Kävijöitä:

Kausi 2007

Kauden 2007 yhteenveto

Kaudelle 2007 lähdettiin Ica Junior-luokkaan, vaikka aivan alunperin oli tarkoitus vielä ajaa toinen kausi Raket-luokassa. Valinta oli näin jälkeenpäin arvioituna oikea ja pidämmekin kauttamme varsin onnistuneena. Kauden aikana mekaanikon ja kuskin yhteispeli parani ja kuskin pelisilmä kehittyi. Uskomme omaan tapaamme toimia ja sillä tiellä jatkamme myös ensi kaudelle 2008 KF3-luokassa.

Vauhti oli jo kauden alusta saakka hyvä kuivalla ja sadekelin menokin parani erinomaisesti kauden edetessä. Työ alkoi kantaa hedelmiä loppukautta kohti ja oikeastaan kaikki loppukauden kisat meni hyvin alkaen NEZ-kisasta Porissa, joka toi hienon palkinnon 5. sijasta. Vihdin SM:ssa ylsimme molemmissa finaaleissa palkintosijoille (5. ja 6.). Göteborgin Stora Pris kisassa Matias oli aivan kärkivauhdissa ollen alkuerien 2. ja 1. sekä rymistelyjen jälkeen finaalin 4. Porin Syyspäräykseksessä Matias nappasi historian viimeisen Ica Junior -luokan voiton.

Kauden 2007 sijoituksina oli SM-sarjan 9. tila. Se oli hyvä sijoitus, mutta ei kuitenkaan sellainen johon olisimme erityisen tyytyväisiä, joten nälkää on tallella. Matias sai hyvää kokemusta vanhemmilta kavereilta ja niiltä osin on valmiimpi kohtaamaan ensi kauden haasteet KF3-luokassa. Ensi kautta varten tehdään taas kovasti töitä ja aika sitten näyttää mihin se riittää.

Matias Köykkä 2007
Matias Köykkä 2007

Kauden 2007 päätyttyä haluammekin kiittää tukijoitamme, joita ilman kilpailemisemme tällä kivenkovella tasolla olisi olennaisesti vaikeampaa.

Kartingin parissa asiat voi tehdä kovin monella eri tavalla, meille sopivat ratkaisut on löydetty yhdessä Lassen ja Tonin eli Racing Service Jaatisen kanssa.

Syyspäräys, Pori 22-23.9

Kauden viimeinen kilpailu ajettiin rennoissa merkeissä Porissa, Syyspäräyksessä myös usein tavataan kokeilla uusia kalustoja jne. ICa Junior luokan kisassa sai tänä vuonna valita ajaako tämän vuoden käytössä olleella ICA Junior-kalustolla vai ensi vuonna käyttöön tulevalla KF3-kalustolla. Matiaksen kanssa päätettiin lopulta ajaa tämän vuoden kalustolla, vaikka aluksi harkitsimme myös ensi vuoden kaluston käyttöä. Koska ensi vuoden kaluston kokeilua voi tehdä muutoinkin ja vielä keväälläkin asiaa ehtii paneutua, tuntui tämä päätös 'järkevältä' tässä vaiheessa. Malttia se toki vaati, koska ensi vuoden kalusto on nopeampi.

Perjantain harjoitukset ajoimme kakkosmoottorilla, setuppeja ei kuivalla kelillä tarvinnut sen kummemmin hakea. Kisapäivä lauantaina koitti kosteana ja warm-upissa koitimme kartoittaa sopivat rengaspaineet sadekelille, ja palauttaa ajolinjoja mieleen. Aika-ajo sujui kohtalaisesti Matiaksen ollessa kolmanneksi nopein ICA Junior.

Ekassa alkuerässä päästiin jo kuivan kelin renkailla ja siinä Matias oli toiseksi paras ICA Junior maalissa nopeimmalla kierrosajalla. Toisen alkuerän päätti usean lämppärin ja lähtöyrityksen jälkeen tulpan hajoaminen.

Tokan alkuerän ansiosta Matias lähti finaaliin viidentenä Ica Junior-kuskina, ekalla kierroksella nousi kolmanneksi ja hetken päästä toiseksi. Kolmisen kierrosta ennen maalia Matias nousi ensimmäiseksi ICA Junior-kuskiksi ja palkittiin kisan jälkeen voittajana hienolla pokaalilla ja rengassarjalla.

Rennon kisan lisäksi oli mielenkiintoista seurata uuden luokan kaluston suorituskykyä verrattuna tämän vuotiseen kalustoon, johon oli ainutlaatuinen tilaisuus. Suoranopeus ja kiihtyvyys moottorien kierrosten keskialueella on uudella kalustolla suurempi tämän vuotiseen verrattuna. Kuskin kyvyt viedä autoa oikealla tavalla kurveista varmastikin entisestäänkin korostuu.

Koitamme saada hieman jo nyt syksylläkin kokeiltua uutta kalustoa, ensimmäiset kokeilut sellaisella on jo itseasiassa tehtykin ja näyttäisi että Matiaksen ajotyyliin se sopii erinomaisesti. Ensi kaudesta lisää myöhemmiin, mutta KF3 luokassa ajetaan SM-sarja ja sen lisäksi tavoitellaan paikkaa myös EM-kisoihin.

