nopein.

Kahdesta finaalista ensimmäisessä Matias otti hyvän lähdön ja ajoi varman päälle sijalla 9. kohti EM-finaalipaikkaa kunnes yksi kilpakumppani Matiaksen hänet ohitettua teki epätoivoisen syöksyn suoraan Matiaksen päälle ja molemmat lensi pihalle ja tippui ännille. Matiakselta irtosi ao. tilanteessa imuäänenvaimennin ja keskeytys teknisellä ja kaupan päälle musta lippu kun ei tullut tarpeeksi rivakasti varikolle.

Ekan finaalin lipusta johtuen tokaan finaaliin lähdettiin viimeiseltä paikalta ja paineita nosti se että toisessa finaalissa pitää nousta hyvin joutumatta turhiin kontakteihin. Matias tekikin työtä käskettyä ja ajoi toisen finaalissa yhden parhaimmista ajoistaan koskaan selvittäen itsensä EM-finaaliin. Suoritusta paransi vielä se ettei Matiaksen kone ollut enään täydessä iskussa. Makein kohta finaalin lopuilla oli edellisen finaalin kahinakumppanin tyylipuhdas ohitus siten että kaverikin sai jatkaa matkaansa turvallisesti Matiaksen perävaloissa.

Monista itsestään johtumattomista hankaluuksista huolimatta Matias siis ajoi itsensä finaaliin. Se tuleekin olemaan toistaiseksi suurin ja kaukaisin kisa missä Matias on toistaiseksi ajanut. Siinä Matias todennäköisesti ajaa CRG:n tehdastiimissä.

Burning
Katsastukseen menossa.

Burning
Kuljettajien esittely.

Vahva kotimaan avaus Porissa - 25.04.2009

Kotimaan kauden avaus ajettiin Porissa 25.4 kauniissa kevätsäässä. Matiaksen Porin perjantain harjoituspäivän ohjelmaan kuului koneiden sisäänajo seuraavalla viikolla Belgian Genkissä ajettavaa EM-karsintaa varten ja sen jälkeen rungon säätöä Porin kisaa varten.

Kisa meni nousujohteisesti rungon säädön merkeissä. Aika-ajoissa oli tasaista Matiaksen ollessa kolmas, alkueriä oli kolme joissa Matias oli sijoilla 3., 2. ja 2. Alkueräpisteillä Matias sai lähtöpaikan 2. pitkään 24 kierroksen finaaliin.

Finaalissa ekoilla kierroksilla oli hieman jäsentenvälistä säätöä ja Matias kävi välillä sijalla 4. Alkusäädöissä kaksi kilpakumppania hieman karkasivat ja Matias noustuaan kolmoseksi alkoi vetää perässään letkaa kohti kakkosena ajavaa. Kierroksella 17. Matias nousi kakkoseksi mutta johdossa oleva kilpakumppani oli jo liian kaukana karkuteillä. Maaliin siis sijalla 2.

Tauko ei ehditä viettämään vaan jo heti maanantaina ajetaan auto Saksan lauttaan ja matka kohti 29.4 - 3.5 Belgian Genkissä ajettavaa EM-karsintaan alkaa. Palataan siihen seuraavan kisaraportin merkeissä.

Burning
Voittaja Juuso Pajuranta, kakkonen Matias ja kolmonen Jesse Anttila.

Vahva kauden avaus Belgiassa - 12.04.2009

Matias pääsi kylmästä keväästä johtuen ensimmäisen kerran radalle osallistuessamme Belgian avoimeen mestaruus osakilpailuun Genkissä 11 - 12.4. Harjoituspäivinä keskityttiin rungon säätöön, koska harjoituksissa kaikki luokat ajoivat sekaisin ja puhtaita kierroksia oli käytännössä mahdoton saada jotta olisi voinut kunnolla analysoida muuta materiaalia.

