Kävijöitä:

Kausi 2008

Syyspäräys 19-20.8, Pori

Syyspäräykseen oli luvattu kuivaa säätä, perjantaina harjoituksissa oli hieman pilvistä mutta kuivaa. Perjantain harjoituksissa emme päässeet ajamaan yhtään varsinaista testiä pienten tekniikkamurheiden saattamana, mutta olimme silti luottavaisia kisan suhteen.

Lauantai-aamuna kisapäivä koitti hieman sääennusteista poiketen sateisena ja aamun warmupiin lähdettiin sadesäädöissä. Warmupissa Matiaksen ponderi tippui autosta radalle puolessavälissä, onneksi ratatuomaripiste huomasi ja säästimme monta euroa kun se löytyi. Oman mittarin kello näytti kuitenkin ihan lupaavaa vauhtia.

Aika-ajo meni kohtalaisesti sijalle 6. edelleen sateella ja prefinaalikin ajettiin sadesetupissa. Prefinaalin startti meni ok ja Matias oli pitkään kolmantena mutta rengaspaine ei osunut ihan nappiin ja lopussa vikalla kierroksella tuli vielä pieniä kokkareita niin maaliin tultiin kuudentena.

Finaalin startti kuutospaikalta meni hyvin ja pian Matias nousi kakkoseksi saaden Huttusen Jarin peräänsä. Heinosen Johannes aluksi karkasi, mutta Matias ja Jari ajoivat Johanneksen kiinni kierroksella 14. Jari meni johtoon ja seuraavalla kierroksella Matias nousi kakkoseksi. Jari ja Matias tahkoivat tasaisia kierroksia ja Jarin vauhti oli aivan himpun vahvempi tällä kertaa, maaliin tultiin reilun sekunnin erolla ensin Jari, sitten Matias toisena ja kolmantena Johannes. Seuraaviin olikin sitten jo pidempi väli.

Vaikkei viimeaikoina nälkäisenä jahdattua voittoa vieläkään tullut niin kausi sai kuitenkin aurinkoisen lopun kun finaalin kruunasi kuiva keli. Loppukauden vahva ajo jatkui edelleen Porissa ja sunnuntaina käytiin vielä vierailemassa Yamaha-luokassa.

Saatamme vielä kelien niin salliessa pistäytyä radalla nautiskelemassa tänä syksynä, mutta katse on jo ensi vuodessa jota varten täytyy taas alkaa tekemään hommia ja rahoitusta, ajettavat kisat ovat vielä auki ja tarkentuvat lähempänä kun selviää millaiseen kisakalenteriin on mahdollisuuksia. Näillä näkymin nyt vielä 13-vuotias Matias jatkaa ensi vuonna KF3-luokassa.

Burning
Matias ja instrumentit vauhdissa.

Stora Pris, 12-13.9, Göteborg Ruotsi

Lahden kisan jälkeen oli ohjelmassa Stora Pris -kisa Ruotsissa, joka on yksi suurimpia kisoja Pohjois-Euroopassa. Paikalla oli nytkin lähes 400 kuljettajaa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Venäjältä, Suomesta ja jopa USA:sta asti. Ajoimme perjantaina harjoitukset, aurinkoisen mutta kylmän ilman ansiosta lähinnä rengaspaineet oli haastavaa saada kohdalleen.

Kisapäivä alkoi kahdella harjoituksella ja aika-ajolla, vauhti oli suht. koht. ok, vaikka aika-ajo ei ihan onnistunut rengaspaineiden osalta. Varmojen alkuerien jälkeen Matias kuitenkin starttasi finaaliin hyvältä iskupaikalta 5.

Finaalin startti meni hyvin ja paikkoja haettiin alkukierroksilla, Matias nousi alkukierroksilla välillä johtoon, mutta sitten järjestys vakiintui kärjen osalta. Koko finaalin käytännössä Matias ja Venäjän Sergei Sirotkin ajoivat omassa rauhassaan muun joukon jäädessä kauemmas muutama metrin välillä ja maalilipulle saavuttiin toisena. Sirotkinilla toimi paketti sen verran hyvin että hiillostamaan ei päästy vaikka yritystä siihen oli.

