Kävijöitä:

Kausi 2006

Kauden 2006 yhteenveto

Raket-kausi 2006 aloitettiin jo aikaisin huhtikuun alusta Ruotsissa ja kauden aikana ajettiin kalenterissa olleet 17 kilpailua sekä muutama muu harjoituskisa kauden päättyessä lokakuussa ajettuihin Ica Junior luokan testeihin.

Kautemme 2006 tasaiset hyvät suoritukset takasivat sen että aina kisattiin kärjen vauhdissa. Voittoja ja epäonneakin mukaan mahtui, erityisesti Vaasassa, mutta kokonaisuutena kauden voi todeta olleen onnistunut. 2 kansallisen kisan voittoa ja kaikkiaan 13 palkintopallisijoitusta puhuvat puolestaan.

Kauden 2006 sarjasijoituksina oli Suomen Kartingliiton mestaruussarjan toinen sija, FK-pörssin toinen sija sekä Karnevaalisarjan 4 sija n. 60 kilpailjan joukosta. Matias palkittiin AKK:n toimesta kauden 2006 reiluna Raket-kuljettajana.

Kaudelle 2007 päätettiin hetken harkinnan jälkeen lähteä seuraavaan luokkaan eli Ica Junior ottamaan mittaa SM-tason kartingin vauhdista. Kuten odottaa sopii niin kisat ja meno kovenevat, voidaan puhua siirtymisestä 'pikkuluokista' isoihin luokkiin. Myös taustatyön merkitys entisestään kasvaa sekä rahoituksen että harjoittelun osalta. Tätä työtä jatkamme nöyrästi ja entistä määrätietoisemmin.

Matias Köykkä 2006
Matias Köykkä 2006

Kauden 2006 päätyttyä haluammekin kiittää kaikkia kilpakumppaneita hienosta kaudesta ja kaikkia järjestäviä tahoja siitä tärkeästi työstä jonka teette meidän kaikkien harrastajien ja kilpailijoiden hyväksi. Kauden aikana saatiin ajaa ikimuistoisia kisoja ja hankittiin paljon lisää kokemusta.

Suurkiitos kaikille tukijoillemme kaudella 2006, joita ilman kilpailemisemme tällä tasolla ei olisi mahdollista

Teknisestä avusta ja neuvoista suuret kiitokset Racing Service Jaatisen koko porukalle sekä Heikki "Issee" Kohtalalle.

Kilpailukalenteri

Kausi 2006
Aika Paikka Tulos
08.04.—09.04 Klippan Cup, Ruotsi 8/57
22.04.—23.04. Porin kevätpäräys 2/43
13.05.—14.05. FK-Äitienpäiväajot, Kuopio 2/43
20.05.—21.05. Kotkan KevätajotSairaana
25.05. XXII Helsinki Karting3/19
27.05.—28.05. Lahti Racing3/11
10.06.—11.06. Ulvilan kesäkisa3/24
17.06.—18.06. Hyvinkää Karting1/12
27.06. Lavinto Cup 1/32/14
01.07—02.07. Lavinnon vauhtipäivät, Riihimäkikeskeytys
08.07. Oulu Karting3/21
15.07.—16.07. Töysä Karting19/33
23.07. Heinänkorjuukisa, Jämsä7/32
29.07.—30.07. Vellun Kiharat, Imatra3/10
05.08.—06.08. Linna-karting, Riihimäki3/17
12.08.—13.08. Raket-karnevaali, Vaasa4/60
02.09.—03.09. Aluemestaruuskisat, Etelä-Suomi5/10
08.09.—10.09. Honkakart, Honkajoki1/12
23.09.—24.09. Syyspäräys, Pori2/18

Icajun testi, Lahti 10.10

Porin syyspäräykseen jälkeen pidettiin ensin pieni lepotauko ja sen perään jatkettiin Icajun-testillä Lahdessa Pipon radalla. Menimme radalle iltapäivällä klo. 13, mutta rata oli vielä sen verran märkä että lakaisimme parit lätäköt pois ja odottelimme hetken radan kuivumista. Tunnin odottelun jälkeen ei maltti riittänyt ja päätimme aloittaa harjoitukset vielä hieman kostealla radalla. Saarisen Toni oli kasannut Matiakselle hyvän testipelin alle ja oli myös mukanamme radalla antamassa neuvoja. Runko tuntui heti hyvälle ajaa ja kun vielä hieman polkimien asentoja muuteltiin niin jarrutuksiin saatiin tarvittavaa lisäpotkua. Pari ekaa 20 kieroksen settiä meni totutellessa ja rataa kuivatessa, lopuissa kolmessa 20 kierroksen vedossa ajat paranivat joka kerta 0,5 - 0,7 sekuntia. Sitten tulikin jo hämärää ja harjoitus jouduttiin keskeyttämään. Saimme kasaan näin ekalla kerralla mukavasti yli 100 testikilometriä ja ajaminen sujui kosteasta radasta huolimatta hämäävänkin helpon näköisesti uuden luokan kalustolla. Tämä testi antoi hyvän lisätuen tulevan kauden suunnitteluun, joka tulee vaatimaan huomattavasti enemmän työtä kuin aikaisemmat kaudet.

Icajun
Icaj testi Lahden Pipon radalla.

Icajun
Icaj testi Lahden Pipon radalla.

Syyspäräys, Pori 23 - 24.9

Porin syyspäräykseen lähdettiin mukavissa ja rennoissa tunnelmissa. Oman kisan lisäksi on mukava seurata isompien luokkien toimintaa ja siihen tarjoutuikin normaalia parempi mahdollisuus kun pääsimme majoittumaan Kohtala Sportsin telttaan, kiitos Jussille.

Kuten viime syksynäkin ilmat suosivat Syyspäräystä kelin ollessa vuodenaikaan nähden lämmin. Perjantain harjoituksissa vauhti tuntui olevan ok, muutkin olivat hyvässä iskussa, joten lauantaiksi odotimme hyvää kisaa.

Aamun kaasutintestissä rata oli vielä kostea, mutta aika-ajoon se kuivui. Aika-ajo meni Matiakselle pieleen, se johtui koneeseen vaihdetusta uudesta männästä ja rengaspaineista, vasta kymmenes tila. Luotimme kuitenkin että mäntä alkaa pelaamaan ekassa alkuerässä. Hieman se parani, mutta ei kuitenkaan ihan perjantain vauhtiin, joten tokaan alkuerään vaihdoin koneeseen varmuuden vuoksi vanhan männän takaisin.

Tokassa alkuerässä vauhti hieman parani, mutta rata selvästi oli erilainen kuin harjoituspäivänä, joten finaaliin piti tehdä vielä lisää säätöjä. Finaalissa vauhti hieman parani mutta jäi vielä perjantain kyydistä. Hienoisella onnellakin Matias kuitenkin onnistui nousemaan toiseksi. Sijoitus siis oli parempi kuin muutoin saavutettu setup olisi edellyttänyt, siitä kuuluu kiitos ensisijaisesti kuskille. Voittoon ei kuitenkaan tällä kertaa ylletty, mutta mukavat kisatunnelmat nostivat silti hymyn tiimimme huulille, voittoon tarvitaan aina täysi onnistuminen kaikilla osa-alueilla. Tästä on hyvä jatkaa kelien toivottaessa niin salliessa ICAJ-luokan kaluston kokeiluilla.

Racing
Racing.