Porin Syyspäräys
Alkueriä.

Porin Syyspäräys
Alkueriä.

Porin Syyspäräys
Voiton tuuletus.

Stora Pris, Göteborg 8-9.9

Göteborgissa järjestetään vuosittain osallistujamäärältään Pohjois-Euroopan suurin Karting-kilpailu nimeltään Stora Pris. Osallistujia kisaan tuli kaikista Pohjoismaista, Matiaksen luokassa osallistujia oli kaikkiaan 40 Norjasta, Ruotsista , Tanskasta, Venäjältä ja Suomesta.

Saavuimme paikalle Torstaina ja pystytimme varikon ja ajoimme koneet sisään. Ilma oli koko viikonlopun hieno ja perjantain harjoituksissa Matias pääsi hyvään vauhtiin ollen toiseksi nopein Ruotsin Ward Teamin Måns Grenhagenia n. sekunnin kymmenyksen perässä. Måns Grenhagen voitti 2007 Ruotsin mestaruuden Ica Junior luokassa.

Lauantain aamun harjoituksissa koneestamme puuttui jostain syystä n. 400 kierrosta, arvelimme aluksi sen johtuvan pielessä olleesta kaasuttimen säädöstä. Aika-ajoissa ilmiö toistui ja Matias jäi kymmenenneksi, tämän jälkeen aloitimme ongelman selvitystä tarkemmin. Epäilyksen aiheeksi nousi Ruotsista ostettu bensa, päädyimme vaihtamaan ekaan alkuerään Suomesta tuotua bensaa.

Ensimmäiseen alkuerään Matias lähti ruudusta 5. ja erässä epäilymme bensan suhteen varmistui Matiaksen ollessa erän nopein ja nousten erän kakkoseksi ruutulipulle. Harmi kyllä tuomaristo antoi Matiakselle ohitustilanteessa sattuneesta pienestä kosketuksesta 5 sekunnin aikasakon. Sakon takia Matias tippui ekan alkuerän tuloslistalla sijalle 9. Vauhti oli kuitenkin taas kunnossa ja lopussa Matias ajoi erän voittanutta tämän vuoden Winter Cupin voittajaa Viktor Öbergia vauhdilla kiinni.

Tokaan alkuerään lähdettiin ekan alkuerän tulosten mukaisesti ruudusta 9. Matias otti hyvän lähdön nousten tokan mutkan jälkeen sijalle 4 ja samalla kierroksella vielä sijalle 3. Kolmannella kierroksella Matias nousi sijalle 2 ja viidennellä kierroksella otti johtopaikan pitäen sen loput 5 kierrosta tullen ekana ruutulipulle. Ekan alkuerän aikasakon takia saimme kuitenkin finaaliin harmillisen lähtöpaikan 6 ulkoreunasta, ilman aikasakkoa olisi Matias lähtenyt eturivistä sijalta 2 ja helpottanut taistella kisavoitosta.

Finaalin lähtö oli melkoinen jännitysnäytelmä, kaikissa alkuerissä oli tullut alkupäähän ulkoreunaan keskeytyksiä ja Matias oli juuri siinä riskikohdassa. Ekassa nopeassa mutkassa Matias saikin iskua kylkeen ja auto kääntyi poikittain ryminässä. Matias kuitenkin suunnitelman mukaan piti ratista hampaat irvessä kiinni ja sai pidettyä auton radalla. Sija tipahti kuitenkin jonnekin 11 kieppeille ekojen mutkien jälkeen ja auton ohjaus sai hieman 'siipeensä'.

Lähdön jälkeen Matias aloitti nousutaiston, vauhtia aavistuksen heikensi iskua saanut etupää, mutta kierros kierrokselta tultiin ylöspäin. Keskivaiheilla Matias joutui hakemaan pitkään ohitusta hyvän suoravauhdin omanneesta Emil Antonsenista, ohituksen Matias joutui tekemään todella rohkealla myöhäisellä jarrutuksella, mutta sitten pääsi aloittamaan kärjen jahdin. Kärkeä tavoitettiin hyvää vauhtia mutta kierrokset loppui kesken ja Matias tuli maaliin sinänsä hienolla sijalla 4. Hieman oli kuitenkin myös pettymyksen makua ilmassa kun voittotaistelukin olisi ollut mahdollista.

Göteborgin rata istui hyvin Matiaksen käteen ja ajettu kisa antoi hyvät fiilikset odottaa ensi vuoden EM-karsintakilpailua samalla radalla. Ohessa linkki kisan ajanottotuloksiin Göteborg tulokset. Jäljellä on kauden viimeinen kisa Porissa, jossa ajetaan fiilistellen. Samalla toki on jo mielessä ensi kauden valmistelut.

Göteborg
Parc Fermessä.

Göteborg
Lähtöalueella.

Göteborg
Varikkoteltassa.