Göteborgin kisa sujui siis säällisesti ja tuloksellisesti aurinkoisissa merkeissä ja Matiaksen ajo oli koko kisan läpi rauhallista ja vahvaa ilman turhia virheitä ja kokkareita. Tästä jatketaan kauden viimeiseen kisaan Poriin ensi viikonloppuna.

Göteborg Stora Pris
Stora Pris, voittaja Venäjän Sergei Sirotkin, ja Matias 2. Tanskan Hansen 3. ja Norjan Nakken 4.

SM Karting, 22-24.8, Lahti

Lahden kisa jatkoi vahvaa otetta, että taas ollaan tukevasti pelissä mukana. Jopa voittoonkin oli tällä kertaa aineksia, CRG / Maxter yhdistelmä oli jälleen kilpailukyvyltään vahva.

Perjantai alkoi sateisena ja 2 ekaa harjoitusta jätettiin ajamatta. Kahdessa harjoituksessa testattiin molempien moottoreiden toimivuus.

Lauantain warmupissa kaasuttimessa oli pieni ongelma ja aika-ajoon päädyttiin vaihtamaan toinen kaasutin. Se onneksi toimi aika-ajossa ja aika-ajojen yhdistetyssä tuloksissa Matias oli viides 13 sadasosaa kärkiajasta. Sillä Matias sai lähtöpaikat 4 ja 3 alkueriin.

Alkuerät Matias ajoi ehjästi sijoittuen kolmanneksi molemmissa, alkueräsijoitukset menivät sopivasti muilla ristiin ja Matias tienasi kypsällä ajollansa paalupaikan ekaan sunnuntain finaaliin.

Sunnuntain ekan finaalin startti oli varsinainen trilleri ja ensin Teemu Petjoi ja Matias lähtivät vetämään joukkoa monen jäädessä ekaan mutkaan joukkokolariin. Tokan kierroksen takamutkaan Matias ohitti Petjoin mutta samalla mutkassa tuli hidas kierroksella ohitettava kolarista nilkuttamaan lähtenyt kuski jota Matias ja Petjoi joutuivat hidastamaan ja väistämään. Tässä harmillisessa tilanteessa ao. ohitettava kuski hidasti kärjen vauhtia siten että takaa tullut Teemu Suninen pääsi sisäkautta sekä Matiaksesta että Petjoista ohi. Finaali jatkui Matiaksen Ja Sunisen Teemun peräkkäin ajona maaliin saakka. Molemmat ajoivat virheetöntä ajoa täsmälleen samalla vauhdilla, ja vaikka lopussa Matias oli jo aivan Teemun kannoilla iskumahdollisuutta ei tullut ja maaliin Matias saapui hieman pettyneenä kakkostilalla. Matias ei ollut erityisen tyytyväinen kun joutui luopumaan johtopaikastaan kierroksella ohitettavan hidastamisen takia.

Toiseen finaaliin lähdettiin paikalta 2. Juuri ennen lähtöä alkoi pikkuhiljaa satelemaan, mutta oli vaikea arvioida alkaako satamaan kunnolla vai. Koska homma meni hieman arpapeliksi, päätimme arvata ettei ala satamaan kovin paljon ja emme tehneet täysiä sadesäätöjä välitysten osalta ja laskimme rengaspaineet saderenkaista melko alas. Jotkut taas arvelivat toisin. Finaalin alussa näytti että meidän arvaus oli ihan ok mutta pian finaalin edetessä alkoi satamaan enemmän ja Matias joutui alkukierrosten hyvän vauhdin jälkeen kakkossijasta taistelemaan paikka paikalta hieman alaspäin, lopulta maaliin sijalla 6. Hyvää taistelua, mutta harmi kyllä säädöt ei ihan riittäneet.

