Kävijöitä:

Kausi 2005

Kaudelle 2005 lähdettiin ensimmäiseen kansalliseen kilpaluokkaan Mini. Siirtyminen harrastajista kilpaluokkaan on tietoinen päätös, johon täytyy valmistautua koko perheen tuella. Kausi on pitkä ja kisareissut on välillä aika rankkoja. Eikä voi sivuuttaa sitä tosiasiaa että vaikka pitää 'jalat maassa' kulunkipuolella niin resursseja kuluu runsaasti. Silmälläpitäen mahdollista jatkoa isommissa luokissa täytyy kartingissa alkaakin rakentamaan paloja kohdalleen ja hankkimaan tukijoukkoja jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Kilpailullisia tavoitteita sinänsä emme asettaneet kaudelle, vaan tarkoitus oli vaan hakea kisakokemusta mahdollisimman paljon. Niinpä päätimme varsinaisten miniluokan kansallisten kisojen lisäksi ajaa myös Keimola FK:n järjestämän nuorisoturnauksen sekä Lavinto Cupin.

Hyvissä ajoin ennen kansallisten kisojen alkua keväällä aloitettiin harjoitella, ekat kurvit ajettiin perinteisesti Hangossa huhtikuun alussa.

Garderoobissa
Matias kauden 2005 garderoobissa Hangon radalla Huhtikuussa.

Kalustoa ei merkittävästi uusittu, kauteen lähdettiin samalla rungolla kuin ajettiin kausi 2004. Ponttoonit vaihdettiin ja laitettiin uudet teippaukset. Silti merkittäviltä investoinneilta ei säästytty. Kuljetuskalustoksi hankittiin pakettiauto peräkärryn tilalle, tulevia kisaolosuhteita kohentamaan varikkoteltta, data keräilyä varten Mychron 3 ja pari moottoria, jotta ei oltaisi 'yhden koneen varassa'.

Ensimmäinen 'tulikaste' Miniluokassa oli 5.5 Helsinki Karting Malmilla. Aika-ajoja oli 2, eka aika-ajo meni hyvin sijoitus 3. Toka aika-ajokin meni hyvin, mutta siitä ei saatu tuloksia kun radan tietokone otti 'lipat'. Toka aika-ajo sitten uusittiin, mutta se epäonnistui ja muut onnistuivat parantamaan aikoja sen verran että aika-ajoissa oltiin lopulta sijalla 8 tai 9. Eka alkuerä meni hyvin jossa oltiin 3. Toka-alkuerä sitten tyssäsi jo lämppärillä kun letka teki äkkijarrutuksen ja edessä menevää väistäessä Matias meni ulos ja jäi sinne. Finaaliin saatiin lähtöpaikka 15. josta hyvä nousu sijalle 9. Kisasta jäi tokan alkuerän kommelluksesta huolimatta hyvä fiilis, koska vauhti näytti riittävän kunhan vaan saadaan tuotua peliväline maaliin saakka.

Helsinki Karting
Helsinki Karting 5.5.2005

Kisaturnee jatkuikin sitten heti perään, eli kun saatiin torstaina 5.5 illalla 21 varikko purettua Helsingissä niin 6.5 perjantai-aamuna se kasattiin Vammalaan, jossa oli Vammala- Huittinen tuplakisa 7-8.5. Vammalan radalla harjoituksissa vauhti löytyi melko nopeasti, jo tokassa vedossa kun vertailin muiden aikoja omiimme niin totesimme että hyvältä näyttää. Tuplakisat menikin hyvin, lauantain kisassa Matias kiipesi ekan kerran palkintopallille sijoittuen kolmanneksi. Sunnuntain kisassa oltiin viides. Kauden alkukisoissa yleisesti ottaen pisti silmään että mukana oli paljon uusia kuljettajia ja keskeytyksiä erissä oli paljon.

Palkintopallilla
Eka kerta palkintopallilla Miniluokassa. Juhlan kunniaksi pistettiin Formulakeitaan lippis päähän

Vammalan-Huittinen tuplakisan jälkeen olikin seuraava viikonloppuna taukoa ennen 21-22.5 tuplakisaa Lahdessa, tässä välissä ajettiin 1 nuorisoturnauskisa Helsingissä 11.5 ja käytiin Lahdessa viikonloppuna harjoittelemassa. Ennen lauantain kisaa vielä harjoiteltiin perjantaina ja vauhti näytti riittävän muihin verrattuna mukavasti, joten kisaviikonloppuun lähdettiin luottavaisin mielin.