SM-Karting, Vihti 24-26.8

Neljäs ja viimeinen SM-osakilpailu ajettiin Vihdin radalla, kisat alkoivat normaalisti koneiden sisäänajolla torstaina. Perjantain harjoituspäivä koitti kosteana ja radalle lähdimme vasta kolmanteen harjoitukseen sadesäätöjä ja ajolinjoja tarkistelemaan. Neljännessä harjoituksessa rata kuivui ja saderenkaat vaihdettiin muutaman kierroksen jälkeen slikseihin. Viimeinen veto ajettiin kuivan kelin säädöillä, suurin osa kilpailijoista laittoi uudet renkaat alle, mutta me säästimme uudet renkaat lauantai-aamun warm-uppiin. Vauhti oli kuivalla ok suhteessa kun ajoimme vanhalla renkaalla.

Lauantain warm-up näytti että vauhti on ok ja Matias kellotti kolmanneksi nopeimman ajan reilun sekunnin kymmenyksen kärkeen. Aika-ajossa Matias oli seitsemänneksi nopein, jolla saatiin molempiin alkueriin lähtöruutu 5.

Ensimmäinen alkuerä sujui melko tasaisesti, kaikki 5 ekaa kuskia lähti ja tuli maaliin samassa järjestyksessä, siis Matias viidentenä. Matias oli kuitenkin lupaavasti erän kolmanneksi nopein. Toisen alkuerän lähdössä tuli hässäkkää ja Matias nousi kolmanneksi. Kolme ekaa kuskia karkasi heti ja loppua kohden Matias haki ohitusta toisena olleesta kuskista muttei paikkaa löytynyt ja kolmantena maaliin. Alkuerien tuloksella Matias sai sunnuntain ekaan finaaliin lähtöpaikan 6.

Sunnuntain warm-upissa meillä oli tarkoitus testata uutta säätöä, mutta harmillisesti ketjut katkesivat ekan kierroksen jälkeen ja säädön testaus ei näin onnistunut. Ekan finaalin startissa Matias tippui yhden sijan seitsemänneksi, mutta otti sen heti takaisin toisella kierroksella. Viidennellä sijalla ajanut kilpakumppani oli hieman Matiasta hitaampi, mutta Matias joutui hakemaan monta kierrosta ohituspaikkaa ja ero neljänteen hieman venyi ennenkuin Matias nousi viidennelle tilalle. Vaikka Matias oli lopussa nopeampi kuin neljännellä tilalla ajanut kierrokset loppui kesken ja hienosti palkintosijalla viidentenä maaliin.

Toiseen finaaliin startattiin ruudusta 5 ja alun hetken nikottelun jälkeen oltiin pari kierrosta sijalla 7 kunnes Matias vakiinnutti sijan 6 jolla tuli maaliin. Matias kävi hyvän loppukilpailun viidennellä tilalla ajaneen kilpakumppanin kanssa mutta niin oli vauhti tasainen eikä kuskit tehneet virheitä että maaliin tultiin toisen kerran palkintosijalla kuudentena.

Vihdin viimeinen osakilpailu jatkoi hyvää näyttöä, Matias toi jälleen auton joka kerta maaliin ja kaluston iskukyky oli kuten Porissakin erinomainen. Vihdin jälkeen laskettiin SM-pisteet yhteen ja saavutimme kaudelle asettamamme tavoitteen mahtua SM-sarjassa kärkikymmenikön sakkiin. Matias sijoittui SM-sarjassa yhdeksänneksi, joten ensi vuonna kilpailemme KF3 SM-sarjassa numerolla 9.

Tästä on nyt hyvät fiilikset lähteä 8.9 Göteborgiin Stora Pris kisaan, joka toimii meille vuoden 2008 EM-karsintakisan harjoituksena.

Vihti
Lähtöalueella.

Vihti
Tuimaa taistoa radalla.

Vihti
Ruuvin kääntää ja kone vääntää.

Vihti
Matias ja Jesse ottelivat keskenään useassa erässä.

Vihti
Kova työ lopulta palkitaan.

NEZ Championships, Pori 17-19.8

Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruuskisat ajettiin 'kerrasta poikki' tällä kertaa Suomessa Porissa. Kilpailuun oli ilmoittautunut kuljettajia Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Latviasta ja Venäjältä.

Matias oli perjantain virallisissa harjoituksissa kovassa vauhdissa kellottaen päivän kolmanneksi kovimman ajan 9 tuhannesosa sekuntia kärki-ajasta.

Lauantai-aamun warm-upissa sama tahti jatkui ja Matias avasi kisapäivän kolmanneksi nopeimmalla ajalla 9 sadasosasekuntia kärkiaikaan. Aika-ajossa auto ei toiminut toivotusti ja siitä tuli vasta 12 sija reilu 2 sekunnin kymmenystä kärkeen.

Aika-ajon tuloksella lähtöruuduksi tuli molempiin alkueriin 12. Ensimmäisen alkuerän lähtö sujui kohtalaisesti ja ekassa mutkassa 1 sija tiputusta. Alkuerän aikana Matias ajoi varmasti ruutulipulle sijalla 9. Toisen alkuerän lähdössä rytisi kunnolla ja Matias tippui kolarisuman melskeessä sijalle 22. väistäessään ruuhkaa radalta ulos. Kolarin takia lähes koko alkuerä ajettiin 'safe car' tyylillä jonossa keltaisilla lipulla ja vain erän 4 viimeistä kierrosta ajettiin taas kilpaa. Niiden kierrosten aikana Matias nousi sijalle 15. ruutulipulle. Koska kolarien takia sijoitukset meni sopivasti ristiin saimme kuitenkin Sunnuntain prefinaaliin lähtöruudun 7.