SM-sarjan osalta loppua kohti petrattiin, mutta alkupään kisojen huonon onnen ja omien virheiden takia sijoitus sarjassa tänä vuonna ei ollut ollenkaan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Ensi kaudella jatketaan KF3:Sessa ja laitetaan uusi lihava mato koukkuun. Vielä on kuitenkin ainakin pari kisaa jäljellä tätä kautta: Stora Pris Göteborgissa sekä Syyspäräys Porissa. Molempiin on kiva lähteä ajamaan kilpaa.

Lahti
Väkivahvaa CRG ja Maxter yhteistyötä.

SM Karting, 25-27.7, Vihti

Vihdissä saatiin vihdoin karistettua hippu hieman koko kautta rasittanutta epäonnea pois. Vaikka kisa ei sujunutkaan täysin nappiin, finaalit olivat kuitenkin taistelua niistä sijoista joita koko kauden olisi pitänyt jahdata.

Perjantain treeneissä otettiin tosi rauhallisesti ja säästettiin uudet renkaat vasta lauantain aamun warmuppiin, siinä ei kuitenkaan saatu ajettua kuin 1 kunnon kierros. Eka aika-ajo oli taas hieman vaikea ja toisessa Matias sai muista poiketen jopa hieman parannettua muttei tarpeeksi. Aika-ajosta tuli vasta sija 12.

Alkuerissä oli molemmissa lähtöpaikka 8., ulkoreunaa monet pitävät Vihdissä hankalana. Niistä Matias otti kuitenkin hyvät lähdöt ja tuloksena ekan alkuerän sija 9. vikan kierroksen pienen kahnauksen johdosta ja tokan alkuerän sijaksi tuli 7. Näillä sijoituksilla ekan finaalin lähtöpaikka 9.

Ekan finaalin startti meni Matiakselta hyvin ja nousi lähdön jälkeen kolmanneksi. Ekalla kierroksella alamutkassa pieni mutta kallis nukahdus. Luukku jäi vain hieman auki ja kilpakumppani pääsi puikkaamaan sisään. Samassa tilanteessa toisen kilpakumppanin kanssa tuli pari kontaktia ja Matias tipahti jopa sijalle 11 saakka. Pitkän finaalin aikana useiden paikanvaihtojen jälkeen maaliin sijalle 7. Vihdissä oli erittäin tasaista vauhtia eri kuskien kesken, joten ohittaminen ei ollut kovin helppoa.

Tokan finaalin lähtö sujui myös hyvin ja Matias nousi sijalle 4. Finaalin alkukierrosten aikana 4. sija vaihtui hetkeksi sijalle 5. mutta sitten Matias ajoi sijalla 4 aina viimeiselle kierrokselle saakka. Viimeiselle kierroksella alkoi lopullinen paikoista keskustelu ja Matias pääsi tuikkaamaan itsensä kakkospaikalle ja sai vielä parin metrin kaulan ja ajoi maaliin sillä sijalla. Erittäin positiivinen loppu tasaiselle kisalle.

Kuskille teki henkisesti erittäin hyvää saada tulosta Vihdistä tämän kauden monien pettymysten jälkeen.

Seuraava kisa on 22 - 24.8 SM Lahdessa, jota ennen ensin lomaillaan pari viikkoa ennen testejä. Lahdessa on varmasti mielenkiintoiset kisat edessä ja sinne lähdetään laittamaan oma lusikka tukevasti kiinni soppaan.

Vihti
Startin jälkeen.

EM-karsinta, 11-13.7, Göteborg

EM-karsintaan lähdettiin odottavaisin mielin. Torstain ja Perjantain harjoituksissa kokeiltiin molemmat koneet ja tehtiin pientä hienosäätöä. Perjantain aika-ajossa Matias oli 17., erot olivat sadasosien luokkaa.

Lauantaina oli hieman epävakainen keli, eka alkuerä märällä radalla startti ruudusta 7. ekassa mutkassa pyörähdys 360 astetta ja jonon hännille. Sieltä nousu sijalle 11. Tokassa alkuerässä ulkoreunalta paikka 8 maaliin sijalla 6. Kolmas alkuerä paikalta 7. maaliin sijalla 8., moottorin vesipumppu lakkasi toimimasta ja korkealle noussut koneen lämpö heikensi alalähtöjä. Toka ja kolmas alkuerä ajettiin kuivalla.