Odottelua
Odottelua ennen koitosta Lahden radalla

Lauantain kisa 'Lahti Racing' menikin hyvin. Aika-ajoissa oltiin hyvissä asetelmissa neljäs. Eka alkuerä päättyi komeasti voittoon. Toka alkuerä oli jo todella tiukkaa vääntöä ja se päättyi kaverin kanssa rintarinnan ja tilan puutteessa ulos + keskeytys. Tokan alkuerän keskeytyksen jälkeen kuskia prepattiin henkisesti hetken varikkoteltassa. Finaaliin saatiin lähtöpaikka 9. Finaaliin oltiin latauduttu ja se tuotti komean tuloksen, maalissa oltiin tokana ja näin päästiin jälleen nousemaan palkintopallille. Finaali oli erittäin tiukka ja kärkisakista kuka vaan olisi voinut voittaa, sen verran usein vetovuoro vaihtui.

Lahti Racing
Lahti Racing sijoitus 2.

Sunnuntain kisa 'Pippo Racing' ajettiin englantilaisella systeemillä, eli ei aika-ajoja vaan kolme erää johon lähtöpaikat arvotaan. Erien sijoitukset lasketaan yhteen ja kisan ratkaisee kolmen erän yhteistulos. Ennen eriä ajettiin 1 harjoitus. Vauhti näytti olevan kohdallaan kun oltiin harjoitusten nopein. Ekaan erään lähdettiin ruudusta 12 ja maalissa oltiin kolmantena. Tokaan erään lähdettiin ruudusta 8 ja sen erän Matias voitti. Kolmanteen erään lähtöpaikka oli loppupäästä, joten prepattiin kuskia että tuo pelivälineen ehjänä perille niin sijoitus palkintopallilla on varma. Mutta niinhän siinä kävi että kuski ajoi kilpaa ja ohitustilanteessa tuli sitten niin tiukka paikka että erä jäi kesken. Sijoitus oli kuitenkin kahdeksas kolmen erän kokonaistuloksessa vaikka kolmannessa jäätiin viimeiseksi. Pippo Racingin jälkeen keskusteltiin kuljettajan kanssa siitä mitä tarkoittaa 'taktikointi' ja mikä on sen olemus, kolmannessa erässä olisi sija 12 riittänyt kisassa kakkostilaan ...

Seuraavana viikonloppuna 28.5 oli sitten Kotkan kevätajot. Kotkassa myös käytiin harjoittelemassa ennen kisapäivää. Harjoituspäivän lopulla tuli sitten hieman tekniikkamurheita kun alettiin koneita kokeilemaan, mutta onneksi kolmesta koneesta 1 oli toimintakunnossa. Kisapäivänä tuli vielä sellainen ylläri järjestäjien toimesta että Mychronin lähetintä ei saanut kisassa käyttää, eli eipä saatu erien aikana kunnolla dataa mm. lämpötiloista. Kisa meni jotenkuten ja finaalissa oltiin kahdeksas tai yhdeksäs, hieman ihmettelin että Matias on jotenkin 'vaisuna' koko päivän mutta ei valitellut sen enempää. Kotiinpäin kun lähdettiin ajamaan kuski nukahti autoon samantien ja kotona mitattiinkin 39 astetta kuumetta.

Mekaanikko sekoittelee bensaa
Mekaanikko sekoittelee bensaa

Kuume hellitti parin päivän levolla, mutta 1.6 Nuorisoturnauskisa Helsingissä päätettiin olla ajamatta jotta ollaan kunnossa 5.6 Järilänvuoren kisaan Kokemäellä. Kokemäelle mentiin edellisenä päivänä harjoittelemaan kun ei oletu siellä koskaan käyty, onneksi saatiin sinne toinenkin kone mukaan. Järilänvuorelle ei saatu pakettia ihan kärjen vauhtiin, mutta ihan siinä tuntumassa kuitenkin. Vaikka harjoiteltiin niin kuitenkin ei osattu laittaa oikeita välityksiä. Kisa meni mukavasti kunnes finaalissa alkoi satamaan lämppärillä, kaikilla oli tieten sliksit alla. Maalin 'luisteltiin' kymmenentenä ja oltiin ihan tyytyväisiä että pysyttiin radalla maaliin saakka, aika moni kuski jäi pientareelle.

Kokemäen kisan jälkeen olikin vuorossa perheen hyvin ansaittu lomamatka Kreetalle, viikoksi unohdettiin karting-hommat. (ainakin melkein, onneksi Chaniassa oli kartingrata johon 'vahingossa eksyttiin').