Sunnuntai-aamun warm-up osoitti vauhdin olevan tallella Matiaksen kellottaessa nopeimman ajan reilulla 3 tuhannesosasekunnin kaulalla. Pre-finaalin startissa Matiaksen perään ajettiin kovaa ja auto lähes pyörähti. Matias sai pidettyä auton hallinnassa ja aloitti kovan työn tiputtuaan sijalle 10. Ruutulipulle tultiin sijalla 7. ja koska 2 kilpakumppania sai aika-sakon sääntöjenvastaisista ajosuorituksista Matias sai finaaliin lähtöpaikan 5.

Finaalin startti oli toisinto pre-finaalin startista, takaa tullut kuski tuuppasi Matiaksen päin ulkoreunalla ollutta autoa ja sai hädintuskin pidettyä auton radalla. Lähdön jälkeen alkoi taas nousu-urakka sijalta 10. ylöspäin. Vauhti oli hyvää ja ruutulipulle tultiin sijalla 6. Yksi kilpakumppani sai kuitenkin 10 sekunnin aika-sakon viimeisen kierroksen tilanteissa, joten lopputuloksissa Matias sijoittui viidenneksi (5.).

Kaikenkaikkian NEZ-kisa oli Matiakselta vahva näyttö vauhdista ja rajuista lähdöistä huolimatta auto saatiin joka kerta maaliin. Tuloskin antoi hieman lohtua epäonnisen kauden tuloksiin, palkintojen jaossa oli kiva kuunnella maamme laulua ja fiilis on hyvä lähteä viimeiseen SM-osakilpailuun Vihtiin 24 - 26.8.

Nez Pori
Varikkoteltassa.

Nez Pori
Kuljettajien esittely.

Nez Pori
Tiukkaa ottelua erissä.

Yamaha Cup, Lappeenranta 27-29.7

Koska Icaj-luokan kisojen välissä tuli pitkähkö tauko Oulun jälkeen, otimme ohjelmaan ylimääräisenä yhden Yamaha-luokan Cup kisan Lappeenrannassa. Tämä kisa toimi samalla hyvänä harjoituksena silmälläpitäen 2008 ajettavaa Viking Trophy -kisaa Lappeenrannassa.

Kisa sujui nousujohteisella vauhdilla, Yamaha-luokkaan jouduimme säätämään runkoa aivan toiseen finaaliin saakka. Matiakselle jouduttiin laittamaan yhteensä 18 kiloa lyijyä jotta saimme painot kohdalleen, se toi hieman haasteita rungon säätöjen kanssa, ihan nappiin se ei onnistunut mutta pystyi kuitenkin ajamaan sillä.

Kisan tuloksena oli ekan finaalin 14. ja toka finaalin 12. sija, mitä voidaan pitää ihan hyvänä tuloksena käytettyyn panostukseen nähden. Aika-ajo epäonnistui, siinä vaiheessa ei säädöt oikein vielä olleet kohdallaan. Lyhyellä kokemuksella voidaan todeta että Yamaha-luokka on erittäin tasaväkinen kaluston suhteen ja sarjassa ajaa paljon kokeneita kuljettajia, kisoihin ei kannata lähteä 'takki auki' matkaan. Oli myös erittäin mukavaa päästä seuraamaan historian viimeistä Formula A SM-kisaa, jossa Matias Laine näytti lopulta missä 'kaappi seisoo'.

Kaksi seuraavaa viikonloppua menee NEZ-kisaan ja Vihdin SM-kisaan valmistautuessa. Niissä molemmissa olisi tavoitteena parantaa Oulun haavoja. Tähtäimessä siintää myös StoraPris -kisa Göteborgissa 8.9, ao. kisa toimii hyvänä harjoituksena ensi vuoden 2008 EM-karsintoja silmälläpitäen. Eli 2008 EM-karsinta ajetaan Göteborgissa.

Muutenkin loppusyksy on aika tiivis, eli radalla ollaan seuraavista 8 viikonlopusta ja 51 kalenteripäivästä 21 päivää ja 6 viikonloppua. Voi olla että sen jälkeen täytyy hetki hengähtää ennenkuin aletaan rakentamaan kautta 2008, joka ajetaan luokassa KF3.

SM-Karting, Oulu 6-8.7

Oulun kisaan käytiin valmistautumassa normaalisti viikkoa ennen kisaa, harjoitusviikonloppuna piti sataakin, mutta harjoitukset ajettiin kauniissa auringonpaisteessa ja harjoitusvauhti saatiin kohdalleen pienten rengassouvien lopuksi.

Kisaviikonloppua kohti sää muuttui epävakaisemmaksi, kisaviikonlopun perjantain harjoituksissa kuitenkin oli viimeistä vetoa lukuunottamatta kuivaa. Matias oli lupaavasti harjoituksissa kuivalla 5. nopein käytetyillä renkailla. Yksi kuski oli sekunnin kympän nopeampi uusilla renkailla, joten tilanne vaikutti herkulliselta. Märkään vetoon laitettiin käytetyt saderenkaat, lopussa rata kuivui ja ajat heitti riippuen rengaspaineista ja renkaiden kunnosta.