Sunnuntaina warmupissa ajettiin uusi mäntä sisään ja neljännessä alkuerässä startti ruudusta 7. maaliin sijalla 8.

Alkuerien perusteella Matias sai ekaan finaaliin melko hyvän lähtöruudun 11. Ekan finaalin startti sujui hyvin ja parin mutkan jälkeen Matias oli hienosti neljäntenä jonka sijan piti 5 ekaa kierrosta. Sen jälkeen moottori alkoi hieman hiipua ja lopulta parin kierroksen jälkeen yhtäkkiä hyytyi kokonaan. Syyksi paljastui jälkeenpäin yllättäen hajonnut reed-kotelon läppä.

Tokaan finaaliin lähtö jonon hänniltä ja ekan mutkan kolarin väistön jälkeen tokassa mutkassa tultiin niin kovaa perään, että Matias pyörähti ja toinen auto nousi Matiaksen auton päälle tehden vaurioita. Matias irroitti auton ja yritti jatkaa, mutta kaasuvaijeri hirtti kiinni taipuneeseen ohjaustankoon kiinni ja moottorista kytkin syttyi tuleen tuloksena toinen keskeytys.

Göteborgista ei tienattu jatkopaikkaa EM-finaaliin, mikä oli tietenkin erittäin iso pettymys hyvin sujuneiden alkuerien ja ekan finaalin alun jälkeen. Vihdissä nähdään.

Gothenburg
Hanaa.

SM Karting, 4-6.7, Oulu

Oulun kisassa siirryimme käyttämään Maxter moottoreita, torstain harjoituksissa kävimme ajamassa molemmilla koneilla testit, että kaikki pelaa huollon jälkeen.

Perjantain eka treeni jätettiin ajamatta, koska rata oli aamun sateen takia märkä. Lopuissa kolmessa harjoituksessa saimme kokeiltua rungon säädöt jne. Harjoitusten vauhti oli hyvä, Matias kellotti tasaisesti kärkiaikoja ja vikassa vedossa koko päivän toiseksi nopeimman ajan 4 sadasosaa kärkiajasta.

Lauantai-aamun aika-ajo epäonnistui, sijoitus 17. Ilma oli kylmempi kuin perjantaina ja emme saaneet hyvää pitoa renkaisiin. Lisäksi olimme aika-ajoryhmässä 1, jolle oli hieman liukkaampi rata kuin ryhmälle 2. Aika-ajon tulos oli pettymys.

Ekaan alkuerään lähdetiin slikseillä, ja sade alkoi välittömästi lämppärin aikana. Matias klaarasi hankalan erän hyvin nousten ruudusta 12. sijalle 6. maaliin. Tokaan alkuerään oli hiukan epävarmaa sataako kunnolla vai ei, mutta rata oli märkä. Autoon ei ehditty laittaa ihan parhaita sadesäätöjä. Matias otti ruudusta 11. hyvän lähdön ja ekan kierroksen aikana siirtyi johtoon pitäen kärkipaikkaa 5. ekaa kierrosta. Anttilan Jesse tuli kovaa takaa ja pojat hieman kinastelivat kärkisijasta päästen jopa tuomarien puheille. Lopulta loppukeskusteluissa Matias tuli maaliin sijalla 4., välitys ja keulan säädöt ei riittäneet pitämään kärkipaikkaa. Alkuerien perusteella tuli ekaan sunnuntain finaaliin lähtöpaikka 5.

Tällä kaudella jo perinteeksi muodostuneet mekaanikon sähläykset alkoivat kuin kellon tahtiin sunnuntai-aamuna, warmupissa Matiaksen auto sammui parin mutkan jälkeen. Vikaa alettiin selvittämään ja saatiin käydä jopa teknisellä kierroksella. Vika myös kuviteltiin löytyneen, mutta mekaanikolle pahin mahdollinen hetki koitti, kun lähdettiin ekaan finaaliin lämppärille. Matiaksen auto ei edelleenkään käynyt kunnolla ja ekan lämppärin jälkeen piti kurvata takaisin rata-varikolle. Hyvin tienattu lähtöpaikka ja kisa kuivui tasan siihen paikkaan. Lopulta vika paljastui kaasuttimen huollossa tehtyyn amatöörimäiseen virheeseen.