Honkakart, Honkajoki 9 - 10.9

Honkajoelle on saatu aikaiseksi oikein hieno karting-rata hulppeine huoltorakennuksineen ja laajoine asfalttialueineen. Menimme Honkajoelle kisaa edeltävänä iltapäivänä tarkoituksena ajaa muutama harjoitusveto uudella radalla. Perjantaina ilma oli kuitenkin sateinen ja rata oli niin likainen että tyydyimme kahteen lyhyeen 10 kierroksen vetoon. Lisäksi tuuli niin kovasti että jouduimme purkamaan tuulen mukana lentäneen varikkotelttamme pois.

Kilpailu oli kaksipäiväinen, lauantai koitti kuivana ja aurinkoisena, mutta suht koht koleana ja tuulisena. Lauantaina oli 2 7 minuutin harjoitusta, aika-ajo sekä ensimmäinen alkuerä. Harjoituksissa kokeilimme välityksiä ja rengaspaineita ollen ekassa harjoituksessa kolmas ja toisessa nopein. Aika-ajossa Matias otti paalun n. 15 sekunnin sadasosalla. Ensimmäinen alkuerä meni suhteellisen helpon näköisesti päättyen voittoon. Lauantain urakka jatkui seuraamalla ohjelmanumeroita ja radan vihkiäisiä sekä rock-konserttia.

Sunnuntai koitti lauantaita hieman lämpimämpänä ja tyynempänä, aamun harjoituksessa Matias oli nopein. Toiseen alkuerään lähdettiin ykköspaikalta ja saavuttiin maaliin ykkösenä. Finaali oli sitten alkuerien kaltainen, Matias ajoi koko finaalin kärjessä ja kotiinviemisiksi käytiin pokkaamassa hieno pokaali ja tavarapalkinto.

Honkajoen kisa meni siis mukavassa tunnelmassa, kisassa oli rauhallinen aikataulu ja kun kesän kovimmat koitokset on jo takana niin itsellämmekin on jo melko rento ote päällä. Itse kisa sujui yllättävänkin helposti. Kisan lomassa ehti tavata tuttuja ja jutella ajankohtaisia asioita. Honkajoen jälkeen onkin ohjelmassa kilpailumielessä jäljellä enää Porin syyspäräys, mutta lokakuussa on tarkoitus käydä kokeilemassa isomman luokan ajokalustoa. Toivottavasti talvi ei tule liiaan äkkiä vastaan.

Honkajoki
Palkintopallilla.

Aluemestaruuskisat, Etelä-Suomi 2-3.9

Etelä-Suomen aluemestaruuskisat ajettiin Malmilla. Raket-luokkaan osallistui vain 10 kuskia, mutta vauhti harjoituksissa ennakoi tiukkaa kisaa.

Kisapäiväksi odotettiin sadetta, mutta päivä koittikin aurinkoisena. Kaasutintestissä Matias kokeili välityksien sopivuutta ohituksiin ja aika-ajoissa tuli kolmanneksi nopein aika. Aika-ajossa ja ekassa alkuerässä vauhdista suoralla näytti hieman puuttuvan, lopulta mekaanikko löysi vian kaasutinosastolta.

Finaaliin lähdimme kolmannesta ruudusta samalla setupilla kuin tokaan alkuerään, mutta se oli väärä valinta. Suoravauhti kyllä riitti, mutta mutkaosuuksilla ja pääsuoran alkuosassa tuli takkiin. Finaalin puolivälissä Matias oli kolmen auton tiukassa kärkiryhmässä, jonka jälkeen alkoi nahistelu neljännen ja viidennen auton kanssa. Kolmanneksi vikalla kierroksella Matias joutui kilpakumppanin avustamana ulos ja tipahti kuudenneksi, josta onnistui ennen ruutulippua nousemaan viidenneksi.

Aluekisa ei onnistunut toivotusti, mutta se on nollattiin nopeasti. Seuraavaksi 9 - 10.9 lähdemme Honkajoelle, jossa on avattu uusi kansainväliset mittapuut täyttävä rata. Ao. kisa pidetään kaksipäiväisenä.

Raket Karnevaali, Vaasa 12-13.8

Vaasaan Raket Karnevaalin päätöskisaan lähdimme pistetilanteessa neljäntenä. Neljä ensimmäistä kuljettajaa oli kymmenen pisteen sisällä, joten Raket Karnevaalisarjan voitto jäi ratkaistavaksi Vaasaan. Saavuimme Vaasaan torstaina iltapäivällä ja torstain sekä perjantain harjoituksissa saimme setupit hyvään malliin ja kilpailijoita kellotellessa vauhtimme näytti riittävän mainiosti kilpailukykyiseen suoritukseen viikonlopun taistelussa.

Lauantai-aamun kaksi kaasutintestiä osoittivat kilpailukykymme, ajoimme testit eri koneilla ja molemmilla Matias oli yli sekunnin kymmenyksen nopeampi kuin toiseksi nopein kuski. Aika-ajoja oli yksi, johon lähdettiin uusilla Parc Ferme renkailla, aika-ajo ei mennyt ihan 100 % nappiin, mutta neljänneksi nopein aika toi 27 pistettä. Koska alkupisteissä kolmantena ollut kilpakumppani epäonnistui pahemman kerran, nousimme sarjassa kolmannelle tilalle aika-ajojen jälkeen.

Lauantain erät ajettiin englantilaisella lähtöjärjestyksellä. Tämä tarkoittaa sitä, että lähtöpaikat arvotaan eriin siten, että lähtöpaikkojen yhteisluku on kaikilla sama ja jokainen kuski lähtee kerran sijoilta 1-10, 11-20 ja 21-30. Ensimmäiseen erään Matias sai lähtöruudun 23 ja erän aikana Matias nousi kuusi sijaa. Toisessa erässä sarjassa toisena ollut kuski joutui kolari-tilanteeseen ja Matias ajoi ruudusta 8 ruutuun 6 ja nousi karnevaalisarjassa jo laskennalliselle kakkostilalle.

Kolmanteen erään pistetilanteen tietäen taktikoimme että otetaan varovainen lähtö ja varma maaliintulo säilyttääksemme jo saavuttamamme tilanteen sunnuntain finaaleja varten. Kolmannen erän lähdössä kuitenkin pahimmat painajaisemme toteutuivat: Matiaksen takaa lähtenyt kuski päätti ottaa 'rohkean' lähdön ja tuikkasi sisään mutkaan josta ei kolme rinnan ole ilman kolareita mahdollista selvitä. Ao. tilanteesta syntyi sitten romua ja ruumiillisiakin vammoja, meidän Karnevaalisarjan voiton mahdollisuus kirjaimellisesti tyssäsi siihen.

Keskeytyksen takia jäimme lauantain erissä sijalle 18 ja tipuimme takaisin sijalle 4 sarjassa. Vahinko tuli vielä tuplana kun sunnuntain finaaleihin lähdettiin lauantain erien tulosjärjestyksessä, joten tässä vaiheessa tiimimme tunnelmat olivat aika matalalla ja luonnollisesti katkera ao. erän tapahtumiin, tämän kaltaista tilannetta oltiin osattu pelätä jo ennen koko viikonloppua tietäen englantilaisen lähtötavan huonot puolet.

Sunnuntain kisapäivään lähdimme kuitenkin taistelumielellä ja aamun kaasutintestissä Matias pamautti heti kovimman ajan omalle sekuntiluvulleen. Ekan 32 kierrosta pitkän finaalin aikana Matias näyttikin vauhtiaan nousten ruudusta 18 ruutuun 7. Jos edessä ajanut kilpailija ei olisi röyhkeästi peittänyt olisi Matias noussut vielä ylemmäs. Ao. erässä kirjattiin viikonlopun nopein aika Matiaksen nimiin.