Lauantaina oli sitten selkeä sadekeli, meillä oli aamun harjoituksessa perjantain huonot saderenkaat ja sade-setup vielä kesken. Aika-ajoon saatiin parempi setup ja tuloksena 12. sija. Tokaan aika-ajoon sade koveni, päätimme olla menemättä ajamaan toista aika-ajoa. Se oli kohtalokas paha virhe kisan kannalta, koska suurin osa kuskeista kaikkien hämmästykseksi paransi aikaansa toisessa aika-ajossa kovemmasta sateesta huolimatta. Olimme aika pettyneitä aika-ajon 17 sijaan.

Ekaan alkuerään Matias lähti ruudusta 12 ja veti sadekelissä hienon erän ja ajon tullen maaliin sijalla 5. Sadekelin ajoa on alla hyvin vähän, joten olimme oikein tyytyväisiä hyvään sadevauhtiin. Tokaan alkuerään lähdettiin optimistisesti sateen jatkuessa, mutta kolmannen mutkan jälkeen Matiaksen päälle ajettiin takaapäin ja matka päättyi siihen täysin itsestä riippumatta.

Ekaan finaaliin saimme aika-ajojen mokan ja toisen alkuerän päälleajon ansiosta ruudun 17., finaalin alkukierroksilla oli melkoista vääntöä ennenkuin päästiin kunnolla ajamaan ja erot hieman venähti. Matias ajoi tasaisesti ja ehti nousta ennen ruutulippua sijalle 11.

Tokaan finaaliin saimme hieman paremman lähtöpaikan 11. ja Matias teki hyvän startin nousten ekan kierroksen jälkeen sijalle 9. Neljännellä kierroksella kisan kohtaloksemme ohitustilanne, jossa takaa tullut kilpakumppani arvioi jarrutuksen liian myöhäiseksi suistaen Matiaksen radalta. Matias tippui ao. tilanteessa sijalta 9. sijalle 18. Sijalta 18 Matias lähti tekemään uudestaan nousua, mutta ennenkuin renkaat puhdistui niin tuli toinen auto päälle ja Matias joutui uudelleen ulos. Siitä alkoi jo hiukan epätoivoiselta tuntunut taistelu sijalta 21 ylöspäin. Nyt oli loppukisan karmana ajaa maaliin sijalle 17. Matias kävi hieman 'lämpöisenä' PArc Fermessä, tunnelma oli melkoisen tuskainen siinä vaiheessa.

Seuraavaksi käymme hakemassa kisakierroksia Yamaha-luokassa Lappeenrannassa 27 - 29.7 Cup-kisassa ennen NEZ-kisaa 17- 19.8 Porissa ja Vihdin viimeistä SM-osakilpailua.

Oulu
Ohitus pääsuoran päässä.

Oulu
Toisen finaalin startin jälkeisiä kurveja.

SM-Karting, Joensuu 8-10.6

Joensuun rata tiedettiin vaativaksi sekä kuskille että auton säädöille, harjoituksissa löysimme kuitenkin mielestämme hyvät säädöt ja kellokin vahvisti käsitystämme.

Lauantai-aamu koitti aurinkoisena ja aika-ajoissa Matias onnistui kohtuullisen hyvin ajalla 42.248, joka jäi pari sekunnin kymmenystä paalu-ajasta. Toinen aika-ajo jätettiin käyttämättä ja aika-ajotuloksissa oltiin seitsemäs.

Ensimmäisessä alkuerässä Matiakselle tuli röppää kaasuttimen kanssa ja maaliin tultiin vasta yhdeksäntenä. Toiseen alkuerään teimme hieman säätömuutoksia ja vauhti oli kohdallaan. Matias kellotti erän kovimman ajan 42.179, joka oli jopa parempi kuin aika-ajon aika. Toisen erän sijoitus oli kuitenkin lähdön jälkeisten hässäköiden ansiosta vasta seitsemäs. Näillä alkuerätuloksilla saimme ekaan finaaliin kohtalaisen lähtöpaikan 9.

Sunnuntain ekaan finaaliin lähdimme lauantaina löytyneen hyvän kyydin rohkaisemana toiveikkain mielin. Eka finaali loppui kuitenkin osaltamme jo kierroksella 3 varikkosuoran mutkan kolariin neljän muun kanssakilpailijan kanssa, jossa taka-akselimme meni ajokelvottaman kieroksi. Matias yritti väistää kolarisumaa ja melkein onnistuikin, mutta takapyörä osui johonkin ja se oli siinä. Hyvä vauhti jäi tällä kertaa käyttämättä.

Tokan finaalin lähtö sai kisalle uudet käänteet sateen muodossa, pari kilpailijaa jäi lähtemättä finaaliin kun eivät ehtineet saderenkaita saada alle. Itse olimme hereillä ja laitoimme saderenkaat ensimmäisten joukossa valmiiksi. Varikkoportilla seurattiin pilvien ja sateen kehitystä aina viimeiselle minuutille asti kunnes löimme saderenkaat alle ja juuri ennen portin kiinni menoa sisään. Osa kilpailijoista meinasi jäädä portin taakse kunnes kilpailun johtaja puuttui peliin ja julisti "Wet race".