Tällä kaudelle tuntuu ettei mekaanikko saa millään keinoa pidettyä virheidentekoa kurissa kisasta toiseen, palkkamekaanikko olisi saanut jo aikaa sitten potkut. Ei voi kuin pyytää kuskilta nöyränä anteeksi.

Kisan valopilkkuna oli kuitenkin se, että vauhti on taas kohdallaan. Olemme saaneet petrattua rungon säätöjä ja uudet Maxter moottorit ovat kilpailukykyiset. Nyt täytyy toivoa vaan että mekaanikkokin olisi ensi viikonloppuna terävänä, kun ollaan EM-karsintakilpailussa Göteborgissa.

Oulu
Alkueriä.

Viking Trophy, 13-15.6, Lappeenranta

Lappeenrannassa olimme käyneet ajamassa päivän pari viikkoa ennen Viking Trophya Dunlopin renkaalla ja vauhti oli kunnossa. Nyt kisan virallisen harjoituspäivän aikana ei tuntunut löytyvän kuivan kelin säätöjä kohdalleen millään. Lauantain aika-ajo olikin melkoinen pettymys sijoituksen ollessa 28. n. 6 sekunnin kymmenystä kärkeä perässä. Sillä Matias sai lähtöpaikan 19. molempiin alkueriin.

Alkuerät Matias ajoi kypsästi, ensimmäisessä nousten sijalle 13. ja toisessa sijalle 9. tienaten prefinaaliin kohtuullisen lähtöpaikan 14., tosin ulkoreunasta.

Sunnuntai koitti sateisena ja warmupissa testattiin sade-säätöjä ja rengaspaineita. Prefinaaliin tehtiin vielä pientä hienosäätöä, mutta prefinaali päättyi harmittavasti kolmannen mutkan jälkeen kolariin kun ensin toinen auto osui perään ja auton kääntyessä toinen auto tuli kylkeen.

Finaaliin tuli keskeytyksen takia lähtöpaikka perältä ruudusta 32. Ennen finaalia sade loppui ja mekaanikko päätti lähtöpaikasta johtuen riskeerata ja laski rengaspainetta olettaen radan kuivuvan 25 kierroksen finaalissa. Rata ei kuitenkaan kuivannut riittävästi että alhainen rengaspaine olisi tuonut tulosta ja renkaat olivatkin liukkaat koko finaalin. Maaliin Matias tuskaili sijalla 24.

Viking Trophy oli meille kolmas perättäinen hankala kisa. Nyt meillä on muutama päivä aikaa ensin aikaa levätä ja sitten aletaan huolella testata kalustoa kohti Oulussa Heinäkuun alussa ajettavaa seuraavaa SM-kisaa ja sitä seuraavana viikonloppuna ajettavaa EM-karsintaa Göteborgissa. Taistelutahto on siis korkealla eikä otetta herpaannuta, vastoinkäymisistä huolimatta.

SM Karting, 6-8.6, Joensuu

Joensuun rata osoittautui tällä kertaa meille haasteelliseksi, jouduimme kovasti hakemaan toimivia säätöjä. Lauantain aika-ajot olivat erittäin vaikeat, Matias oli aika-ajoissa vasta 22. Alkueristä ensimmäinen meni hieman paremmin Matiaksen noustua 15. paikalta 9. Toisessa alkuerässä tuli nahistelua ja Matias oli jo noussut sijalle 9. kunnes sai pusua takapuskuriin ja sieltä kauas pihalle ja tippui hännille, lopulta sijalla 18. maaliin.