Tokaan finaaliin lähdettiin ruudusta 7 ja maaliin tultiin tapahtumarikkaan ajon jälkeen toisena, erän nopein kierrosaika kirjattiin jälleen Matiaksen nimiin.

Kaikenkaikkiaan olimme viikonlopun suoritukseen omalta osaltamme enemmän kuin tyytyväisiä, liioittelematta voidaan sanoa Matiaksen olleen kisan nopein kuski luokassaan, ajanotto löytyy netistä Vaasan ajanottotulokset. Ilman kolaria lauantaina olisimme kisanneet sunnuntaina sarjan voitosta ja tässä auttoi osaltaan Adamssonin Sepon rungonsäätöohjeet, jotka näkyivät kellossa positiivisella tavalla. Matias lopulta sijoittui Raket Karnevaalisarjassa neljänneksi, mitä voidaan pitää erinomaisena tuloksena sarjan nuorimmalle kuljettajalle. Rehti mutta kova kilvan ajaminen huomioitiin antamalla Matiakselle Vuoden 2006 Reilu Raket kuljettaja palkinto.

Tästä jatkamme ajamalla kauden loput kalenterissa olevat kisat loppuun ja käymällä testaamassa myös isomman luokan kalustoa.

Vaasa
Parm Fermessä ajon jälkeen.

Vaasa
Kilvan ajoa.

Vaasa
Palkintojen jako.

Vaasa
HyUA Raket tiimien yhteispotretti.

Linna Karting, Riihimäki 5.8

Linna Kartingia varten menimme harjoittelemaan kisaa edeltävänä iltapäivänä, heti ekassa vedossa Matias ilmoitti että Imatralla oikeaan kylkeen kanttarin pompussa saatu tälli haittaa ajoa. Matias ajoi vielä toisen vedon kylkiliivien kanssa ja totesimme ettei enempää kannata kylkeä rasittaa harjoituksissa. Päätimme jättää kisaan osallistumisen päätettäväksi kisa-aamun kaasutinharjoituksiin.

Kaasutinharjoituksessa Matias oli radan nopein, mutta samalla ilmoitti että kylki on edelleen kipeä. Hetken asiaa mietittyämme päätimme että ajamme erän kerrallaan ja lopettaa heti kesken jos tilanne sitä vaatii.

Ekaan aika-ajoon radan lisääntynyt pito yllätti meidän pahemman kerran ja auto oli erittäin vaikea ajaa. Tokaan aika-ajoon saimme hieman korjattua tilannetta, mutta viides sija pari sekunnin kymmenystä kärkiajasta oli pikku pettymys.

Onneksemme saimme paikalla olleesta ambulanssista kylmäpusseja ja niiden avulla kylki pysyi "ajokelpoisena". Kylmäpussia pidettiin kyljessä aina joka erän välissä 10 minuuttia ennen lähtöä.

Ekaan alkuerään jatkoimme edelleen rungon säätöä ja siinä saimme auton jo paremmin ajettavaksi, erän nopein kierrosaika. Erässä kuitenkin sattui harmillinen ohitustilanne kun Matias oli nousemassa viidenneltä sijalta neljänneksi. Ylälenkissä ohitettavan auton kanssa tuli kosketus ja Matiaksen vauhti hidastui sen verran että letkassa peräti 3 autoa pääsi ohi ja Matias putosi erässä harmillisesti seitsemänneksi.

Tokaan alkuerään saimme auton ajettavuutta edelleen parannetttua, Matias nousi erässä kaksi sijaa seitsemännestä viidenneksi. Kolmannessa alkuerässä nousua tuli yksi sija viidennestä neljänneksi. Alkuerätuloksilla saimme finaaliin lähtöruudun viisi.

Finaalin lähdössä tuli yhden sijan menetys, mutta kierroksia oli sen verran ja kulku kohdallaan että Matias nousi finaalissa kolmanneksi pokkaamaan palkintopallilta pokaalin ja palkintorenkaat. Vauhti olisi jälleen riittänyt kärkikamppailuun, mutta kaksi ekaa autoa oli harmi kyllä karannut liikaa ennenkuin Matias nousi kolmanneksi. Finaalissa tullut kisan nopein kierrosaika jäi pienenä lohtuna kuitenkin Matiaksen nimiin.

Kisassa meitä auttoi merkittävästi Adamssonin Sepon rungonsäätöohjeet, ja tällä kertaa kolmas sija todella tuntui vaikeuksien jälkeen lähes voitolta. Radan nopea pidon lisääntyminen yllätti meidät ja koska harjoituksia ei kunnolla päästy kyljen takia tekemään niin runkoa säädettiin normaalia enemmän pitkin kisaa. Monin puolin hyvin opettavainen kisa ja nyt alamme valmistautumaan Vaasan karnevaalikisaan. Se tulee olemaan todella tiukka ja jännittävä viikonloppu, jossa onnistuminen tulee vaatimaan myös rutkasti onnea. Erityisesti lauantaina ajettava ns. "Englantilainen systeemi" tulee olemaan varsin haastava voitosta kamppaileville kuskeille, toivottavasti kuitenkin maltti ja rehti meininki ovat mukana ajatuksissa. Tsemppiä kaikille Vaasaan !!

LinnaKarting
Linna Kartingin palkintojenjako.

Vellun Kiharat, Imatra 29.7

Imatralla on hieno rata, jonne saavuimme torstaina iltapäivällä harjoittelemaan. Radan pintaan saatiin hyvä ote ja kisaa varten valinnat tehtyä perjantain aikana ja illalla ehdimme vielä ihailemaan Imatrankosken laskua.

Kisapäivä koitti aurinkoisena ja harjoituksessa vauhdissa erottui kärkikolmikko. Aika-ajoissa saavutimme kolmannen sijan 7 sadasosasekunnin erolla kärkeen. Eli mukavan tiukka kisa oli odotettavissa.

Eka alkuerä meni ilman suurempia yllätyksiä, alussa neljänneltä sijalta lähtenyt kilpakumppani yllätti Matiaksen, mutta hetken perästä Matias kuittasi ja jätti rakoa, kaksi edellä mennyttä ehti kuitenkin karata sen verran ettei lyhyessä erässä (8 42 sek. kierrosta) ehtinyt ajaa syntynyttä rakoa kiinni.

Tokan alkuerän lähtötilanteessa epäonni marssi paikalle yli-innokkaan takaa lähteneen kilpakumppanin muodossa kun kaksi ruutua Matiaksen takaa lähtenyt kuljettaja työnsi takana olleen kuljettajan Matiaksen takaraudan päälle. Lähtötilanteessa Matias ja toinen kuski tippui hännille kunnes kaveri tippui takaraudalta alas, josta lyhyen erän aikana Matias kuitenkin ennätti nousta viidenneksi. Tilanne oli jo toinen kolmen kisan aikana (vrt. Töysä) joten voinee arvata että tunteet oli pinnassa sekä kuskilla että huoltajalla. Mukavahan olisi ratkoa sijoitukset reilusti kilpaa ajamalla eikä pilattaisi hyviä kisoja hölmöilemällä lähtölipulla.

Tokan alkuerän vastatuulen ansiosta saimme lähtöruudun neljä eli ulkoreuna finaaliin, se maksoi kolme sijaa finaalin startissa. Seitsemänneltä sijalta Matias nousi finaalissa hienolla ajolla ja nopeimmalla vauhdilla kolmanneksi, joka toi hieman lohtua alkuerän kolhuihin. Lohtu oli kuitenkin pieni kun vauhti olisi riittänyt taistella kisan voitosta.