Lähtöruudussa sitten jouduttiin tekemään täysin arvontapäätös, koska ei voinut millään ennustaa sataako kunnolla vai ei finaalin n. 20 minuutin aikana. Osa laittoi saderenkaisiin matalat paineet ja osa kovemmat paineet. Itse laitoimme kovat paineet uskoen että vesisade kovenee. Se olikin kohtalokas päätös koska vettä ei tullutkaan finaalin aikana kunnolla ja renkaamme menivät muutaman alkukierroksen aikana surkeiksi. Lisää takapakkia tuli Matiaksen ohitettua edellämennyt kilpailija, joka ajoi ohitustilanteessa suoraan perään työntäen Matiaksen pihalle, kesti pitkän tovin ennenkuin karkeasta hiekasta päästi takaisin radalle. Tuloksena 15. sija, tokalle finaalille kuvaavaa oli että vain 8 autoa 29:stä pääsi maaliin.

Vaikka Joensuusta emme saaneet SM-pisteitä oli kisassa valoisia hetkiä mm. hyvän vauhdin merkeissä harjoituksissa, aika-ajossa ja alkuerissä. Nuorelle kuskille ja isä-mekaanikolle joka kisassa tulee uusia tilanteita, joista yritetään oppia lisää. Tarkkuutta lähdöissä tarvitaan lisää, samaten hereillä oloa kaasuttimen ruuvin kanssa. Tästä jatketaan Oulussa 6-8 Heinäkuuta "laittamalla entistä lihavampi mato koukkuun".

Joensuu
Lähtösuoralle jonossa.

Joensuu
Alkuerien ajoa.

SM-Karting, Lahti 18-20.5

Lahden ensimmäiseen SM-osakilpailuun lähdettiin ilman isompia suorituspaineita toivoen vihdoin ehjää kisaa takkuisten kahden ensimmäisen harjoituskisan jälkeen.

Harjoituksissa löysimmekin hyvän vauhdin ja kun sääennustekin lupasi hyvää kisailmaa olimme varovaisen toiveikkaita kisaviikonlopun suhteen.

Ensimmäisen kisapäivän aamun harjoitus lupaili kohtuullista vauhtia Matiaksen kellotettua kolmanneksi nopeimman ajan. Ekassa aika-ajossa ei tullut aivan niin hyvää aikaa kuin odotimme, mutta päätimme kuitenkin jättää toisen aika-ajon käyttämättä. Aika-ajon tulos oli kohtalainen kuudes sija ensikertalaiselle, tosin se tarkoitti samalla hankalampaa ulkoreunan lähtöpaikkaa 4 molempiin alkueriin. Eroa nopeimpaan aikaan jäi 0,21 sekuntia.

Ekan alkuerän lähdössä Matias ulkoreunalta tipahti kolme sijaa, mutta sai yhden sijan otettua takaisin ennen ruutulippua ollen kuudes. Tokan alkuerän startissa Matias puskettiin ulos radalta ja ennenkuin pääsi takaisin pudotusta oli tullut sijalle 18. Sieltä 11 kierroksen aikana Matias nousi sijalle 12 ruutulipulle saaden alkuerien yhteistuloksesta lähtöpaikan 13 Sunnuntain ekaan finaaliin. Emme olleet aivan tyytyväisiä tulokseen ja erien vauhtiin, mutta sentään sisäreunan lähtöpaikka. Sunnuntain aamun harjoitukseen päätimme kokeilla hieman säätömuutosta.

Sunnuntai koitti lämpimämpänä ja aamun harjoituksessa vauhti oli kohdallaan Matiaksen kellotettua nopeimman ajan. Ensimmäisen finaalin lähdössä varikolta edessä lähtenyt kaveri sammutti autonsa varikon portille ja Matiaksen yrittäessä väistää autoa osui Matiaksen oikea eturengas siihen vääntäen ohjauksen täysin jumiin. Onneksi paikalla oli 2 kokeneempaa mekaanikkoa, joiden avulla vasaroitiin ohjaustankoa sen verran että Matias pääsi matkaan ja ehti vielä hakea oman paikkansa ennen lähtöä. Avusta ao. tilanteessa täytyy erikseen kiittää Laaksosen Jussia ja Saaren Juhaa, jotka osoittivat todellista avuliaisuutta ja reilua kilpailuhenkeä tullessaan apuun varikon kolarissa. Lähtö sujui kohtalaisesti Matiaksen noustessa yhden sijan. Vaikka auton ohjaus ei ollut kunnossa niin Matias ajoi niin kovaa kuin ao. tilanteessa oli mahdollista ja tuli maaliin hieman ylikuumenneilla renkailla sijalla 10.