Lomalla Kreetalla
Lomalla Kreetalla

Loman jälkeen sitten suunnistettiin Juhannuskisoihin Lapinlahdelle 25.6., sitä ennen ajettiin nuorisoturnauksen kisa Helsingissä 22.6. Lapinlahdella harjoiteltiin Juhannusaattona, vauhti saatiin suht. koht. mukavasti kohdalleen, rata oli aika 'syherö'. Kisa meni sitten hyvin ja finaalissa tultiin toisena maaliin. Maalituomari kuitenkin oli sitä mieltä että Matias otti 'vilppilähdön' ja saatiin 10 sek. aikasakko, joten sijoitus tipahti yhdeksänneksi. Kävin jututtamassa maalituomaria kuinka vilpillinen lähtö oli ollut. Kuulemma kun lähtö tapahtui keltaisen ja valkoisen viivan välistä lipulla niin lähdön jälkeen (lipun heiluttua) Matias oli 10 cm edellä Masteria valkoisella viivalla (maaliviivalla). Olimme siinä käsityksessä että kun lähtö on tapahtunut (lippu heilunut) niin saa kiihdyttää heti eikä vasta valkoisen viivan jälkeen. No pienen pettymyksen purkamisen perään pantiin kamat kasaan ja lähdettiin mökille jossa muu perhe jo odottelikin ...

Seuraavana olikin sitten vuorossa kisat Riihimäen radalla 2.7. Sitä ennen ao. radalla ajettiin Lavinto Cup harjoituskisa 28.6. Se oli hyvää harjoitusta ja kun lauantain kisa päivä koitti niin kaikki tuntui olevan hyvin kasassa. Vauhti oli heti harjoituksissa kohdallaan, nopein aika. Toka harjoituksen jälkeen vielä kaasutinta säädettiin koska ilma lämpeni. Ekassa aika-ajossa tulikin sitten heti kisan paaluaika, joten toisessa aika-ajossa ei itse yritetty hyvää aikaa vaan annettiin tiimikaverille hieman 'vetoapua', jotta saatiin häntä hinattua aika-ajoissa ylemmäs. Alkuerät meni ihan ok, sijoitukset 2-1-2 ja finaaliin oli lähtöpaikka hyvä. Finaalissa sitten Matias karkasi kilpakaverin kanssa ja he kävi tiukan kaksinkamppailun vetovuoron vaihtuessa. Matias meni vikalle kierrokselle lähtiessä johtoon ja johti finaalia aina kahta mutkaa ennen maalia, ns. varikkomutkassa meni kurvi ehkä n. 20 cm leveäksi joka riitti siihen että kaveri pääsi rinnalle seuraavaan shikaaniin.
Maalisuoralla vielä yritettiin uudestaan ohi mutta maaliviiva tuli hieman liian aikaisin vastaan ja ero oli maalissa 13 tuhannesosasekuntia. Pettymys oli luonnollisesti kova koska voitto oli lähellä ja hetken aikaa istuttiinkin parc fermen nurkassa asiaa 'puimassa'. Palkintojen jaossa jo kuitenkin hymykin taas irtosi.

Lavinnon Vauhtipäivät
Master-hommissa Lavinnon Vauhtipäivillä

Lavinnon jälkeen oli parin viikon kisatauko ennenkuin suunnattiin pakettiauto kohti Töysää ja Töysä 140 V Karting kisaa 16.7. Töysän kisoihin mentiin ajoissa, koska rata oli kuulemma haastava sellainen. Haastava se olikin, yksi päivä meni oikeastaan renkaiden kanssa kokeiltaessa ja ajolinjoja säätäessä. Paketti saatiin jotenkuten pelaamaan edellisen päivän tokavikassa vedossa. Vikassa vedossa vielä kokeiltiin toisia renkaita, mutta homma alkoi olla melko lailla valmis. Kisa päivänä vaikka ilma oli hyvä niin pientä säätöä saatiin tehdä vielä erienkin aikana, vauhti kuitenkin parani koko ajan. Isseen tekemä uusi kone alkoi laulaa ja finaalissa sitten kyyti oli jo niin hyvä että tuli kisan nopein kierrosaika. Finaalin startti meni hyvin, lähtöruudusta 5 Matias meni ekaan kurviin johtoon. Sitten parin seuraavan kurvin aikana kuitenkin pari kaveria pääsi ohi, syynä saattoi olla että lähdettiin tosi alhaisilla rengaspaineilla finaaliin. Pari kaveria ensin karkasi 5 - 6 metriä mutta sitten alkoi rengas toimia ja Matias ajoi kaverit ennen vikaa kierrosta kiinni. Vauhti oli kuitenkin niin tasaista että kunnon ohitusyritystä ei tullut ja sijoitus oli kolmas, mikä oli hyvä kun kisakumppaneita oli 52. Palkintopallilla tuli pokaalin lisäksi paikallisia herkkuja joista erityisesti korput on kuskin herkkua. Tässä kisassa oli erityisen hyvää se että kovalla työllä saatiin vehkeet loppujen lopuksi pelaamaan ja kuskin vire/ keskittyminen finaalissa oli hyvä.