Imatralta saimme kokoon 23 esikisapistettä, seuraavana on vuorossa Linna Karting Riihimäen Lavinnon radalla 5.8. Se on viimeinen karnevaali esikisa ennen Vaasan pääkisaa 12 - 13.8. Pistetilanteemme on kohtuullisen hyvä, mutta Riihimäellä yritämme vielä kohentaa tilannetta. Ja etenkin paikata edellistä epäonnistumista ao. radalla.

Imatra
Lähtöryhmitys.

Imatra
Podiumilla.

Heinänkorjuukisa, Jämsä 23.7

Jämsän radalle saapui luokkamme kuljettajia koko joukko 32 ja odotettavissa oli jälleen tiukkaa taistoa, sillä tiedossa oli että kierrosajat ovat mutkaisella ja lyhyellä Jämsän radalla erittäin tasaisia. Tämän myös harjoituspäivien kellotukset vahvistivat.

Kisapäivä koitti lämpimänä ja aurinkoisena, harjoitusajo osoitti että kisapakettimme on hyvässä vauhdissa, Matias oli harjoitusten neljänneksi nopein. Aika-ajoja oli yksi kappale ja kuskeja paljon radalla, joten oli enemmän tai vähemmän myös tuurista kiinni että sai sopivan raon nopealle kierrokselle, Matiaksen nopein kierros epäonnistui kun toinen kuljettaja tuli käsi pystyssä eteen juuri kierroksen loppuosassa, mutta saimme kuitenkin kuudenneksi nopeimman ajan. Paaluaikaan jäi eroa 7 sadasosasekuntia, joka kertoo kuinka pienet erot olivat.

Alkueriin saimme molempiin ulkoreunan lähtöpaikan 6, joka molempien alkuerien lähdössä aiheutti sijojen menetyksiä. Ekassa alkuerässä Matias oli kuudes ja toisessa kahdeksas, jolla saimme finaaliin lähtöruudun 6, eli taasen tuttu ulkoreuna.

Finaalin startti onnistui suhteellisen hyvin ja tuli vain yhden sijan menetys. Kierrosten aikana paikat vaihtelivat ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Matias oli n. kymmenen auton kärkiletkassa viidentenä. Vikan kierroksen aikana kilpakumppani tuli melko yllättävässä kohdassa mutkaan rinnalle eikä jättänyt kurvista ulos tullessa rinnalla olleelle Matiakselle tilaa. Tämä johti siihen että Matias joutui ulos radalta hiekalle ja maksoi Matiakselle kaksi sijaa, maaliin tultiin seitsemäntenä eikä kuski selvästi ollut tyytyväinen. Seuraavaksi suunnistamme Imatralle Vellun Kiharoihin 29.7.

Jämsä
Lähtöryhmitys.

Jämsä
Palkintojen jako.

Töysä Karting 16.7

Töysä Karting oli jälleen Raket-Karnevaalisarjan esikisa, joita riittää joka viikonloppu aina Vaasan pääkisaan saakka. Aloitimme harjoittelun Töysässä torstaina. Torstaina saatiin runko melko hyvin pelaamaan. Perjantaina harjoituksia jatkettiin renkaiden ja moottorien kokeilulla. Päästiin melko hyvään tulokseen, mutta myös muut tuntuivat olevan kovassa vauhdissa, eli sunnuntaiksi oli odotettavissa tiukkaa taistoa.

Sunnuntaipäivä koitti aurinkoisena ja harjoituksissa oltiin kärjen tuntumassa, muttei kuitenkaan ihan kärkivauhdissa. Aika-ajoihin laitoimme hieman liian kovat rengaspaineet ja rengas alkoi lopussa luistamaan, aivan pilalle se ei mennyt vaikka ei 100 % onnistuttu. Tuloksena seitsemäs ruutu ekaan alkuerään.

Meidän osalta kilpailun ratkaisu tuli jo ekan alkuerän lämppärin lopussa, kun lähtösuoralle käännyttäessä takana lähtenyt kuski kiipesi Matiaksen selkään ja roikkui siinä koko lähtösuoran n. 150 metriä aina lähdön jälkeen maaliviivan ohi kymmenen metriä. Kaikki muut kuskit pyyhki ohi ennenkuin toinen auto tippui Matiaksen niskasta ja Matias pääsi joukon hänniltä matkaan.

Huolimatta siitä että kysymyksessä oli vaaratilanne eikä lähtöryhmitys ollut kunnossa lähtötuomari lähetti erän liikkeelle. Tuomarin selitys asiaan oli että ei nähnyt mitään kun lähtöön noustaan ylämäkeä ja samalla myönnettiin lähtö olisi pitänyt uusia. Toivottavasti saadaan jatkossa Töysän kisoihin lähtötuomarille koroke josta näkee lähtötilanteet, ne ovat kisojen vaarallisimpia tilanteita. Kisan pilalle meno harmitti, mutta onneksi tilanteessa säästyttiin loukkaantumiselta kun poikien autoon ei lähtörytäkässä törmännyt muita. Tällainen ratkaisu kolmen päivän aherrukselle oli kyllä suuri pettymys.

Ekassa erässä Matias teki mitä oli tehtävissä ja nousi perältä sijalta 32 sijalle 21 kymmenen kierroksen aikana. Tokaan erään lähdettiin ruudusta 21 ja sama tahti jatkui nousten sijalle 12. Finaaliin lähtöpaikka 14 eli hankala ulkoreuna joukon keskivaiheilta.

Lähdössä ulkoreunalta kävi ohraisesti, Matias otti huonon lähdön ja ajautui lähdön jälkeen kahdessa mutkassa "pussiin" ja tippui n. 12 sijaa lähes joukon hännille. Eli jäljellä oli ohjelmassa enää ajo maaliin, varikon purku ja kotimatka. Seuraavaksi suunnistamme Heinänkorjuukisoihin Jämsään 23.7, valmistaudumme sinne jälleen huolellisesti ja yritystä täynnä.

Oulu Karting 8.7

Oulu Karting oli neljäs Raket-Karnevaalisarjan esikisa. Lähdimme Ouluun ajamaan jo keskiviikkona aamulla, koska ajomatka on pitkä. Saavuimme Ouluun keskiviikkona illalla. Torstai-aamupäivällä suunnistimme Oulun radalle ja aloitimme harjoittelun. Rata oli melko likainen, joten torstain harjoittelu ei jättänyt paljon muuta käteen kuin että rataan saatiin hieman tuntumaa.

Perjantain harjoituksissa oli rata jo sitten paremmassa kunnossa ja pystyimme alkaa hakemaan tarkemmin säätöjä. Harjoittelun keskeytti pahemman kerran toisen kilpakumppanin kanssa tullut kolari kun Matias oli ohittamassa pääsuoran päässä. Kolarissa taka-akseli meni kieroksi. Ongelmaa tuotti varaosien saanti varikolla, mutta onneksi niitä kuitenkin löytyi, kiitokset Malilan Jussille. Meillä oli kyllä uusi akseli, mutta kiilat olivat vanhassa akselissa niin tiukassa ettei ne irronneet ja varakiiloja ei ollut. Lopulta uudet kiilat löytyi, akseli saatiin paikalleen ja Matias kävi ajamassa vielä testivedon, joka osoitti että auto on hyvässä iskussa.

Kisapäivä koitti kosteana, mutta aurinko alkoi paistamaan. Eka harjoitus ajettiin slikseillä vielä hiukan liukkaalla radalla. Aika-ajo epäonnistui pahemman kerran liian kovien rengaspaineiden ansiosta, eriin saimme hankalan lähtöruudun 10 ulkoreunalta.