Kisassa oli molempina päivinä aika-ajot ja 2 pitkää finaalia. Lauantain aika-ajossa rata oli märkä ja jäimme liian pitkäksi aikaa odottelemaan ennenkuin Matias meni radalle. Renkaat eivät ehtineet lämmetä ja lisäksi parhaalla viimeisellä kierroksella Matias joutui ohittamaan 2 kertaa. Aika-ajotulos 22. oli pettymys, mutta suoraan finaaliin kuitenkin. Ekassa finaalissa oli lähtöjen jälkeen mutkissa kokkareita jonka takia Matiaskin joutui pysähtymään, mutta lopulta erävauhti oli ok ja ekan finaalin 14. sija. Tokaan finaaliin hyvä startti ja muutaman kierroksen jälkeen Matias nousi jo toiseksi. Lopulta 1 sija joutui antamaan periksi ja maaliin kolmantena. Ekan päivän jälkeen oltiin listalla sijalla 9.

Sunnuntai koitti kuivana mutta koleana ja kosteana. Aika-ajossa renkaita ei saatu ihan optimilämpöön ja aika-ajon yhteistuloksessa sija 18. ei ollut ihan tyydyttävä. Ekan finaalin lähtö paikalta 18 onnistui hyvin ja finaalin edetessä vauhti oli hyvää ja Matias pystyi nousemaan ruutulipulle kolmanneksi. Tokan finaalin lähtö onnistui pienten rymistelyjen jälkeen hyvin ja parilla ekalla kierroksella Matias onnistui nousemaan johtoon ja vetämään jopa muutaman metrin kaulaa kakkoseen. Voi olla että rengaspaine ei ollut ihan optimaali mutta johtopaikkaa ei onnistuttu säilyttämään loppuun saakka. Matias tippui välillä jopa neljänneksi, mutta hyvin piti kontrollin päällä ja otti tokavikalla kierroksella oikeassa kohtaa kolmannen sijan ja pysyi siinä ruutulipulle. Viikonlopun yhteenlasketuissa pisteissä Matias otti kolmannen sijan.

Belgian kauden avaus oli siis positiivinen kokonaisuutena, mutta EM-karsintaan palataan samalle radalle vappuna nollatilanteesta ja koitetaan löytää vielä pientä lisäsäätöä autoon. Tärkeintä on kuitenkin saada silloinkin onnistunut viikonloppu aikaiseksi. Välissä ajetaan Porin kevätpäräys. Kisan ajanotto löytyy netistä Mylaps. Race Express artikkeli netissä, Matias kuvassa numero 100 Race Express. AKK-raportti netissä Akk

Burning
Voittaja Nyck De Vries Hollanti, kakkonen Gustavo Menezes USA, kolmas Matias.

Burning
Pitkillä suorilla vedetään päätä rattiin tuulivastuksen minimoimiseksi.

Ennen kautta 2009 - 7.1.2009

Kaudella 2009 Matias jatkaa KF3-luokassa, kisakalenterissa on SM-sarja, EM-kisat ja muutama muu kilpailu. Kalenteri tarkentuu suunnittelun myötä. Kaluston osalta jatkamme yhteistyötä Racing Service Jaatisen kanssa CRG/MAXTER -yhdistelmällä.

Kilpailukalenteri

Kausi 2009
Aika Paikka Tulos
11.04.—12.04 Belgian mestaruus, Genk 3.
25.04.—26.04. Porin kevätpäräys 2.
29.04.—03.05. EM-karsinta, Genk Belgia finaaliin
22.05.—24.05. SM-karting, Lappeenranta 2. ja 2.
05.06.—07.06. SM-karting, Vihti 2. ja 5.
03.07.—05.07. SM-karting, Joensuu1. ja 7.
09.07.—12.07. EM-Finaali, Zuera Espanja11.
24.07.—26.07. SM-Karting, Töysä1. ja 1.
21.08.—23.08. SM-karting, Lahti (KF2)sairaana
03.09.—06.09. World Cup, Sarno Italia16.
26.09.—27.09. Syyspäräys, Pori (KF2)4.

 
K-citymarket Vantaa Tammisto Oulunkylän K-rauta Kartmotorsport Jaatinen Fin-Seula
MikaSaloAcademy Nitor Marakon Autoliitto Puustelli Kastelli Fatpipe