Pokaali ja herkkuja matkaan
Töysästä saatiin palkinnoksi pokaali ja töysäläisiä herkkuja

Töysän jälkeen ajettiin Keimola FK:n kesäpäivän kisat 20.7 jonka jälkeen suunnistettiin Jämsään Heinänkorjuukisoihin 24.7. Siellä löydettiin hyvä vire ottaen huomioon että sadekelillä oltiin tähän asti hieman jouduttu antamaan periksi.

Jämsässä vesi roiskui
Jämsässä vesi roiskui

Keli finaaliin kuivui hieman ja siihen pantiin riskillä erittäin kuluneet saderenkaat + kuivan kelin välitys. Lähtöpaikasta 8. finaaliin oli siis hyvät mahdollisuudet tapella vaikka voitosta ja säädöt olisikin olleet muuten hyvät, mutta kohtalo tällä kertaa puuttui peliin ja kun takana ajanut törmäsi lähdön jälkeisessä tokassa mutkassa takarenkaaseen niin tuloksena oli keskeytys ja kauden huonoin sijoitus 23.

Varikkoteltta
Varikkoteltassa koko tukijoukko

No kun pettymykset oli purettu niin purettiin myös leiri ja suunnistettiin kotia kohti. Seuraava koitos oli sitten Linna Karting 7.8 Riihimäellä, siinä välissä ajettiin Lavinto Cup osakilpailu samalla radalla.

Linna Karting olikin haasteellinen kisa, siinä oli kaikki eri säävariaatioit päivänaikana. Säätöjä tehtiin oikeen urakalla suuntaan jos toiseen päivän aikana. Alkuerät meni hyvin, sijoitukset 1-1-3 ja sillä saatiin finaaliin master-paikka. Finaali olikin taas tosi tiukkaa kolmen kärkikuskin kisaillessa. Matias ensin karkasi hieman mutta 2 muuta kuskia ajoi kiinni. Kolmanneksi vikalla kierroksella Matias tippui hetkeksi toiseksi, mutta kuittasi paikan pääsuoralla takas ja piti sen loppuun asti. Näin tuli ensimmäinen voitto kansallisissa (tai itseasiassa ylipäätään koskaan) ja sekä kuljettaja että mekaanikko joutuivat pyyhkimään silmäkulmia rasvaisin sormin parc fermessä. Tässä kisassa oli positiivisinta voiton lisäksi se että pystyttiin reagoimaan nopeasti vaihtuviin keliolosuhteisiin hyvin ja sateellakin vauhti oli hyvä. Pelit toimi ja taisi tulla finaalissa kisan nopein kierrosaikakin.

Linna Karting
Linna karting päättyi hienosti voittoon

Linna Kartingin jälkeen oli vuorossa Nuorisoturnaus 10.8 ja 17.8 Helsingissä sekä Lavinto Cup 21.8 Hyvinkäällä. Seuraava kansallinen kisa oli Järilänvuoren kisa Kokemäellä 28.8. Järilänvuoren kisa meni mukavasti, vettä tosin tuli niin että olisi saanut airot olla mukana. Sijoitus oli kahdeksas, hieman kuitenkin saatiin antaa periksi sateella. Tosin tällä kertaa siinä edesauttoi mekaanikon sähläykset välitysten kanssa, vähän samaa ongelmaa kuin oli toisellakin Kokemäen reissulla.

Järilänvuoren kisan jälkeen oli vuorossa aluemestaruuskisat Hyvinkäällä 3.9. Hyvinkäällä ei oltu paljon ajettu, joten käytiin siellä hieman harjoittelemassa ennen aluekisoja. Kisaa edeltävänä päivänä vielä testattiin 'kisapakettia' ja kello tuntui tykkäävän joten oltiin luottavaisin mielin.

Aluekisan lähtöryhmitystä
Aluekisan lähtöryhmitystä

Aika-ajo sujuikin hyvin ja kellotettiin toiseksi nopein aika. Molemmissa alkuerissä kellotettiin nopein kierrosaika, mutta kolmen kuskin kärkiryhmä oli tosi tiukasti samassa vauhdissa. Finaaliin lähdettiin kolmantena ja myös maaliin tultiin kolmantena.