Ekan alkuerän startti sujui hyvin ja päästiin liikkeelle. Erän aikana Matias teki tasaisesti ohituksia ja nousi lähtösijalta 10 viidenneksi. Toinen alkuerä meni ehjästi ja tuloksena sija 7. Näillä alkuerätuloksilla finaalin lähtöruuduksi tuli 5.

Finaalin startti meni hyvin ja Matias nousi siinä neljänneksi, muutaman kierroksen aikana Matias nousi kolmanneksi ja ajoi kärjessä ajaneet kaksi kuljettajaa kiinni. Viimeisellä kierroksella viimeisissä mutkissa Matias kävi jo toisena rinnalla, mutta maaliin tultiin hyvin kolmantena. Loppukierroksella sijoituksista kävi taistelua jo seitsemän kuljettajan tiukka joukko.

Kisa sujui nousujohteisesti, aika-ajoissa oli ongelmia kuten edellisessäkin kisassa. Tällä kertaa huono aika-ajotulos ei kostautunut niin pahasti kuin Riihimäellä, mutta jatkossa niihin on ladattava kovempaa. Karnevaalipisteitä tästä kisasta ei saatu toivotusti, mutta seuraavassa kisassa 16.7 Töysässä yritämme jälleen entistä kovempaa.

Oulu
Varikolla odottelua.

Oulu
Tulokset.

Oulu
Palkintojen jako.

Lavinnon vauhtipäivät 1-2.7

Lavinnon vauhtipäivät oli kolmas Raket-Karnevaalisarjan esikisa. Kävimme harjoittelemassa radalla ennen kisaa, tiedossa oli että varsinkin lämpimällä kesäkelillä on hyvin tasaisia kierrosaikoja kilpailijoiden kesken. Löysimme mielestämme melko hyvän vauhdin, tasaisuudesta kertoo jotain se että pääsimme kaikilla tällä hetkellä käytössämme olevilla moottoreilla 8 sadasosasekunnin sisälle testeissä.

Kisapäivä koitti helteisenä, harjoituksissa kaikkien 21 kilpailijan vauhti mahtui reilusti alle sekuntiin. Aika-ajoja oli kaksi, joista ensimmäisessä oli Yamaha-luokan myötä lisääntyneen kumin takia parempi tilaisuus tehdä hyviä aikoja. Eka aika-ajo ei mennyt ihan putkeen kun ei ihan parasta rakoa löytynyt ja jäimme kärjestä 0.13 sekuntia. Se oli tällä kertaa ratkaisevasti liikaa, koska toisessa aika-ajossa emme pystyneet riittävästi parantamaan. Ekaan alkuerään pieneksi pettymykseksi tuli lähtöruutu 8 eli hankalahko ulkoreuna. Aika-ajoissa kaikki 21 kilpailijaa oli 0.7 sekunnin sisällä.

Ekassa alkuerässä meille pitkään hymyillyt onnetar petti, Matiaksen matka päättyi toisella kierroksella kun edessä kaksi kilpailijaa törmäili. Heistä toinen pyörähti suoraan eteen ja mitään ei ollut tehtävissä. Kolarissa Matiaksen autosta vioittui toinen etu-akseli.

Tokaan alkuerään ehdimme viime tingassa vaihtaa uuden etu-akselin, mutta mitään muuta muutosta ei keretty tekemään. Tokassa alkuerässä Matias teki muutaman ohituksen ja pääsi maaliin asti. Tässä vaiheessa oli jo selvää että kisan suhteen ei ollut enää paljon tehtävissä.

Onnetar ei sitten meille finaalissakaan hymyillyt, ulkoreunan puolelta tehdyn lähdön jäljiltä renkaat keräsi kumia sen verran reilusti, että ne oli liukkaat ja toisella kierroksella sitten Matias teki ylälenkissä jarrutuksessa virheen (olisko ollut hieman yliyritystäkin ?) ja pyörähti 'omiin nimiin' siitä ulos.

Lavinnon kisa ei tuonut meille ihan odotetun kaltaista tulosta, mutta seuraavaan kisaan ensi viikonloppuna 8.7 Oulussa lähdemme uutta toivoa ja yritystä täynnä.

Lavinto
Takakurvissa.

Lavinto
Kisa oli meidän osalta tällä kertaa tässä.

Hyvinkää Karting 18.6

Hyvinkää Karting oli toinen Raket-Karnevaalisarjan esikisa. Ilmat suosivat kisaviikonloppua ja koko viikkoa, ilmaa voitiin kutsua jopa helteiseksi. Emme kuitenkaan valittaneet kuuluttaja Harri Pöntisen toiveiden mukaisesti. Kävimme hakemassa kisasäädöt jo edeltävänä tiistaina ja lauantai-iltana ajoimme yhden koe-vedon, koska olin laittanut jarruihin uudet holkit. Samalla saimme tuntumaa paljonko pito radalla oli kasvanut, olihan se. Runkoa piti muuttaa. Kumia oli Yamaha-Cupin kisailijoilta tarttunut rataan tuntuvasti.

Sunnuntaina kisa-ilma oli lauantaitakin kuumempi ja edellisen päivän parc-ferme rumba tuntui vielä mekaanikon punteissa. Vaikka mukana oli vain 12 kuskia niin paikalla oli kuitenkin kokolailla luokkamme kärkikuskit.

Kaasutintestissä tuntui kaikki olevan kunnossa, Matias kaasutteli toiseksi nopeimman ajan. Aika-ajoissa Matias haki seurakaverinsa kanssa niin aktiivisesti sopivaa kohtaa tehdä nopeat kierrokset, että ne melkein jäivät kokonaan tekemättä. Aika-ajoa myös säväytti yhden epäonnekkaan kilpakumppanin erittäin pahalta näyttänyt kaatuminen, auto lähti toisen auton takarenkaasta kuin ohjus. Onneksi siinä ei kuitenkaan tainnut käydä pahemmin, vaikka tuli pieni aivotärähdys sekä mahdollisesti murtunut luu kädestä. Aika-ajoissa Matias oli kolmas.

Ekaan alkuerään Matias lähti kolmospaikalta ja melko pian otti johtopaikan pitäen sen loppuun saakka. Toinen alkuerä oli kokolailla ensimmäisen alkuerän toisinto, jolla Matias otti master-paikan finaaliin.

Finaalissa Matias lähti masterpaikalta ja joutui kerran kolmannella kierroksella sen hetkeksi luovuttamaan ottaen sen välittömästi takaisin. Välillä Matias jo karkasi, mutta loppua kohden kaksi kilpakumppania kiri rakoa kiinni. Aivan kokonaan he eivät Matiasta tavoittaneet ja kun he vielä hieman keskenään kinasivat niin Matias sai ajaa turvallisessa johdossa maaliin saakka.

Hyvinkään kisa sujui melko lailla Matiaksen kontrollissa ja Raket-karnevaalipisteitä saatiin jälleen hyvin 28/30 kokoon. Kahden kisan jälkeen epävirallinen pistelasku näyttäisi että Matias pitää sarjassa kärkipaikkaa yhdessä seurakaverinsa kanssa. Hyvinkään kisa oli kotikisa ja oli mukavaa että seuramme kuljettajat ottivat komean kaksoisvoiton. Nyt on hyvä pitää Juhannus paussia ja alkaa valmistautua seuraavaan karnevaali- kisaan, joka on 1-2.7 Riihimäen Lavinnon radalla. Siellä on varmasti vastassa todella tiukkaa ja jännää kisaa. Hyvää juhannusta kaikille !

Hyvinkää
Paketti vauhdissa.

Hyvinkää
Alkuerän menoa.