Lauantain hankalan päivän johdosta Matiaksella oli ulkoreunan lähtöruutu 20. sunnuntain ekaan finaaliin. Sunnuntaille oli haettu uusia konsteja Joensuun radan mutkayhdistelmään, niistä Matias haki tuntumaa warmupissa. Eka finaali kuitenkin alkoi ikävästi ekan mutkan rytinöissä, Matiaksen auton yli tuli toinen auto vääntäen mm. ratin, etukulmat ja rattiputken ruttuun sekä tankki repesi. Vaikka käteen tuli paha isku, Matias sai kuitenkin taisteltua auton maaliin sijalla 19., vaikkei auto oikein kääntynyt oikealle kunnolla. Käteen ei onneksi tullut murtumaa ja selvittiin jääpusseilla.

Tokaan finaaliin mekaanikko korjasi autoa parhaansa mukaan. Tokan finaalin lähtö sujui hyvin ja Matias nousi 19. sijalta sijalle 14. Pian lähdön jälkeen kävi kuitenkin selville, ettei auto kääntynyt oikealle senkään vertaa mitä ekassa finaalissa ja kierrosajat oli reilun sekunnin perässä. Finaalin runkoa tutkittiin, se oli ekan finaalin kolarissa jäänyt kieroon, josta johtui heikko kääntyminen oikealla. Toinen finaali meni mekaanikon puutteellisen korjauksen piikkiin.

Heti seuraavana viikonloppuna (13-15.6) on edessä Viking Trophy -kisa Lappeenrannassa, sinne lähdemme taas taistelumielellä, kuten aina. Ao. kisassa on luvassa tuimia taistoja, koska ao. kisa on CIK FIA arvokisa ja kolme parasta pääsee sitten FIA:n juhlagaalaan palkittavaksi. Maustetta kisaan myös antaa kovempi Dunlopin rengas, josta ei monella lähinnä kotimaassa ajamalla ole paljon kokemusta.

SM Karting, 16-18.5, Pori

SM-kisat käynnistyivät torstaina normaalisti koneiden sisäänajolla, kävimme kahdesti radalla. Perjantain harjoituksissa testasimme eri säätöjä.

Lauantaina kisa alkoi ensin warmupilla ja sitten aika-ajoilla, jossa Matias onnistui kohtalaisesti sija 6. tuloksena. Alkueräryhmäksi tuli C ja hankalahko ulkoreunan lähtöpaikka 4. molempiin alkueriin. Alkuerät Matias klaarasi ok, ekan alkuerän kuudes toiseksi nopeimmalla kierrosajalla ja toisen alkuerän viides. Toisessa alkuerässä Matias oli pitkään kolmosena, mutta rengaspaine oli liian kova ja kaksi kilpakumppania pääsi lopussa ohi kun rengas ylikuumeni. Alkuerissä Matias tienasi ekaan sunnuntain finaaliin kohtalaisen lähtöpaikan 7.

Sunnuntai sitten valkeni märkänä ja kylmänä, warmupiin olimme menossa omilla saderenkailla, kun jostain syystä tuli määräys ajaa warmup kilpailuun tarkoitetuilla saderenkailla joita säästelimme warmupissa.

Ekaan finaaliin lähtö koitui hankalaksi mekaanikon tekemän virheen ansiosta, Matiaksen auto ei startannut kun pitkän ryypyttelyn jälkeen ja muu joukko oli karannut kauas eikä Matias kerennyt omalle lähtöpaikalleen ennen starttia. Ekassa mutkassa Matias oli mukana kolarissa, auto joutui ulos radalta josta Matias sai revittyä hetken aherrettuaan auton takaisin radalle. Matka jäi kuitenkin 9. kierroksen jälkeen kesken.

Tokaan finaalin Matias joutui lähtemään takaa ja ekassa mutkassa oli jälleen ahdasta, auton rattiputki oli vääntynyt pahasti eikä sillä enää ollut mahdollista ajaa kilpailukykyistä vauhtia.

Lauantai sujui ok, mutta tulos jäi harmittavasti sunnuntaina saavuttamatta hyvin pitkälti alkaen mekaanikon mokasta. Nyt huolletaan laitteet ja tähtäin asetetaan kohti seuraavaa SM-kisaa Joensuussa kesäkuun alussa.