Toiseen finaaliin koitimme hieman parantaa säätömuutoksella vauhtia, startti ulkoreunalta sujui ruudusta 10 sujui kohtalaisesti, pari sijaa tuli tiputusta. Säätömuutokset eivät tuoneet kuitenkaan toivottua vaikutusta vauhtiin ja lisäksi eturenkaat ravistivat ohjausta häiriten ajamista. Tästä huolimatta Matias ajoi maaliin sijalla 7 ottaen yhteensä 9 arvokasta SM-sarjapistettä, ei hassumpi tulos sarjan nuorimmalle kuskille ensimmäisessä SM-kisassaan. Ajanotto löytyy tästä Lahden tulokset

Tulos kisasta oli pienistä hankaluuksista huolimatta kohtuullinen, samalla tiedostimme omia heikkouksiamme erityisesti rungon säätöpuolella sekä lähtötilanteissa. Ns. 'radan lukemistaito' kaipaa harjaannusta, tästä jatketaan Joensuun osakilpailussa 8-10.6. Alla vielä kuvia kisan tiimoilta.

lahti
Lähtöalueella.

lahti
Ohjaus meni jumiin.

lahti
Turbo ja Juha auttamassa ohjauksen kanssa.

lahti
Ohjaustanko säädetty lekalla ja kilpuri matkaan.

lahti
Tokassa finaalissa.

Porin kevätpäräys 28-29.4

Porin Kevätpäräykseen on mieluisa lähteä, paikalla on paljon kuljettajia ja luokkia ja tunnelma yleisesti ottaen rento. Omalta kohdalta meillä oli tavoitteena katsoa missä mennään suhteessa muiden vauhtiin ja mitä osa-alueita pitäisi paketissa vahvistaa silmälläpitäen tulevia SM-kisoja, muita sen kummempia tulostavoitteita ei asetettu.

Harjoituksissa löysimme hyvän perusvauhdin, joka antoi toiveikkaat lähtökohdat kisaa ajatellen. Uusien renkaiden pitohyödyn käytöstä tiesimme että se kaipaa vielä harjoitusta ja koitimme tällä kertaa yrittää petrata siinä kohtaa.

Aika-ajoissa onnistuimme ei täydellisesti mutta kohtalaisesti, tulos kahdestoista pitkässä listassa ja n. kolme sekunnin kymmenystä paaluaikaan. Harmi kyllä ulkoreuna ekaan alkuerään.

Ekaan alkuerään Matias lähti siis ulkoa ruudusta 12, lähdössä takkiin tuli n. 4 sijaa. Alkuerän kierrokset lähti siitä eteenpäin mukavasti ja Matias ahdisteli edessä ollutta hitaampaa kaveria, joka kokemuksensa avulla osasi peitellä kurvit tehokkaasti. Keskialueen pitkässä kurvissa Matias pääsi lopulta sisään samalla kuitenkin vauhti kärsi kaverin yrittäessä vetää 'luukkua' kiinni. Ao. taistelussa kolmas kaveri takaa pääsi sisälle seuraavaan mutkaan ja ohitettu kaverin pukkasi Matiaksen rumanpuoleisesti ulos saaden varoituksen. Matias tipahti ulosajosta johtuen monta sijaa ennenkuin renkaat taas piti ja sai tokaan alkuerään vasta ruudun 23.

Tokaan alkuerään lähdettiin taistelumielellä, se päättyi kuitenkin kuskista johtumattomaan tekniseen keskeytykseen jo lämppärin alkumetreillä sytytystulpan pettäessä. Tässä kohtaa mekaanikko koki jonkinasteisia tunnontuskia,

Alkuerien vaikeuksien ansiosta finaaliin saatiin huonot lähtöasetelmat ruudukon huonommasta päästä. Finaalin päätti meidän osalta ekan mutkan kolarisuma ja lopun kisaa sai Matias katsella yhdessä muutaman muun kuskin kanssa radan reunalta.

Ekasta kotimaan kisasta ei jäänyt käteen muuta kuin kokemusta sekä kuskille että mekaanikolle, kuitenkin positiivisena asiana löydettiin jo väläyksiä vauhdista ja siltä pohjalta lähdemme kasaamaan pakettiamme kohti Lahden ensimmäistä SM-osakilpailua.

Pori
Keskittyminen ennen ajoa.

Pori
Ekaan alkuerään lähdössä.

Pori
Varikko-olosuhteet oli hyvässä mallissa Harrin teltassa.

Pori
Aika-ajo.

Klippan Cup 7-8.4

Saavuimme Klippanille keskiviikko-iltapäivällä ja pystytimme varikkoteltat. Torstaina aloitimme harjoittelun. Torstain harjoitukset menivät pienten säätöjen lomassa. Perjantain harjoituksissa oli kuiva keli ja pääsimme jo lupaavaan vauhtiin kahdessa vedossa kisakoneella. Sunnuntaiksi säätiedotteet lupasivat epävakaista, joten laitoimme saderengasta valmiiksi kisaa varten.

Sunnuntaina aamulla rata oli kostea ja liukas ja ekassa harjoitukssa Matias kävi sudittelemassa slikseillä. Koska keli oli epävakainen päätimme ajaa aika-ajoon uudet renkaat jo tokassa harkassa 'sisään'. Se ei kuitenkaan ollut oikea valinta ja aika-ajossa oltiin kahdestoista.

Ekaan alkuerään lähdettiin slikseillä ja lähtö ja startti sekä ekat kierrokset sujui hyvin kunnes kolmannella kierroksella Matiaksen ollessa sisällä nopeassa mutkassa ohittamassa toista kuskia kolmas kuski takaa törmäsi molempiin ja kaikki kolme pyörähtivät ulos. Matias sai pidettyä koneen käynnissä ja matka jatkui, mutta pääjoukko ehti painella ohitse. Matias lopuilla kierroksilla sai tehtyä muutaman ohituksen, mutta alkuerissä oli kierroksia vain 8 joten kovin isoa nousua ei ehtinyt tehdä ja lipulle sijalla 20.