Hyvinkää
Finaalin starttia odotellaan.

Hyvinkää
Lähtö on tapahtunut.

Hyvinkää
Riku ja Teemu tiukasti perässä.

Hyvinkää
Voiton tuuletukset.

Hyvinkää
Palkintojen jako, HyUA kaksoisvoitto.

Ulvilan kesäkisa 10.6

Ulvilan kesäkisa oli ensimmäinen Raket Karnevaalisarjan esikisa. Matias ei ollut aikaisemmin ajanut Ulvilassa, joten menimme sinne jo torstai-iltapäivällä. Torstaina ajoimme kolme vetoa, jossa saimme radan tutuksi ja rungon säädöt melko toimiviksi.

Perjantaille jäi moottorin ja renkaiden valinta sekä välitysten hienosäätö. Ne saimme melko nopeasti kokoon, jonka jälkeen kävimme syömässä ja Matias ajoi vielä pari vetoa harkka-koneella.

Perjantain harjoitusten perusteella olimme melko toiveikkaita kisavauhdin suhteen ja lauantaina ajetussa kisapäivän harjoituksessa käsitys vahvistui. Aika-ajoissa Matias kellotti toiseksi nopeimman ajan, jolla saatiin tuttu lähtöruutu 2 ulkoreunalta ekaan alkuerään.

Ekassa alkuerässä oli lähdössä pientä takeltelua ruuvin kanssa ja Matias tipahti lähdössä kuudenneksi. Pian kuitenkin Matias teki ohituksen toisensa perään ja tuli maaliin toisena. Toisessa alkuerässä lähtö sujui jo hieman paremmin, mutta ulkoreunalta lähtö maksoi 2 sijaa. Neljänneltä sijalta Matias kuitenkin lähti tekemään ohituksia hyvän vauhdin siivittämänä ja otti toisesta alkuerästä melko varman tuntuisen voiton. Alkueräpisteet meni kilpakumppanin kanssa tasan ja sillä Matias hankki finaaliin tutun lähtöruudun 2.

Finaalin lähdön jälkeen karkasi kärkikolmikko omille teilleen ja voitto ratkaistiin näiden kavereiden kesken. Hetken jo näytti että Matias korjaa vakuuttavalla vauhdilla potin kotiin, mutta kaasuttimen säätö kaipaa vielä hieman Matiaksella harjoitusta. Vauhti hieman lopussa puutui, mutta maaliin tultiin kuitenkin hyvin kolmantena.

Ensimmäisestä karnevaalisarjan esikisasta saimme kokoon toiseksi eniten pisteitä 27/30 ja hyvän vauhdin rohkaisemana alamme valmistautumaan seuraavaan kilpailuun 18.6 Hyvinkäällä.

Ulvila
Lähtöruudussa.

Ulvila
Kohta lähdetään ...

Ulvila
Podiumilla.

Lahti Racing 27.5

Lahti Racing ristittiin 'tunnustelukisaksi', olihan se ensimmäinen kilpailu jonka Matias ajoi Raket yleisessä luokassa. Vaikka mukana oli vain 11 kuskia niin tiedossa oli hyvä kisa, koska mukana oli nopeiksi tiedettyjä kilpakumppaneita. Lahden rata on Matiakselle tuttu ja meinasimme mennä kylmilteen suoraan lauantaina kisaan, mutta koska perjantaina rata oli hieman märkä hyödynsimme pari kolme vetoa saderenkaiden opetteluun.

Kisapäivä lauantaina koitti puolipoutaisena vaikkakin pilviäkin oli liikenteessä. Harjoituksissa Matias oli kolmanneksi nopein. Sekä harjoitukset että aika-ajot kuski ilmoitti ajavansa omaan tahtiin, radalla oli hyvin tilaa. Aika-ajoissa tuli tasaista aikaa, ekan ja tokan aika-ajon nopein aika Matiaksella oli 4 sekunnin tuhannesosan erotuksella. Tokan aika-ajon nopein kierros tosin epäonnistui kun tokavikaan mutkaan tuli ruuhkaa. Aika-ajossa oltiin kuudes, mihin ei oltu kovin tyytyväisiä.

Tiedostimme että setupissa oli jotain korjattavaa ja harjoitusten ja aika-ajojen jälkeen kävimme läpi niitä ja huomasimme pari korjattavaa asiaa. Korjattujen säätöjen jälkeen lähdimme ekaan alkuerään kuudennesta ruudusta. Lähtö hieman epäonnistui tippuen kahdeksanneksi, mutta sitten vauhtiin pääsyään Matias piti erän kovinta vauhtia ja nousi kolmanneksi (tulokset löytyy http://finndrive.mylaps.com).

Tokaan alkuerään Matias lähti kolmannesta ruudusta, lähdössä tippui neljänneksi mutta nousi takas kolmanneksi kisan nopeimman kierrosajan siivittämänä.

Finaaliin lähdettiin kolmannesta ruudusta toiveikkain mielin, koska Matias selkeästi piti yllä nopeinta vauhtia. Lähdössä Matias nousi kakkoseksi ja painosti johdossa ollutta kuljettajaa pienen tihkusateen hieman liukastuttamalla radalla. kierroksella 8/12 kuitenkin sattui pieni ajovirhe, joka maksoi 2 sijaa. Viimeisillä kierroksilla Matias onnistui nousemaan yhden sijan ja nousi kolmanneksi palkintopallille.

Vaikka vauhdin puolesta olisi ollut mahdollisuuksia voittoonkin olimme kuitenkin kohtalaisen tyytyväisiä ensimmäisen Yleisen luokan kilpailun tulokseen. Vauhti lupaa hyvää ja kun saamme pieniä asioita hiottua voimme uskoa tarjoavamme kilpakumppaneillemme ja katsojille kovaa kyytiä. Katse on nyt suunnattu kohti ensimmäistä Raket Karnevaalisarjan kilpailua Ulvilassa 10.6, johon aloitamme valmistautumisen pienen hengenvedon ja koulujen todistusten jaon jälkeen.

Lahti
Matias ja pikkuveli Markus.

Lahti
Finaali.

Lahti
Palkintojen jako.

Helsinki Karting 25.5

Helsingin Malmin rata (eli Tattis) on Matiakselle tuttu, joten kävimme kisaa edeltävänä päivänä kokeilemassa, miltä kylki tuntuu. Ei se vielä ihan 100 % ollut kunnossa, mutta kiitos Saarisen Tonin neuvojen saimme penkin melko mukavasti istuttavaksi ja ajaminen sujui mainiosti. Harjoituspäivänä ajoimme enteellisesti kolmanneksi nopeimman ajan tosin hieman vähemmillä yrityksillä kuin hyvät kilpakumppanimme.

Kisapäivä koitti aurinkoisena ja raikkaana. Ekoissa harjoituksissa Matias oli kolmanneksi nopein, kuten myös toisessa harjoituksessa. Kärkikolmikko meni hyvin samaa vauhtia n. sekunnin kymmenyksen sisällä.

Ekassa aika-ajossa löytyi sopiva rako iskeä ekan aika-ajon pohjat. Tokassa aika-ajossa kaverukset hakivat paikkaa niin aktiivisesti toisiinsa nähden ettei sopivaa rakoa meille löytynyt eikä aikaparannusta tullut, aika-ajoissa tuloksena oli kolmas tila.