Aluekisan kärkikolmikko
Aluekisan kärkikolmikko

Aluemestaruuskisan jälkeen olikin pieni ajotauko kun mekaanikko oli työmatkalla rapakon takana. Työmatkan jälkeen ruvettiin valmistautumaan kauden viimeiseen kilpailuun, joka oli perinteikäs Porin syyspäräys 24.9. Poriin mentiin ajoissa harjoittelemaan, koska sielläkään ei oltu ennen ajettu. Porin kisassa oli mukana myös isot luokat (ICA, ICA-j), joten ehkä mielenkiintoisimmaksi tehtäväksi muodostui renkaiden kanssa puuhastelu, renkaisiin kertyi kumia varsin kiitettävästi. Ajolinjat ja kisa-setup saatiin kuitenkin hyvään malliin ja kisaan lähdettiin luottavaisina. Aikajot onnistui hyvin, sijoitus 3. Alkuerät meni myös hyvin ja finaaliin saatiin lähtöpaikka 3. Finaali oli tasaista viiden tai kuuden kärkikuskin kamppailua ja maalissa oltiin hienosti neljäntenä. Finaalissa vauhti oli hyvää, mutta hieman jäi harmittamaan välitykset, suoravauhtia olisi saanut olla pikkuisen lisää.

Syyspäräys
Finaalin lähtöryhmitys

Porin kisan jälkeen heitettiin Miniluokassa käytetty kaasuttimen 12 mm kuristusprikka 'juhlallisesti' metsään ja ruuvattiin autoon 15 kiloa lyijyä kiinni. Kaasuttimeen lisäksi vaihdettiin sellainen säätöruuvi, jolla kuski voi ajon aikana säätää. Näin siis aloitettiin harjoittelu Raket-luokkaan varten, johon on tarkoitus siirtyä kaudelle 2006.

Kauden 2005 yhteenveto

Yhteenvetona kaudesta 2005 voidaan sanoa, että se meni hyvin, yli odotusten vaikkei tavoitteita sen kummemmin oltu asetettu. Kansallisia kilpailuja ajettiin 14 kpl, aluemestaruuskisat, Nuorisoturnaus + kesäkisa 6 kpl ja LavintoCup 3 kpl, eli yhteensä 24 kpl kisoja. Alkukauden kisojen pieni 'hapuilu' jäi pois kauden edetessä ja kuljettajan/mekaanikon yhteenlaskettu onnistumisprosentti kasvoi. Myös epäonnistumisia tuli, niitä tarvitaan ja ne toimivat tärkeänä kasvattavana tekijänä.

Hyvin mennyt minikausi oli yhtenä vaikuttimena kun päätettiin siirtyä seuraavaan luokkaan kaudelle 2006 vaikka kuljettajan iän puolesta olisi voitu ajaa mini-luokassa vielä toinen kausi. Toinen vaikutin oli se että isommassa luokassa ajaminen kehittää kuljettajaa enemmän.

Kauden 2005 'kruunasi' Suomen Kartingliiton mestaruussarjan voitto, mikä tuli meille yllätyksenä koska hoksattiin vasta loppukaudesta että ollaankin ao. sarjassa mukana. Kisa oli tiukka, toiselle sijalle tullut seurakaveri jäi 1 pisteen päähän lopputuloksissa. Kartingliiton palkintojenjaossa tuli vielä toinen iloinen yllätys, Kartingliitto valitsi Matiaksen vuoden Juniorikuljettajaksi, ao. kiertopalkinto on ollut monella hyvällä ratinvääntäjällä, esim. 1982 Mika Häkkisellä.

Vuoden juniorikuljettaja
Vuoden juniorikuljettaja

Kauden 2005 päätyttyä haluammekin kiittää kaikkia kilpakumppaneita hienosta kaudesta ja kaikkia järjestäviä tahoja siitä tärkeästi työstä jonka teette meidän kaikkien harrastajien ja kilpailijoiden hyväksi. Kauden aikana saatiin paljon uusia kavereita ja kokemuksia.

Suurkiitos tukijoillemme kaudella 2005 eli Kastelli-taloille sekä BMC Software:lle !!

Teknisestä avusta ja neuvoista suuret kiitokset Racing Service Jaatisen koko porukalle sekä Heikki "Issee" Kohtalalle.

 
K-citymarket Vantaa Tammisto Oulunkylän K-rauta Kartmotorsport Jaatinen Fin-Seula
MikaSaloAcademy Nitor Marakon Autoliitto Puustelli Kastelli Fatpipe