Bridgestone Cup 10.5, Pori

Poriin palattiin hakemaan lisää testiä ekaa SM-kisaa ajatellen. Perjantaina testailtiin moottoreita ja rungon toimintaa ja saimme hommaa kehitettyä parempaan suuntaan.

Lauantain kisa alkoi aika-ajolla, jossa emme onnistuneet saamaan hyvää pitoa ja sija 7. tuloksena. Ekassa alkuerässä Matias oli hiukan uneliaalla päällä ja se meni kohtuullisen heikosti sijalle 10.

Tokassa alkuerässä kuski oli herätelty ja taistelupäällä, vikaan mutkaan tultiin kolmostilalla ja kakkosena ollut tarjosi luukkua auki jonne Matias itsensä myös syötti, autot tarttui toisiinsa kiinni ja poikien nahistellessa maalisuoralla niin että sininen savu nousi nelosena ollut tuikkasi kakkoseksi ja Matias sai tsempattua taisteluparista edelle kolmoseksi.

Finaaliin lähtöruutu kuusi, Matias otti hyvän lähdön ja parin mutkan jälkeen viitoseksi. Muutama kierros lisää ja Matias oli hyvien ohitusten jälkeen kolmosena. Sen jälkeen ei enää paljon jännitystä ollut, viisi ekaa autoa ajoi tasaista vauhtia maaliin muutaman metrin välein. Eli kauden eka podium antoi positiivisen vireen viikon päästä olevaa ekaa SM-kisaa ajatellen.

Pori
Finaalissa.

Tom Trana Trophy 3 - 4.5, Göteborg

Lähdimme Göteborgiin hakemaan lisää tuntumaa jo syksyn kisasta tutulta radalta, nyt KF3 luokan kalustolla. Tavoitteena oli löytää säätöjä EM-karsintaa ajatellen.

Harjoituksissa löysimmekin hyvät säädöt ja kisassa oli tavoitteena vielä kokeilla lisää pieniä muutoksia oikeassa tilanteessa.

Kisa sujui heikosti onnistuneen aika-ajon jälkeen nousujohteisesti, finaaliin Matias sai 10 paikan toiseksi parhaana suomalaisena. Finaalin lähdön jälkeisessä kuuluisassa ekassa mutkassa Matias sai uskomattomalta tuntuvasti samanlaisen tällin kuin Porin kevätpäräyksen finaalissa ja taas takapuskuri hankasi toista takarengasta 15 kierrosta 20 kierroksen finaalista kuumentaen toisen takarenkaan ja haitaten auton rullausta. Uskomattoman huono tuuri kahdessa peräkkäisessä finaalissa !

Saavutettu 14. sija ei ollut huono 40 kilpailijan joukossa, mukana oli monta WSK-sarjassa hyvin pärjäävää kuskia kuten Nyck De Vries ja Möller-Madsen, silti ao. sija ei kertonut koko totuutta iskukyvystä sattuneen takapuskuri- kolarin johdosta.

Göteborgista jäi tuloksesta huolimatta positiivinen vire kaluston iskukyvystä ao. radalla, jonne palataan siis Heinäkuussa EM-karsinnan merkeissä.

GÖteborg
Päätä rattiin.

Porin kevätpäräys 26-27.4

Porin kevätpäräys ajettiin kauniissa kevät-säässä. Kisa oli oiva paikka paremmin saada tuntumaa kilpalijoiden iskukyvystä suhteessa omaamme tutulla radalla,

Saimme kisan aikana hyvin kokeiltua erilaisia osia sekä arvokasta tietoa säädöistä kohti tulevia SM-kisoja.

Kisan finaalissa Matiaksen takapuskuri vääntyi lähdössä takaa tullen iskun takia takarenkaan väliin ja oli siellä lähes koko finaalin ajan kuumentaen toisen takarenkaan ja haitaten auton rullausta. Siten finaalissa saavutettu 9. sija ei kertonut totuutta oikeasta vauhdista.

Keskiviikkona 30.4 suuntaamme laivalla kohti Göteborgia, jossa ajamme toisen testikisan silmälläpitäen Heinäkuun EM-karsintoja.

Pori
Warmupiin lähdössä.