Eka alkuerä meni melko tasaisena peräkkäinajona, kolmospaikalta maaliin kolmantena. Erän nopein kierrosaika kuitattiin Matiaksen nimiin. Toka alkuerä sai hieman jännitystä kun Matias meni ennen erän puoliväliä johtoon ja lopussa vikalla kierroksella hyvä kilpakumppani yritti iskeä ohi. Pojat tekivät erittäin harvinaisen kosketuksen toisiinsa ahtaassa mutkassa ja matka meinasi päättyä molemmilta. Onnekkaasti molemmat pääsivät jatkamaan ja eristä tuloksena finaaliin lähtöpaikka 2. Erän jälkeen vielä käytiin lyömässä kättä päälle, näitä joskus sattuu eikä siitä sen enempää.

Finaaliin annoin kuskille ohjeet olla ottamatta turhia riskejä, jotta saisimme tuotua loput tarvittavat nousupisteet kotiin. Matias tekikin varman suorituksen ajellen kolmanneksi maaliin. Lopussa kaverukset edellä olisivat keskinäisellä kurvailulla antaneet raon iskeäkin mutta Matias uskoi kerrankin isäpapan ohjeita. Tuloksena kisasta siis kolmas sija ja 4 nousupistettä. Finaalissa Matias ajoi vielä koko kisan nopeimman kierrosajan. Nyt meillä on kolmesta kisasta 12 nousupistettä ja nousu yleiseen luokkaan on tosiasia. Kauden yksi tavoite on nyt saavutettu kolmessa kisassa.

Yritämme päästä jo Lahti Racingiin 27.5 ajamaan Raket yleiseen luokkaan, jos ehdimme saada lisenssin vaihdon AKK:lta kuntoon ja järjestäjä antaa meidän vaihtaa luokkaa ao. kisaan.

Kotkan kevätajot 20 - 21.5

Kotkaan lähdimme 'toiveikkaana' perjantaiaamuna hakemaan puuttuvia nousupisteitä ja aloitimme harjoittelun radalla, Kotkan rata oli tosi röykkyinen ja alkoi rasittamaan Matiaksen jo valmiiksi arkaa kylkeä siihen malliin, että muutaman harjoituksen jälkeen istuimme alas juttelemaan mitä tehdään. Vauhti oli hyvin kohdallaan, mutta koska edessä olisi tuplakisa ja rata raskaasti kylkeä rasittava, tuli tehtäväksi kuskille varsin epämieluisa päätös olla ajamatta. Ei se ihan hyvältä tuntunut, mutta varsinkin kun nousupistetilanne on hyvä niin järki otettiin 'käteen' ja päätettiin tutkituttaa kylki sekä antaa sen mieluummin levätä kuin aiheuttaa pitkäaikaisempi vaiva. Varasimme samantien illaksi ajan lääkäriin.

Lääkäri tutki Matiaksen kylkeä sekä keuhkoja ja totesi ettei ole murtumia. Kysymyksessä on tulehdus johon saatiin viikon lääkekuuri, ajokieltoa ei tullut mutta muutama päivä lepoa sekä tarvittaessa kylkien ympärille joustava side ajaessa. Kyljen parantumista on lisäksi hidastanut kova 'siitepöly-yskä'. Elikkä katse on kohti Helsinki Kartingia 25.5 sekä Lahti Racingia 27.5, joista lähdetään hakemaan puuttuvia nousupisteitä. Nyt hyödynnämme yllättäen tulleen vapaaviikonlopun seuraamalla Kartingin SM-kisoja Vihdissä.

FK Äitienpäiväajot, Kuopio 13 - 14.5

Kotimaan toinen kisa käytiin Kuopiossa. Saavuimme Kuopioon ajoissa keskiviikko-illalla ja laitoimme varikkoteltan rungon pystyyn. Tarkoitus oli harjoitella riittävästi koska Matias ei ollut ao. radalla koskaan ajanut. Harjoittelun aloitimme torstaina aamulla. Aamupäivän ekojen vetojen aikana kävi selville että Matiaksen edellisenä viikonloppuna kipeytynyt kylki ei kestä paljoa rasitusta, joten teimme pikasuunnitelman mitä kokeilemme kisaa varten ja jätämme muuten harjoittelun minimiin.

Saimme torstain ja perjantain muutamassa vedossa kokeiltua tarvittavat asiat ja meille jäi siis hyvää aikaa putsailla vehkeitä ja seurata muiden harjoituksia. Hieman jäi jännitystä pystyykö poika sunnuntaina ajamaan kun vikassa harkka-vedossa jo melkein itku pääsi. Saimme penkin pehmustukseen Semin Harrilta apuja, joka ratkaisevasti auttoi että pystyimme sunnuntaina ajamaan. Kiitokset Harrille !

Lauantaina seurasimme mini-, raket- ja yamaha-jun luokkien ajoja ja siinä sivussa korjasimme tuulen viemän varikkotelttamme toiseen paikkaan. Onneksi olimme paikalla, kun teltta otti ja lähti omille teilleen reippaan tuulen mukana. Katto hieman repesi, mutta onneksi telttakaverilla oli toinen katto mukana.

Sunnuntaina kisapäivä koitti melko aurinkoisena mutta kylmänä. Aamun ekassa harkassa kylki kesti hyvin ja vauhtikin oli ok, kolmanneksi nopein aika. Sunnuntaina ei ihan ylletty harjoituspäivien aikoihin, kylmä ilma heikensi hieman pitoa radalla.

Aika-ajo ei mennyt ihan nappiin ruuhkan takia, mutta onneksi tuli kuitenkin toiseksi nopein aika. Porukka jaettiin aika-ajojen mukaan kahteen ryhmään. Ryhmät ajoivat sitten samassa lähtöjärjestyksessä molemmat alkuerät. Matias lähti molempiin alkueriinsä masterina ja myös voitti molemmat omat alkueränsä, tuttu kilpakaveri ihan heti perässä. Koska toisen ryhmän molemmat alkuerät voitti seurakaveri ja hän ajoi myös aika-ajon paalut, saimme finaaliin taasen ulkoreunapaikan, eli ruudun 2. Tuttu tilanne Porista.

Finaalia odotellessa jännitettiin osuuko sade rata-alueelle, mutta se meni n. 3 kilometria ohi, loppuun asti ennen lähtöä oltiin valmiina renkaiden vaihtoon.

Finaalin startti ei mennyt ihan suunnitellusti ja Matias tippui kolmanneksi lähdössä. Kuten Porissa seurakaveri otti kolmen ekan kierroksen aikana eroa kunnes Matias nousi kakkoseksi ja vauhdit tasoittui. Kärki kuitenkin oli liian kaukana ja Matias sekä perässä tullut hyvä kilpakumppani ajoivat maaliin saakka tasaista vetoa. Tuloksena siis toinen kakkostila ja 4 nousupistettä. Kisan tuloksien julkaisua jouduttaneen odottamaan hetken väärinkäsitysten takia, joiden uskomme varmasti ratkeavan oikeudenmukaisella tavalla.

Ajo sujui hyvin huomioonottaen kipeän kyljen takia vähäiseksi jääneen harjoittelun ja seuramme kuljettajat nappasivat toisen kaksoivoiton. Samalla kuitenkin jäi sopivaa nälkää suunnata katse kohti seuraavaa koitosta Kotkassa 20 - 21.5, jossa kisa menee varmasti entistä tiukemmaksi kaikkien pyrkiessä vauhdissa eteenpäin. Kuopion kisassa meillä oli extra hyvät kannustusjoukot, sillä Matiashan on puoliksi savolainen. Eli oli paljon sukua paikalla mm. Martta-mummo 92-v kannustamassa. Pankaas nuoremmatkin paremmaksi ja tulkaa seuraamaan sitä jännittävintä urheilulajia eli kartingia.