Tokaan alkuerään rata kastui ja Matias pääsi ICA Junior luokassa ensi kerran ajamaan saderenkailla suoraan kisaan. Startti ruudusta 20 sujui hyvin kunnes kolmannen mutkan jälkeen edessä 2 autoa pyörähti suoraan eteen. Matias joutui väistämään vasemmalle radan ulkopuolelle ja kesti kauan ennenkuin sai suditeltua auton takas radalle. Lopun erän 7 kierroksen aikana sai kuitenkin nousta kohtuullisesti sijalle 15.

Finaaliin saimme alkuerän vaikeuksien johdosta ruudun 19 ja vettä tässä vaiheessa tuli jo kunnolla. Etukäteen arvioimme ettei ilman sadekelin harjoitusta vauhti vielä aivan riitä. Varovaisen alun ajaminen finaalin loppua kohden parani koko ajan, mutta kisan tulos toki jäi karvaaksi pettymykseksi ja maaliin vasta sijalla 22.

Klippanin kisasta tuli hyvää harjoitusta, koska näiden päivien aikana saatiin monipuolista keliä ja oikean kisan tunnelmaa. Vaikka kisapäivän sadekeli ja huono tulos kisasta tulikin 'kylmänä suihkuna' avaus kisaa ajatellen niin otimme sen hyvänä harjoitteluna tulevia koitoksia varten.

Klippan
Säätöä hotellin parkkipaikalla.

Klippan
Harjoituspäivänä oli kuiva keli.

Klippan
Tokaan alkuerään ekat metrit icaj-kalustolla saderenkailla.

Ulkokausi avattu - 24 - 25.3.2007

Lahden rata oli varsin hyvässä ajokunnossa 24 - 25.3 viikonloppuna, avasimme ulkoratakauden ajamalla kahden päivän aikana lähemmäs 300 kierrosta.

Viikonlopun tavoitteita oli saada kierroksia alle, perehtyä pitävien renkaiden käyttäytymiseen sekä totutella herkän kaasuttimen käyttöön. Saimme hyvää kokemusta kaikilla näillä osa-alueilla. Lauantain kahdessa vikassa vedossa autosta katosi jarrut, mutta saimme jarrut sunnuntaiksi entistä tehokkaampaan iskuun Lassen joustavalla avustuksella.

Talviharjoittelu käynnissä - 15.2.2007

Marraskuusta alkanut fyysinen kuntoharjoittelu on alkanut tuottaa tulosta, AKK:n Kartingin Etelä-Suomen aluevalmennusryhmä kävi 10 - 11.2 Pajulahden urheilukeskuksessa kuntotesteissä. Matiaksen lihasvoima on kehittynyt kaikilla osa-alueilla, kuljemme siis oikeaa tietä.

Fyysisen kuntoharjoitteiden lisäksi aloitimme Tammikuun alussa ajoharjoittelun VM-karting Centerin erinomaisella radalla, joka vastaa niin paljon ulkoradan ominaisuuksia kanttareineen kuin sisällä on mahdollista. Matiakselle on rakennettu sisäradalle sopiva paketti CRG ICAJ Black Star rungosta ja nelitahtikoneesta. Ajokierroksia ja kilometrejä on kertynyt Tammi-Helmikuun aikana runsaasti ja eri lihakset ovat saaneet lajinomaista harjoitetta, mm. niska- ja käsilihakset on kovilla mutkaisella radalla.

Tästä treenit jatkuu vielä tiiviisti, kohta alkaa jo kilpakausi lähestymään ja alamme kasaamaan kilpakalustoa kohti ensimmäistä kisaa Etelä-Ruotsissa Klippanilla.

Talvitreenit
Talvitreenit VM-karting Centerissä.

Ennen kautta - 3.1.2007

Kaudelle 2007 lähdetään jälleen uuteen luokkaan, Matias lienee SM-sarjan nuorin kuski. Ikä ei riitä ensi kaudella vielä CIK/FIA-kisoihin, mutta kisakalenteriimme on suunnitteilla SM-kisat 4 kpl, Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruuskisa, Porin Kevät- ja Syyspäräys sekä yksi tai 2 muuta kisaa joista ainakin toinen Ruotsissa. Kalenteri tarkentuu kun kausi etenee.

Meillä on kilpailukykyinen CRG/Parilla kalusto ensi kaudella, hyvä yhteistyö Racing Service Jaatisen kanssa jatkuu. Ajamme omasta teltasta ja luotamme samaan tuttuun mekaanikkoon kuin tähänkin asti sekä RSJ:n ammattitaitoisiin palveluihin ja neuvoihin.

Matias on aloittanut fyysisen valmentautumisen jo marraskuussa ja nyt kevättä kohti se sisältää myös erimuotoista ajoharjoittelua. Katse on siis suunnattu kohti kevättä, stay tuned !

 
K-citymarket Vantaa Tammisto Oulunkylän K-rauta Kartmotorsport Jaatinen Fin-Seula
MikaSaloAcademy Nitor Marakon Autoliitto Puustelli Kastelli Fatpipe