Pori
Finaalin lähtö.

Klippan Cup 5-6.4

Saavuimme Klippanille torstaina iltapäivällä ja pystytimme varikon. Torstaina illalla pääsimme pari kertaa myös radalle kokeilemaan uutta autoa, jonka olimme saaneet kasaan juuri ennen lähtöä. Perjantain harjoituksissa oli kuiva keli, ajoimme 3 harjoitusvetoa ja Matias oli harjoituksissa lupaavasti luokkansa kärkivauhdissa. Runko toimi erinomaisesti eikä muutenkaan uuden KF3 tekniikan kanssa tullut vaikeuksia.

Sunnuntaina kisapäivän aamu oli sateinen. Ekassa harjoitukssa Matias ajoi ensin vanhoilla saderenkailla ja toisessa uusilla. Toisessa harjoituksessa oikean puolen renkaat tyhjenivät, joten emme saaneet kokeiltua kunnolla rengaspaineita aika-ajoa varten. Aika-ajossa Matias oli yhdestoista.

Ekaan alkuerään lähdettiin saderenkailla, vaikka sade oli tauonnut rata oli vielä kostea. Matias teki kovan nousun sijalta 11 sijalle 2 maaliin johon 2 ekaa tulivat rinta rinnan Matiaksen meinatessa puikata ohi. Säädöt oli tähän erään hyvät ja Matias oli 7 kympän kaulalla nopeampi kuin toiseksi nopein ekassa erässä.

Tokaan alkuerään rata kuivui ja Matias sai pidettyä startissa kakkospaikkansa. Lähdimme tokaan erään ja finaaliin käytetyllä kuivankelin pyörällä, joka osoittautui virhearvioksi. Tokan erän maaliin kolmosena.

Finaaliin emme saaneet autoon toivotusti pitoa ja lopuksi Matias tuli maaliin sijalla 5., johon hän oli hieman pettynyt.

Klippanin reissu oli kuitenkin lupauksia antava, kalusto ja kuski tuntuvat olevan kilpailukykyisessä kunnossa ja tästä on hyvä jatkaa kohti Porin kevätpäräystä.

Klippan
Perjantain harjoitukseen lähdössä.

Klippan
Perjantain harjoitukseen lähdössä.

Klippan
Tokaan alkuerään lähdössä.

Klippan
Palkintojen jako.

Harjoittelemassa Gardalla - Helmikuu

Kävimme seuraamassa Winter Cupia Etelä-Gardalla ja sen jälkeen harjoittelimme pari päivää ao. radalla. Kierroksia tuli satoja ja vauhti tuntui olevan tallella. Viikonloppu oli kylmä, mutta alkuviikoksi ilma lämpeni. Kevät tuli hetkeksi etuajassa ja saatiin lievityslääkettä kauden alkamisen odotteluun, vaikka ajo olisi maistunut useammankin päivän.

Lonato
Varikolla

Lonato
Harjoitusvetoja

Lonato
Varikolla

Ennen kautta 2008 - 8.12.2007

Kaudelle 2008 luokan nimi vaihtuu KF3:seksi kansainvälisten luokitusten mukaisesti. Tätä uutta luokkaa Matias ajaa kaudet 2008 - 2009.

Kisakalenteriimme on suunnitteilla SM-kisat 5 kpl, Viking Trophy Lappeenrannassa, EM-karsinta Göteborgissa ja EM-finaali Ranskassa jos karsinta menee hyvin. Muita kisoja ajetaan ainakin kevät-/syyspäräykset sekä Klippan Cup Ruotsissa. Kalenteriin saattaa mahtua myös NEZ Championships Tanskan Thy:ssä ja Stora Pris Göteborgissa.

Kaluston osalta jatkamme yhteistyötä Racing Service Jaatisen elikkä Lassen ja Tonin kanssa CRG:llä.

 
K-citymarket Vantaa Tammisto Oulunkylän K-rauta Kartmotorsport Jaatinen Fin-Seula
MikaSaloAcademy Nitor Marakon Autoliitto Puustelli Kastelli Fatpipe