Porin kevätpäräys 22 - 23.4

Kotimaan kisakausi avattiin Porissa kevätpäräyksessä, johon oli ilmoittautunut kaikkiaan 219 kuskia kahdeksassa eri luokassa, omassa luokassamme oli ílmoittautuneita 45 joista 2 seuramme kuljettajaa joutui jäämään pois koska olivat kuumeessa.

Saavuimme kisapaikalle torstai-aamusta ja ehdimme ajaa kuivan kelin harjoitusta pari tuntia ennenkuin alkoi satamaan. Iloksemme löysimme lämpöhansikkaat ja niin kuski tarkeni vielä vetää sateessa 2 puolen tunnin vetoa ennenkuin siltä päivältä putsattiin laitteet. Tällä kertaa varikko-olosuhteet oli hyvät kun saimme vierailla Kohtala Sportsin hulppeassa varikkoteltassa ja oman touhun ohella seurata isompien luokkien kavereiden työskentelyä, kiitoksia Jussille telttapaikasta !

Perjantaina oli kuiva keli ja koska olimme jo edellisenä viikonloppuna käyneet testaamassa laitteet niin lähinnä kokeilimme perjantain vedoissa erilaisia juttuja, tarkistelimme ajolinjoja ja sitten välissä pari vetoa kisapaketilla.

Sääolosuhteet lauantaina olivat hyvät, tosin tuuli oli kylmä mutta aurinko paistoi. Aamun harjoituksissa olimme lupaavasti toiseksi nopeimpia. Aika-ajo sujui myös hyvin ja olimme toiseksi nopeimpia sekunnin kymmenyksen erolla seurakaveriin. Alkuerät meni melko tyylipuhtaasti ekassa alkuerässä paikalta 2 maaliin toisena ja toisessa alkuerässä masterina maaliin melko selvällä erolla ykkösenä. Finaaliin tuli ikävä kyllä lähtöpaikka 2, joka on ulkoreuna ja hiukan huonompi lähtöpaikka Porissa kuin paikka 3.

Finaalin startissa Matias tippui odotetusti kolmanneksi, mutta otti kakkospaikan toisella kierroksella Martin mutkassa. Ykköspaikalta lähtenyt seuratoveri oli kuitenkin ehtinyt ottamaan tällä välin sen verran pitkän eron ettei sitä enään ollut mahdollista kuroa kiinni koska vauhti oli sen verran tasavahvaa.

Finaalin ajossa oli Matiaksella hieman ylilatausta, joka näkyi muutaman kerran hieman liian myöhäisenä jarrutuksena, mitä ei alkuerissä esiintynyt. Loppufinaali oli kuitenkin kokolailla tasaista ajoa ja maaliin tultiin kakkosena ja taskuun ropsahti täydet 4 nousupistettä. Hienoa oli että erät sujuivat siististi eikä rymistelyä pahemmin esiintynyt, "kisaa ei voiteta ekassa kurvissa" kuuluu tuttu sanonta.

Kisaviikonloppu meni siis erittäin hyvin ja työ palkittiin maksimipisteillä. Mieltä Ilahdutti myös se, että seuramme kuskit otti kisassa kaksoisvoiton. Seuraavaksi katse suunnataan kohti Kuopion Äitienpäiväajoja 13 - 14.5, siellä on varmasti odotettavissa jälleen tiukat koitokset.

Pori
Finaalin lähtöryhmitys.

Pori
Palkintojen jako.

Klippan Cup 8 - 9.4

Matiaksen kisakausi avattiin 8.4 Etelä-Ruotsissa Klippanilla, jossa järjestettyyn avoimeen kilpailuun osallistui Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta lähes 300 kuljettajaa. Suomesta oli n. 20 kuljettajaa, omassa luokassamme oli 4 Suomalaista ja kuskeja kaikenkaikkiaan 57.

Saavuimme kisapaikalle torstai-iltapäivällä ja ehdimme ajaa sadeharjoitusta pari tuntia. Iloksemme totesimme varikkoteltan unohtuneen kotiin ! Perjantai oli virallinen harjoituspäivä, meillä oli 5 kpl 10 minuutin harjoitusta. Perjantain keli oli lämmin eikä satanut ja saimme jo kolmannessa harjoituksessa paketin kasaan, 2 vikaa vetoa käytettiin toisen koneen sisäänajoon ja kokeiluun.

Kilpailuolosuhteet lauantaina oli vaihtelevat, välillä satoi ja välillä ei. Pystyimme reagoimaan aika-ajoissa ja alkuerissä muuttuviin sääolosuhteisiin hyvin, aika-ajossa oltiin kahdeksas ja alkuerissä olimme kolmas ja neljäs, finaaliin lähtöpaikaksi tuli 7 ruutu.

Finaaliin olimme lähdössä kuivan kelin säädöillä, mutta kun hetki ennen starttia alkoi satamaan vain me + kaksi muuta tiimiä ehdimme vaihtaa saderenkaat ennenkuin järjestäjät lähettivät kuskit radalle lämmittelykierrokselle, moni tiimi ei ehtinyt radalle ollenkaan kun portti sulkeutui. Osa tiimeistä kiukutteli järjestäjille ja kun muutama kuljettaja ajoi slikseillä (ilmeisesti tahallaan) lämppärillä ulos, tuli punainen lippu. Lähtö uusittiin ja kaikille vaihdettiin saderenkaat.

Tällä välin sade meni ohi ja rata alkoi uudelleen kuivua. Laitoin Matiakselle kuten Suomessa käytettävillä Bridgestonen saderenkailla melko alhaiset rengaspaineet, jotta rengas ei sulaisi 16 kierroksen finaalissa, mutta se osoittautui Ruotsissa käytettävälle Sava saderenkaille sopimattomaksi. Renkaat oli 13 kierrosta erittäin liukkaat ja pitivät vain lopussa 3 kierrosta. Hyvin alkanut taistelu palkintopallisijoituksesta vaihtui luisteluksi ja Matias ajoi hienosti huonolla pidolla maaliin sijalla 9 parhaana Suomalaisena. Finaalin jälkeen neljänneksi tullut ruotsalainen tiimi ei mennyt katsastukseen (ilmeisesti sääntöjenvastaiset laitteet), joten lopputuloksissa sijoituksemme parantui ja oli 8.

Kisareissu oli hieno, vauhti oli hyvä sekä kuivalla että märällä. Mukana oli mukava avulias porukka Suomalaisia (erityiskiitokset Mäntylälle telttapaikasta) ja saatu ajo- ja kisaharjoitus antaa hyvän mielen suunnata katse kohti kotimaan ekaa kilpailua Porissa, jonne mennään harjoittelemaan säiden salliessa jo pääsiäisenä. Hyvä fiilis oli myös muiden Suomalaisten suorituksista, vaikka teknisiä murheita sekä epäonnea oli lähes kaikilla.

Klippan
Klippan Cup.

Klippan
Klippan Cup.

Ennen kautta

Kaudelle 2006 lähdetään uuteen luokkaan. Kisakalenteriin on laitettu mukavasti kisoja, kalenteri saattaa kuitenkin vielä 'elää' kauden aikana riippuen myöskin kuinka kausi lähtee käyntiin. Kirjoittelemme kisaraportit ja tunnelmat tälle sivulle. Maaliskuun aikana huolletaan moottorit ja kaasuttimet kuntoon ja varastossa uusi CRG-runko jo odottelee kuumeisesti että sitä päästään säätämään.

 
K-citymarket Vantaa Tammisto Oulunkylän K-rauta Kartmotorsport Jaatinen Fin-Seula
MikaSaloAcademy Nitor Marakon Autoliitto Puustelli Kastelli Fatpipe